Jump to content


Eltax Concept 400 black


nikk18adsl

Recommended Posts

Sta mislite o podnostojecim Eltax Concept 400 black zvucnicima? U pitanju je 3-way bass reflex sistem. Meni na izgled a i po karakteristikama, ovaj zvucnik obecava kakav-takav kvalitet. Nasao sam potpunije podatke. Long term power je 200W po kutiji, sto je super ako je istina,short term power je 400W, frekventni opseg 35-20000Hz, osetljivost 93dB, za impedansu pise 4-8oma, tweeter 25mm soft dome, midrange 130mm, woofer 2x200mm. Sasvim primamljivo po deklaraciji... A nasao sam i model 700, malo jaci model, samo sto ima hornu, 250W RMS-a i wooferi su 2x250mm. Za njega ne znam cenu. Ako neko moze nesto da mi kaze za ovaj prvi model nesto detaljnije ko ih je slusao, bilo bi mi od velike koristi. Cena u BG-u je 149e.Da napomenem da ne trazim neki preterani audiofilski kvalitet zvuka, vise mi treba odnos kvalitet/cena. Evo i slike:

med.696.g47272a8c17abc.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kakav kvalitet ocekujes od kutija kod kojih za cenu od 150 Evra dobijes 4 drajvera po kutiji, i to 2 povelika? Za te pare ne moze da se kupi materijal za postene dvosistemce, a ne.. Verujem da je za te drajvere Ei Akustika iz Svrljiga pojam savrsenstva i ezoterije...

Mislio sam da je u Srbiji naucena lekcija sa Videotonom i Baltikom, ali ocigledno nije...

Link to comment
Share on other sites

PosluÅ¡aj ih ako možeÅ¡. Mnogi su spriÄali za Jamo S-406 da je kanta, pa kad su ih Äuli sreÄ‘ene, promenili su miÅ¡ljenje. Naravno, oni sa foruma koji ih nisu Äuli, i dalje priÄaju da su Ä‘ubre :D i da za 120e nema dobrih podnostojećih kutija... u zabludi su :evil:

Link to comment
Share on other sites

Svojevremeno je na http://www.hifi-selbstbau.de bila modifikacija ovih zvuÄnika. PreraÄ‘ena je malo skretnica i donji basovac je iskljuÄen i ostavljen da radi kao pasivna membrana. Par ovih zvuÄnika je u Conradu bio 99 EUR i sa ovih nekoliko izmena je popriliÄno dobro proÅ¡ao.

Drugi zvuÄnik od Eltaxa - model 500 sa dva manja bas drajvera je joÅ¡ bolje modifikovan i dobijen sasvim solidan par zvuÄnika koji su isto bili na rasprodaji po 99 EUR.

Stex je u pravu kad kaže da se može sa malo ulaganja dobiti dobar par podnostojećih zvuÄnika.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...