Jump to content

Recommended Posts

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
3 sati ranije, DejanM said:

Hvala Bogu da imamo tebe koji ces da nas spases od prevara i svih drugih zala ovog sveta. Tvoja ostrascenost da privedes zabludele nazad u stado zasluzuje visoki cin u hijerarhiji cuvara vecne istine. 

Hvala bogu pa je izmislio i srpska slova š, č, ć, đ.

Pa šišanje i šatiranje mogu zakazati i otkazati do mile mi volje između dve smene čuvanja stada.

Elvtársi üdvözlettel,

Zoltán 

Posted
On 27. 4. 2026. at 18:58, DejanM said:

Kolega,

Ovo je sema koju koriste politicari kada hoce da ocrne svog protivnika. Oni ga proglase za ravnozemljasa i tako dezavuisu teze koje nemaju nikakve veze sa tematikom. To nije dostojno ozbiljne diskusije.

Ja razumem da nepoznato izaziva nelagodnost, ali ovakva eksplozija ogorcenosti izaziva sumnju da se ovde uospste ne radi o Synergistic Research proizvodima. Uostalom ne znam zasto je uospte tema Synergistic Research dobila ovakvu paznju kada niko na ovom forumu nije nikada dosao u kontakt sa njihovim proizvodima ? Ali zato tone i tone komentara za proizvod za koji ne znamo kako radi, na kojim principima funkcionise i da li je uopste efikasan. Postovan je jedan video, koji je interesantan, koji pokazuje kontrolu parametara zvucne reprodukcije pomocu glasa. To je zbilja novo i kao ideja - bar za mene. Ali umesto komentara na taj video, ako je vec neko zeleo da komentarise, gomile kvazi-naucnih teza pa cak i uplitanja AI u igru a da se pri tom ne poznaje ni osnovni princip koriscenja komercijalnih AI.

Jeste, taj Synergistic Research marketing deluje zbunjujuce. Ali to nije prvi put da se susrecemo sa takvim marketingom. Ali potreba da se dokaze da nesto ne funkcionise a da pri tom mi ne znamo kako to funkcionise, vec imamo mutnu marketing floskulu/e, je nesto sto ja ne razumem. Ali ako vas to cini srecnijim - samo napred. 

OK, hajde ovako da preformulisem moj stav: 

Ako neko dodje i kaze da je izmislio "perpetuum mobile", masinu koja "radi na gravitaciju", ili vec nesto tako - da li ja treba da "razumem" kako radi pre nego sto kazem da ne radi? Treba li da uradim kompletnu analizu i preracunam koeficijente trenja da bi objasnio zasto to ne radi - ili je dovoljno da shvatimo da takav uredjaj ne moze da radi? Jer, mozda je neko izmislio negativno trenje?

Slicno, treba li zbilja da uvodimo sve moguce koncepte fizike u proracun da bi pokazali da polje koje sa par metara moze da utice na provodnik, bez da zna i gde je provodnik - ne moze da menja struju (ili napon, svejedno - signal) precizno? Da li stvarno treba da dokazujemo da svaka sumanuta "teorija" ne radi? 

Posted
On 27. 4. 2026. at 18:58, DejanM said:

Kolega,

Ovo je sema koju koriste politicari kada hoce da ocrne svog protivnika. Oni ga proglase za ravnozemljasa i tako dezavuisu teze koje nemaju nikakve veze sa tematikom. To nije dostojno ozbiljne diskusije.

Ja razumem da nepoznato izaziva nelagodnost, ali ovakva eksplozija ogorcenosti izaziva sumnju da se ovde uospste ne radi o Synergistic Research proizvodima. Uostalom ne znam zasto je uospte tema Synergistic Research dobila ovakvu paznju kada niko na ovom forumu nije nikada dosao u kontakt sa njihovim proizvodima ? Ali zato tone i tone komentara za proizvod za koji ne znamo kako radi, na kojim principima funkcionise i da li je uopste efikasan. Postovan je jedan video, koji je interesantan, koji pokazuje kontrolu parametara zvucne reprodukcije pomocu glasa. To je zbilja novo i kao ideja - bar za mene. Ali umesto komentara na taj video, ako je vec neko zeleo da komentarise, gomile kvazi-naucnih teza pa cak i uplitanja AI u igru a da se pri tom ne poznaje ni osnovni princip koriscenja komercijalnih AI.

Jeste, taj Synergistic Research marketing deluje zbunjujuce. Ali to nije prvi put da se susrecemo sa takvim marketingom. Ali potreba da se dokaze da nesto ne funkcionise a da pri tom mi ne znamo kako to funkcionise, vec imamo mutnu marketing floskulu/e, je nesto sto ja ne razumem. Ali ako vas to cini srecnijim - samo napred. 

Ja sada moram da se umešam jer je upravo ovde na delu pasivna agresija, manipulacija i zamena teza, kao i izigravanje žrtve i odbrana nekoga ko sa nedopečenom kvazi naukom hoće nekom da uzme ne male količine novca, čime se inače zapravo bave političari.

Čudno je da je i sam Feynman na uvodnom predavanju studentima u šali rekao da je u tom trenutku možda jedini koji „ne razume kvantnu fiziku“, a da će nakon kursa to važiti za sve u sali, a mi se ovde na nivou toalet istraživača, podstreknuti nedopečenom marketinškom teorijom jedne firme koja prodaje diskutabilne nalepnice i kojekakve diskutabilne aksesorije, natežemo oko fenomena za koje i sam referencirani naučnik tvrdi da ne razume... Slušajte muziku i uživajte, za razumevanj kvantne fizike je potrebno ozbiljno predznanje, ne rešavaju se svetski problemi prelistavanjem sajtova proizvođača aksesorija za hifi, da su stvarno uspeli da primene to što tvrde, Pentagon bi to daaaaavno preuzeo i stvarno napravio Trampov diskombabulator...