Jump to content


YouTube preporuke - muzika


catalyst

Recommended Posts

Najzad, tu je i (na forumu Stiva Hofmana je posle sluÅ¡anja ove ploÄe ljudima padala vilica, jer mahom ljudi doživljavaju snimke iz ovog doba kao gomilu krÄanja):

Treba naglasiti da je sama kompanija Victor, vrlo brzo (za godinu, dve nakon ovih izdanja) napustila ovaj avangardni naÄin snimanja u korist vrlo loÅ¡ih primeraka.

Postoji više razloga za to, a najbitniji su oni po kojima tridesetih niko nije imao koristi od savršenih snimaka - niko naime nije mogao da reprodukuje HiFi i pored razvoja MC glava za slušanje.

Najzad, dobro snimljene ploÄe su se mnogo viÅ¡e troÅ¡ile na obiÄnim gramofonima.

Link to comment
Share on other sites

Nađi negde studijsku verziju, izuva, perfekcija!

EDIT : „našao“ sam je za tebe :)

Rezime protekla tri dana: pesma odslušana bar 30 puta - nakon inicijalnog besomučnog preslušavanja iznova se oduševio originalnom verzijom, izbunario neki mp3 da se ne smaram sa YT (varijabilni bitrejt, jbg, al' nema veze, ide preko jeftinih sluški, lepša polovina mi ionako zabranila da puštam stvar na sistemu, kaže nemam meru, ne mogu da je krivim), tekst odavno naučio napamet, kada stvar ne slušam onda se ili drekenjam kao magarac ili pevušim gitarski rif, zbog čega me inače komšija me već dva puta oterao u tri lepe jer mu ubacujem buvu. Sve u svemu, idi Ozzy dođavola. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Reunion 2012. Bend nije tako dobar ali je stvar na mojoj all time top 5 listi.

Potpuno razumem Choweka i Ozzyja. Pesma ima melodiju za pamćenje, nije mi jasno kako nije postala svetski hit :roll: . Nisam poznavalac The Rainmakers-a, ali Äini mi se da je i ova stvar veoma sluÅ¡ljiva. SliÄan pristup... :cheers

Link to comment
Share on other sites

Potpuno razumem Choweka i Ozzyja. Pesma ima melodiju za pamćenje, nije mi jasno kako nije postala svetski hit :roll: .

Ne znam, meni je ta Battle of Roses totalni paradoks - presluÅ¡ao sam viÅ¡e puta diskografiju Rainmakersa i niÅ¡ta se nije moglo porediti sa njom. Druga neobiÄna pojava je da se pesma ne kotira naroÄito visoko ni meÄ‘u Rainmakers fanovima, ne nalazi se ni na njihovoj zvaniÄnoj kompilaciji. Treće, nema je ni na prokletom YouTube na kome Äovek može naći sve, morao sam namenski da uploadujem za Choweka. ÄŒuo sam je na nekoj kaseti pre 20 godina i od tada sam zaljubljen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...