Jump to content


Sansui


dado

Recommended Posts

Pozdrav svima, evo i mog malog doprinosa "Fan klubu" ovog japanskog dijamanta zvanog Sansui. Prvi udedjaji su mi bili pojacalo AU-D33 i tjuner TU-S33, ali cim se ukazala prilika za upgrade, iskoristio sam je. Nedavno sam uzeo AU-317 i TU-217 sa rack drskama. Lepo je radio i ovaj prvi, ali o AU-317 ne treba trositi puno reci. Novi upgrade na npr. 717, 919, 20000 mi je svakako zelja, ali to tek kada bude finansijskih uslova. Imam i SS-2 slusalice koje, ruku na srce, ne zvuce bas najbolje.
post-31040-0-58404300-1444422372_thumb.j

post-31040-0-78819700-1444422417_thumb.j

post-31040-0-09621200-1444422466_thumb.j
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 years later...

Pre svega pozdrav svim učesnicima u ovoj temi i molba za malu pomoć! Pitanje jeste i za rubriku "šta da kupim" ali pošto je u pitanju AU-217 mislim da će te mi ipak vi ovde dati kompletniji odgovor!

Kao što sam naveo u pitanju je kupovina pojačala AU-217 ne iz hira već zato što sam veliki ljubitelj i poštovalac tehnike koja dolazi iz Japana, a pogotovo egzotike kao što je Sansui! Moja dilema nije izbor pojačala već zvučnika!?! Hiljadu puta sam okrenuo sve oglase tražeći kutije koje će svojom snagom i donekle kvalitetom pratiti AU-217 ali nisam uspevao! Svestan sam da odgovor treba tražiti među engleskom proizvođačima nešto višeg cenovnog ranga, ali na žalost trenutno to sebi ne mogu da priuštim!

Kao što rekoh hiljadu puta ali sinoć po hiljadu i prvi put jel te naletim na jedan par Pioneer kutija starije generacije S-X10 (40W na 8 Oma uz osetljivost od 91dB) koje mi deluju kao solidno prelazno rešenje, ali naravno za to mi je potrebno vaše mišljenje! Ukoliko smatrate da su loš izbor i da za iznos od recimo 60 do 70€ (koliko mogu da izdvojim trenutno) mogu sebi da priuštim bolje kutije voleo bih da čujem vaše mišljenje!!!

Na kraju, a podjednako važno da kažem da će primarni izvor zvuka biti gramofon, a što se zvuka tiče to je u 90% slučajeva elektronska i instrumentalna muzika starije generacije (Vangelis, JMJ, James Last, Kitaro, ... ) i nešto hard roka takođe iz pređašnjih vremena (što bi se reklo sve što mi treba je već ispresovano)!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@milemrak

Nikada nije kasno za informacije ovog tipa mada ja sada moram da uradim mali update cele priče. Naime, ja jesam u međuvremenu nabavio sebi Sansui-a ali me je Bog malko pogledao pa je to AU-666 ... mojoj sreći kraja nema!!! Pojačalo je trenutno kod majstora koji ima zadatak da mu zameni samo dotrajale komponente zbog kojih jedva daje zvuk na izlazima (ali ga daje) dok ću u priču sa kompletnom zamenom elektrolita i lemovima ući kasnije!

Problem izbora zvučnika je ostao ... i ma koliko imao želju da jedne HPM 30 50 ili 60 vidim u svom dnevnom boravku trenutno nisam u mogućnosti da ih kupim pa sam u potrazi za prelaznim (jeftinijim) rešenjem!

Link to comment
Share on other sites

Imao sam kod mene na upoređivanju sa mojim hpm 500 i canton fonum 60 pc (kupio moj kum po mojoj preporuci). Mogu reći da jako dobro zvuče. Skoro da sustižu HPM. Mislim da su plaćene 60 ili 80e  i to ne da vredi za te pare, nego je džabe. Kum ih isto sluša na Sansui 217.

Nisam slušao druge cantone ali vredi ih uzeti u razmatranje.

Link to comment
Share on other sites

@milemrak
Juče sam nabavio par izuzetno sačuvanih Pioneer CS-E 421 iz '76 (30w/60W, 8 Ohma, 90dB) za nepunih 70€!
Daću im priliku jer sam ih čuo u jednom sistemu i ostavile su mi odličan utisak! Ukoliko se kojim slučajem ne uklope uzeću definitivno HPM varijantu u razmatranje!

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, LazaSD said:

@milemrak
Ukoliko se kojim slučajem ne uklope uzeću definitivno HPM varijantu u razmatranje!

Гледај моделе са непарним бројевима, 30, 50, 70. Овај задњи стави под Must have.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

Pozdrav svima.

Moj otac je kupio nedavno Sansui Au317mkII u mint stanju. Bože kakav to zvuk ima. Uz njega ima Tu-217 koji je isto tako lepo očuvan. Koristi uz Wharfedale 11.2 zvučnike sa stalcima i to je jako lepa kombinacija. Nisam verovao da tjuner može tako lepo da zvuči. Bolje od svih cd plejera koje smo imali, a nisu bili neki (Techics SL-PG480, Sony entry modeli, Marantz Cd6006). 

Ja sam uspeo da nabavim Tu-717 i sada upravo čekam da za 2 nedelje stigne Au517. Moj stari reciever G4700 ide na plac pa ćemo polako u potragu za zvučnicima za plac. 

Tata je kao mlad iz Amerike doneo Sansui 221 i tada počinje naša porodična zaljubljenost ovom kompanijom. 

Uglavnom, veliki pozdrav za sve. Sansui je predstavljalo poštovanje prema muzici i umetnosti, a to su i uspeli postići u zvuku. Kao i mnogi ovde nisam uspeo do sada da nađem na primerak koji je loše zvučao. 

Hvala svima na doprinosu i deljenju iskustava. Mnogo znači ljudima koji su u dilemi i mladima, da se ohrabre i da kupe pravu stvar. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...