Jump to content


YouTube preporuke - muzika


catalyst

Recommended Posts

Ma to je metalkor, realno shite muziÄki pravac. Ponekad u njemu zasija neko kao AliÅ¡a, ali u principu sve je u njemu isfolirano i lažno. Ipak, danaÅ¡nja omladina voli metalkor umesto da ga prezre. Tako da m se javlja da će kroz 50 godina ceo mejnstrim biti nekakav industrial metalkor, znaÄi fuzija zavijajućih sintisajzera, growl vokala, death-metal gitara i kanta umesto bubnjeva (kao na Metalikinom "St. Anger-u"). Srećom, mi nećemo biti tu da tome prisustvujemo....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

JuÄe i danas puno sluÅ¡am stvar SiÄ‘i do reke od U Å¡kripcu. ÄŒuo je juÄe popodne u odjavnoj Å¡pici filma "Parada" SrÄ‘ana Dragojevića i od tada mi ne izlazi iz glave. Eto, trebalo mi 30 godina da uvidim koliko je dobra. Kao maliÅ¡an je nisam neÅ¡to cenio, ali sada... oÄaran sam. Jednostavni a prekrasni aranžmani za sint i gudaÄe. Ta setna „wah-wah“ (ili Å¡ta je već) deonica koja se provlaÄi kroz celu stvar kao neko oglaÅ¡avanje iz magle nad rekom. Ritam sekcija vozi kao da je krenula na neki dalek, dalek put. I ono DelÄino uznemireno "haj-hau-haj" uz pratnju gudaÄa, posle refrena — možda najlepÅ¡e mesto u celoj stvari. Jedino tokom refrena pesmi ponestaje snage i ona tada pada. Ono „SiiiiÄ‘i do reke“... Para uÅ¡i jbg. Ali Äim se refren zavrÅ¡i, pesma se ponovo podigne. Refren je jedino tanko mesto ove pesme, sve ovo drugo je predobro. O filmu "Parada" se ne bih na ovom mestu izjaÅ¡njavao, ali hvala SrÄ‘anu Dragojeviću Å¡to je stavio ovu stvar u odjavnu Å¡picu.

Link to comment
Share on other sites

JuÄe i danas puno sluÅ¡am stvar SiÄ‘i do reke od U Å¡kripcu. ÄŒuo je juÄe popodne u odjavnoj Å¡pici filma "Parada" SrÄ‘ana Dragojevića i od tada mi ne izlazi iz glave. Eto, trebalo mi 30 godina da uvidim koliko je dobra. Kao maliÅ¡an je nisam neÅ¡to cenio, ali sada... oÄaran sam. Jednostavni a prekrasni aranžmani za sint i gudaÄe. Ta setna „wah-wah“ (ili Å¡ta je već) deonica koja se provlaÄi kroz celu stvar kao neko oglaÅ¡avanje iz magle nad rekom. Ritam sekcija vozi kao da je krenula na neki dalek, dalek put. I ono DelÄino uznemireno "haj-hau-haj" uz pratnju gudaÄa, posle refrena — možda najlepÅ¡e mesto u celoj stvari. Jedino tokom refrena pesmi ponestaje snage i ona tada pada. Ono „SiiiiÄ‘i do reke“... Para uÅ¡i jbg. Ali Äim se refren zavrÅ¡i, pesma se ponovo podigne. Refren je jedino tanko mesto ove pesme, sve ovo drugo je predobro. Big lajk. O "Paradi" se ne bih na ovom mestu izjaÅ¡njavao, ali hvala SrÄ‘anu Dragojeviću Å¡to je stavio ovu stvar u odjavnu Å¡picu.

Mozes da skines legalno besplatno zadnji Delcin singl koji je danas objavljen na site-u popboksa u WAV formatu

Link to comment
Share on other sites

Mozes da skines legalno besplatno zadnji Delcin singl koji je danas objavljen na site-u popboksa u WAV formatu

A može i da pazari lp!

O je! je odliÄan album.

I Nove godine su odliÄan mlp.

I Godine Ljubavi su odliÄan album.Taj lp sam poklonio Miku Kolinsu iz Dirtbombs. OÄekujem neki kaver.

Link to comment
Share on other sites

Kul :). Od Siđi do reke mogao bi da ispadne lep kaver. Mislim da bi Massive Attack to fino odradio.

Videću da u celosti overim O je! mada nisam baš siguran da će to biti putem LP-ja: jbg, zbog nekih falinki u sistemu oslabilo mi interesovanje za taj medij (ma koliko superioran bio) ;)

Da joÅ¡ malo dopunim. Sve u pesmi SiÄ‘i do reke (osim refrena) je za mene otkrovenje. Seo sam na dupe juÄe kada sam je Äuo posle xy godina i shvatio koliko je to dobra stvar. Svi ti prekrasni detalji i ono DelÄino "haj-jaj" na 3:38 — nemam reÄi. Å teta Å¡to refren nije ispao bolje.

Link to comment
Share on other sites

Potpuno si u pravu Henk - godinama nisam čuo pesmu, a kada sam je, zaintrigiran tvojim opisom, ponovo pažljivo odslušao, shvatio sam da je na mestu sve što si napisao. Što se refrena tiče, ispao je onoliko dobro koliko je moglo sa Delčinim glasovnim mogućnostima. Nije trebalo da ide tako visoko, njemu taj tonalitet ne leži, za razliku od ostatka pesme gde se savršeno uklopio. No dobro, to je tehnička procena. Sa druge strane, znajući Delčin karakter i pojavu, nekako mi se čak i refren uklapa u celu priču. :)

Link to comment
Share on other sites

Kao i svake godine, i ovaj put Ujak prikazuje isti video. Pojedine video snimke treba ponavljati, jer ljudi su zaboravni, uci nas proslost (slavna?).

DakleM, ovaj video i zvuk ispod prikazuje snimak koncerta Velikog Mutabaruke u pratnji High Players-a i u slici i reci nas opominje da istorija nije ona koju su nas ucili u skoli, bar ne sva istorija koju su nas ucili.

A gde smo mi, rodjaci? I mi smo u nekoj istoriji, valjda?

Nadam se da cete pogledati video i cuti zvuk u celosti i onda izvucite zakljucak.

Tradicionalni p.s. (kao i uvek kad predlazem ovaj video i zvuk) - obratiti paznju na plesacicu. Ako to nije osecaj za ritam ja sam albatros. C-Ya next year!

http://youtu.be/Z-gMEqwcMTE

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...