Jump to content

Hi end fair u Francuskoj

greendolphin

Recommended Posts

Posted

Gledam onaj ORACLE CD transport i gramofon pa se ponavlja ona teorija da sve Å¡to važi za gramofon važi i za CD player,treba mu i mat i stezaÄ!, i.... i joÅ¡ ne može da prepiÅ¡a vinil!!!!!!!! :listen

Posted
Gledam onaj ORACLE CD transport i gramofon pa se ponavlja ona teorija da sve Å¡to važi za gramofon važi i za CD player,treba mu i mat i stezaÄ!, i.... i joÅ¡ ne može da prepiÅ¡a vinil!!!!!!!! :listen
Posted

Shvatio sam o Äemu govoriÅ¡,koliko para toliko muzike.Ali,kako gro audiofila sluÅ¡a sprave vrednosti 200 do 2000 eura po komponenti mislim da sam i ja malo u pravu,ako se slažeÅ¡ :listen

Dobar gramofon još uvek vredi imati,za 20 godina će možda izgubiti svoje prednosti(i mane jer ništa nije savršeno),a onda me više i nije briga,i ja ću tada biti matori keša :o

Posted
za 20 godina će možda izgubiti svoje prednosti(i mane jer ništa nije savršeno),a onda me više i nije briga,i ja ću tada biti matori keša :listen
Posted

Hej, na tom sajtu sam video i par Tannoy Eyris zvucnika; ko bi rekao, i to je hi-end znaci. Znate li da 4audio nudi pod 'specijalna ponuda' par Eyris 1 zvucnika vec duze vreme; ne mogu da ih se rese...a nije ni cudo, jer idu za 475 evra. Vrede li oni toliko?

Rajko

Posted
Hej, na tom sajtu sam video i par Tannoy Eyris zvucnika; ko bi rekao, i to je hi-end znaci. Znate li da 4audio nudi pod 'specijalna ponuda' par Eyris 1 zvucnika vec duze vreme; ne mogu da ih se rese...a nije ni cudo, jer idu za 475 evra. Vrede li oni toliko?

Rajko

Posted

Nije, skole mi, natrcao sam jer sam jurio masinu za pranje ploca. Golden Dragon inace imam u svom pojacalu. Samo mala replika, u istoj klasi cena cd player vs. gramofon - ovaj prvi nema tu sta da trazi. U ovo sam se uverio bezbroj puta.

greendolphin

Posted
Nije, skole mi, natrcao sam jer sam jurio masinu za pranje ploca. Golden Dragon inace imam u svom pojacalu. Samo mala replika, u istoj klasi cena cd player vs. gramofon - ovaj prvi nema tu sta da trazi. U ovo sam se uverio bezbroj puta.

greendolphin

Posted

Znate sta mi je zao? Pre jedno 10 godina radnje po Beogradu su bile prepune gramofona koje niko nije hteo ni da pogleda; mog'o si da kupis na kilo. A secam se i kako smo gledali vinyl-zaludjenike tada (da, poznajem par ljudi koji NIKAD nisu napustili gramofon)...

Rajko

P.S. A jos vise mi je zao sto je tada bilo i da se kupi PLOCA za te gramofone...

Posted

Moze Boga mi, Pro-Ject Debut ima da se kupi za 170 eura uz natezanje i za 150. Tuce Sony-a 1:1 sa dva´es´ razlike. Kakav bre Sony, pa to je kuhinjski aparat za moju kevu, frizerski salon na cosku i zajednicku vesernicu u bloku 65. Vinyl Rules!

greendolphin

Posted

Rajko

Posted

Ocigledno da se Tannoy sa novim serijama zvucnika totalno obrukao. Vec sam pisao da sam bio zagrejan Sensys DC2, a kad sam ih cuo... Slusao sam ih sa MF x150. Extremno metalni visoki, srednji ne postoje, bas kratak i tup... Imao sam utisak da se zvuk ne siri, vec da je promenio smer i pokasuva da se urusi u zvucnike. :listen

Posted

Ljudi, ne znam kako vi koji ste imali prilike (pretpostavljam) da se ranije sretnete i cujete gramofone jos uvek dvoumite oko nekih stvari.

Licno sam se igrao u pesku kada su isti jos koliko toliko bili u modi a kada sam sljakao celo leto za prvi sistem suludo je bilo i pomisliti na kupovinu gramofona. Ipak ono sto sam do sada cuo to su jedan denon-ov stariji gramofon, na ne bas kvalitetnoj opremi i jedan domace prozivodnje ako se ne varam - pracen itekeko dobrom opremom i Quad 11l kutijama. Odusevio sam se zvukom, ni sam nisam verovao da ce tako biti. Jedino me je jako neriviralo puckanje i sum u pozadini koji se cuo na nekim plocama malo vise... Zbog pomenutih negativnih propratnih efekata ne znam da li bi se bas zagrejao za kupovinu gramofona ali da on moze da "usije" cd pleyere do nekih 200e cene cini mi se da moze itekako...

Tu bih se slozio sa greendolphinom....

A da je njegovo vreme proslo proslo je naravno a mislim da se sada istorija ponavlja samo je pitanje digitalno SACD DVD - CD. PA sta jel sad

svi bacamo cd pleyere i trk u radnju po nove koji podrzavaju ove formate. :listen

Posted

DA umalo da zaboravim ....

Covece j...... INDIJA ima izlozenu opremu na ovom sajmu...

DA niste mozda videli negde SCG :listen

Toliko o nasem Karanu i ostalima...

Bez marketinga nista koliko god oni dobro radili...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...