Jump to content


Sansui


dado

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
:D Koko je blag, ... mislim da (ga) je ovaj Sansui pomalo iznenadio ( i pozitivno i negativno ). Kako rece,...potopio je Santanu u ulje i umeljao u bas :D . Volim da cujem kritike, narocito negativne... Mozda se varam, ali cini mi se da ce Koku da se ubaci i jedan "Samzuji" u mnogobrojnu Marantz ergelu...videcemo :(
Link to comment
Share on other sites

Za vlasnike Sansui risivera i pojacala kojima su se polomili prkljucni terminali za zvucnike evo primer kako sam ja sredio. Nove buksne su montirane na pertinaks debljine 3mm a pertinaks je potom zasrafljen pomocu postojeceg srafa od prethodnog terminala.

post-3708-128510819366_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima iz ovog Sansui klana i nadam se da nisam na smetnji sa mojim sledecim pitanjima, naime ukazala mi se prilika da udomim Sansui Z 9000 reciever pa me zanima sledece: da li je ovaj uredjaj vredan paznje, koliko je pametno dati za njega, kakav zvuk moze da pruzi i jos poneki detalj ako znate, hvala svima unapred.

Link to comment
Share on other sites

Taj model ne spada u one koji su pozeljni medju kolekcionarima sansui uredjaja, s obzirom na kvalitet izrade. Ima chitava pricha o tome kakok je sansui pocetkom 80-ih prestao da proizvodi kvalitetna uredjaje.

sto se cene tiche evo ti link pa prati do koje cene ce ici ovaj primerak

Link to comment
Share on other sites

..Svaka cast Primoz...praznik za oci je videti veterana koji je dobio novi zivot,a verujem imace sta da i pokaze..

nestrpljivo cekam tvoj post,i utiske kako sada 717 radi...verujem da ce "ubiti" mnoga danasnja hi-end pojacala koja kostaju najmanje 2000e.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Moram posle dugo vremena malo da se hvalim. Decenije su prošle, ali sam ipak uspeo da nabavim jedan lep primerak SANSUI 661. Receiver od 2x25W. Malo ima problema sa jednim trimerom (trebalo mi je vremena da odgonetnem šta je u pitanju), ali ću se valjda danas setiti da svratim u radnju i da kupim. Pronašao sam i servisno uputstvo na netu. Ostaje i da mu mali sredim furnir, pronađoh skoro kod drugara furnir od trešnjevog drveta, pa mislim da će mu to jako prijati.

Å ta da kažem, to je onaj zvuk iz mladosti koji pamtim. Svi potovi rade savrÅ¡eno, prekidaÄi bez otpora, a sve to za cenu od 70 evrića. Kada sam Äuo za njegovo postojanje, doneo sam odluku na neviÄ‘eno, i nisam pogreÅ¡io.

InaÄe i dalje važi, ako neko može da mi pomogne sa TU-3900, Å¡ema, servisno uputstvo je najbolje reÅ¡enje, jako zahvalan bi bio ja.

Eto, to sam hteo drugovi da se hvalim. ;)

Link to comment
Share on other sites

Nisam mislio na X-1.Gusave...vec na cenu za AU-X901...takodje ga imam u kolekciji,i njega sam platio 300e..a x-1 me kostao oko 480e...s tim da je bio bez modula za MC glave,verovatno su mu izgorele,pa su izvadjene..sto se tice zvuka,X-1 je za klasu iznad 901,iako je 901 takodje zvukovno jako dobar,ali kad dodju na crtu..odmah se pokaze ko je gazda..:D

mada,x-1 je veoma problematicno pojacalo kao sto znas..ali,kad je ispravan i radi onda...uhhh..praznik za usi,dushu i telo..

Link to comment
Share on other sites

Vidim da se prodaje i Sansui au-d 7(iz serije gde su 9 i 11 bili najbolji modeli,7 odmah ispod njih).Za one koji vole Sansui a skupi su im njihovi top modeli,ovo je dobra solucija.Izgleda prelepo,kostao je 1100 dm,solidne tezine 12 kg i pristojnih dimenzija 48*14,8*33,9 cm.

Link to comment
Share on other sites

Od skkora sam vlasnik Sansui-a au g11x, a kako stvari stoje i ponosan...

Koliko vidim sprava je u netaknutom stanju sto se tice enterijera, exterijer je solidan... hteo bih d anakacim slike, mislim da ce biti interesantne, ali bih pitao kojim sredstvom bih mogao precistiti enterijer? verujem da je vec pisano, ali 20 stranica mi je krupan zalogaj, stoga izvinite, ali... :lol:

Imao bih jos jedno pitanje, na volume pot-u ima u stvari 2 pota, jedan koliko vidim za jacinu tona, a drugi bi koliko pise treabo da bude odvajanje kanala levo desno? Pa kako treba da stoji, da se poklope crte ili...?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...