Jump to content


AIWA excelia xk 009


zoltan

Recommended Posts

Zoltane, nesumnjivo dobar dek. Slusao sam ga, ali ne u svom sistemu. Kad god se pojavi na ebay-u dostize vrlo visoku cenu.

Mislim da za pare za koje se prodaje, ne vredi. To je teritorija na kojoj suvereno vladaju Tandberg 910, 911, 3014a, Revox/Studer 710, Nak ZX9, 1000ZXL i 700ZXL, sedmorica velicanstvenih.

U rangu $600-800 ima nekoliko drugih dekova koje bih kupio pre nego Aiwu. Recimo Luxman K-05 , PIoneer CT-95

Ja bih ga kupio bez razmisljanja kad bi cena bila razumna. (po mom misljenju, ne preko 350 evra) To je nazalost pusti san, jer ima mnogo onih koji zele da kupe ovaj dek.

Ja sam kroz ruke propustio mnogo izvikanih dekova i to je na kraju sve bilo bacanje para.

Link to comment
Share on other sites

Nikada ga nisam posedovao, a voleo bih. Nudjen mi je vise puta ali uglavnom u osrednjem stanju - na njemu, cim se malo koristi, ostaju tragovi na plasticnim dugmadima komandi.

Pretpostavljam da 009 sjajno zvuci, ali je mehanicki inferiorna u odnosu na mnoge druge: zamajci malih gabarita, prekomplikovana mehanika sa tri motora, pored toga opet zasnovana na elektromagnetima a ne na servo loading motoru... puno je tu i gumica i idlera. Vrata koja ona poseduje su najjaca koja sam u zivotu video i mogu da podnesu ono sto druga ne mogu, nazalost, vrlo su komplikovana za demontazu - znam ovo jer sam imao detaljne slike rasturene 009 a posedovao sam XK7000 koja sa njom deli skoro istu mehaniku.

Ovo navedeno znaci da pazite da uzmete ocuvan primerak i imate pri ruci majstora koji ce da joj odradi mehaniku. Posle toga, par godina ste mirni.

U toj klasi, uvek bih se pre odlucio za Sony ES seriju.

Link to comment
Share on other sites

Imam Exceliu 007 koja je mehaniÄki dosta drugaÄija, 9-ka ima tri motora 7-ca samo jedan i sl.

SluÅ¡ao sam i 9-ku i ima dosta sliÄan zvuk sedmici, u osnovi su iste filozofije. Problem je Å¡to će se teÅ¡ko naći u dobrom stanju,ja sam par puta imao sa svojom problema oko kalibracije, pa gumice i kotaÄići za pokretanje, sve se haba dosta premda kod mene nije baÅ¡ puno radio ali imam ga nekih 10godina.

Zadnji problem imam s stabilizacijom kazete, prihvati ju i neće da otpusti kod vađenja, treba raskopati cijeli deck i sve restaurirati a nije baš jednostavno i neda mi se.

Link to comment
Share on other sites

XK-S9000 imam i ja, veÄ dugo. SliÄno kao Zoki, nabavljena jer je vrlo lep ureÄ‘aj, ali i jer je Top model i trebalo je probati.

Ali za razliku od mnogih drugih ovaj deck je ostao, nekako kao radni konj, radi uvijek i sve, i to vrlo dobro, bez bilokakvog problema, ikad..

ÄŒak bi odmah kupio i joÅ¡ jednu, pa ako Zoki hoÄe prodat ili menjat za koji drugi, isto fini deck ( ili neÅ¡to drugo..)... :thumbsup2:ruganje

Pozdrav, Davorin

post-2610-128510581406_thumb.jpg

post-2610-128510581406_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

imao sam prilike kod druga da slusam xk 009 i mogu ti reci da je Aiwa sto se snimanja tice zaista izuzetna.Sistem na kome smo ga slusali bio je veoma skup i vrlo merodavan za krajnji sud.Razlika izmedju snimka i originala kao da nije postojala :type .Licno sam imao xks 9000, odlican i estetski prelep dek.Ako ga budes kupovao,moras da pazis da je u savrsenom stanju.Vecina xk 009 je kod nas sluzila za masovno snimanje kaseta.Skoro je bio na oglasu,prodavac je bio iz Cacka.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...