djmilicic Posted March 21 Report Posted March 21 Skutijavanje AD1862 sa USB ulazom (JLSound) i cevnim izlazom sa 6SN7. Sa odgovarajućim adapterima moguć je tube rolling i sa ECC88 serijom lampi. U izlazu su po dve triode povezane paralelno sa izlaznim trafoima sa amorfnim C-jezgrima. Za ispravljanje i stabilizaciju visokog napona koriste se DH ispravljačica (5U4G) i ECL82. Quote
skrstic Posted March 21 Report Posted March 21 Sa adaprerima može i ecc82 da se stavi, pa onda i 7n7. Ima dosta migućnosti za igranje. Sve to zvuči lepo na svoj način pa kome se šta svidi. Quote
djmilicic Posted March 23 Author Report Posted March 23 DAC čak i svira. https://youtu.be/KniC0ESNZa0 Quote
laky Posted March 23 Report Posted March 23 43 minuta ranije, djmilicic said: DAC čak i svira. https://youtu.be/KniC0ESNZa0 na ovm snimku se vidi vec da jako lepo svira svaka cast Quote
brijac Posted March 23 Report Posted March 23 Cuo sam da ti visoki naponi hoce da razigraju usi 😊🍻 Quote
zoranzu Posted March 23 Report Posted March 23 1 sat ranije, brijac said: Cuo sam da ti visoki naponi hoce da razigraju usi 😊🍻 Razbijaju cerumen Quote
Nixie Posted March 23 Report Posted March 23 Ja sam slušao prethodne verzije ove sprave, to je za respekt kako god izgledalo. 💪 Quote
Krca44 Posted March 23 Report Posted March 23 Za respect je Milicice-vo motanje trafoa za takve i druge izlaze. Quote
pollux Posted March 23 Report Posted March 23 8 sati ranije, djmilicic said: DAC čak i svira. https://youtu.be/KniC0ESNZa0 Baš dobro zvuči. Jedno pitanjce s obzirom da sam poslednjih par godina zvučno testirao 70ak rectifier cevi u Lampizator TRP daacovima, sta je presudilo u izboru da bude DH rectifier naročito tako jak sa velikim padom napona, s obzirom da se radi sa jako malim strujama u DAC-u. Zvučni karakter 5u4g ili nesto drugo? Quote
djmilicic Posted March 23 Author Report Posted March 23 4 minutes ago, pollux said: Baš dobro zvuči. Jedno pitanjce s obzirom da sam poslednjih par godina zvučno testirao 70ak rectifier cevi u Lampizator TRP daacovima, sta je presudilo u izboru da bude DH rectifier naročito tako jak sa velikim padom napona, s obzirom da se radi sa jako malim strujama u DAC-u. Zvučni karakter 5u4g ili nesto drugo? Uglavnom mogućnost tube rolling-a zbog velikog broja srodnih cevi različitih karakteristika. S obzirom da postoji HV stabilizacija, visoki napon može biti malo veći i tako se iskompenzuje različit pad napona kod raznih DH ispravljačica i održi konstantna radna tačka pojačivačkog stepena. Uvek projektujem grejanje na 3A i nema problema da se uvedu i ruske cevi. Sa ovom "igrankom" može se podesiti da uređaj "ispegla" zvučnu sliku ostatka sistema. Quote
pollux Posted March 23 Report Posted March 23 3 sati ranije, djmilicic said: Uglavnom mogućnost tube rolling-a zbog velikog broja srodnih cevi različitih karakteristika. S obzirom da postoji HV stabilizacija, visoki napon može biti malo veći i tako se iskompenzuje različit pad napona kod raznih DH ispravljačica i održi konstantna radna tačka pojačivačkog stepena. Uvek projektujem grejanje na 3A i nema problema da se uvedu i ruske cevi. Sa ovom "igrankom" može se podesiti da uređaj "ispegla" zvučnu sliku ostatka sistema. Hvala na odgovoru, na TRP Lampizatorima je rectifier deo odrađen tako da mogu da se koriste i direktno i indirektno grejane ispravljacice sve dok su 5v i ispod 3.5A (inicijalno sa octal podnozjem Ali uz adaptere I svi ostali). Zvucno 5U4g je ovde negde u sredini, dok su se najbolje pokazali gz34, U52 i cv378. Kod najskupljih modela naročito u kategoriji preko 50k eur, prednjače 4v evropske verzije pre svega Rgn2504 i Rgn2004. Quote
zflazar Posted March 24 Report Posted March 24 5 sati ranije, pollux said: Hvala na odgovoru, na TRP Lampizatorima je rectifier deo odrađen tako da mogu da se koriste i direktno i indirektno grejane ispravljacice sve dok su 5v i ispod 3.5A (inicijalno sa octal podnozjem Ali uz adaptere I svi ostali). Zvucno 5U4g je ovde negde u sredini, dok su se najbolje pokazali gz34, U52 i cv378. Kod najskupljih modela naročito u kategoriji preko 50k eur, prednjače 4v evropske verzije pre svega Rgn2504 i Rgn2004. Pripaziti da pri horizontalno montiranim ispravljačicama anode stoje vertikalno (kod dj milicica stoje ispravno BTW). Quote
skrstic Posted March 24 Report Posted March 24 Mislim da je ovo deo ispravljačica probanih u jednom takvom DACu. 2023/4 uzeo čovek i probao. Lampe su čudo. Quote
djmilicic Posted March 24 Author Report Posted March 24 To e to. Još tanka elektroda da se zašvajsuje poklopac 🤣. Quote
Nixie Posted March 25 Report Posted March 25 Kad ga završim, možda dogodine. 😂 Tranzistorski deo je sklopljen i isproban, eno stoji već godinu dana u kutiji. Ovaj lampaški još nije ni započet, a u planu je bio NIXIE dispej, a to je tek na dugačkom štapu. Kutija je slična ovoj, takođe Modushop ali sa belom prednjicom. Po mojoj proceni sve staje unutra, mada može biti i iznenađenja. Quote
Krca44 Posted March 25 Report Posted March 25 19 hours ago, skrstic said: Mislim da je ovo deo ispravljačica Koje su ono ispravljacice sa ST balonima ? Odlicno izgleda skutijano. Quote
Recommended Posts