sweeT_Tooth Posted March 7 Report Posted March 7 И тако, један старац дође на канал. Историја каже да је из тамо неке '76 године, ал'ипак се добро држи! Значи 50 година. Предња плоча као и задња поприлично очуване. Quote
sweeT_Tooth Posted March 7 Author Report Posted March 7 И наравно на сцену је ступила озбиљна алатка Наравно, поента је у самом крстастом биту јер је јапанске производње који баш баш за јапанске завртњеве са крстастом главом Биђе још само да средим слике. Quote
sweeT_Tooth Posted March 7 Author Report Posted March 7 Мушки направљено као сви уређаји из тог периода, све добро утегнуто и добро зашрафљено. Још мало доње стране и за чудо нема лоших лемова за 50. година... Quote
sweeT_Tooth Posted March 7 Author Report Posted March 7 Ех да је, мада кол'ко сам Ја сазнао у тој боји је направљено мања количина у односу на ове друге а цене су ненормалне, реално не видим разлог! Quote
sweeT_Tooth Posted March 7 Author Report Posted March 7 И даље док се не крене у баш рад интересантни су излазни степени који су засебни! Чудно пише Тошиба! image hosting for wordpress И наравно професионално лемљење.... Quote
srdjan_cvetkovic Posted March 8 Report Posted March 8 Dobro je što su isti izlazni tranzistori za oba kanala...🙄 Quote
sweeT_Tooth Posted March 8 Author Report Posted March 8 Изгледа су се јапанци додворавали америма 😄 Quote
Nixie Posted March 8 Report Posted March 8 14 sati ranije, sweeT_Tooth said: за чудо нема лоших лемова за 50. година... Ja vidim jedan. 😅 Quote
sweeT_Tooth Posted March 8 Author Report Posted March 8 Ма чини ти се, осим оних на излазним транзисторима, као да је лемљено олучарском лемилицом! Quote
sweeT_Tooth Posted March 8 Author Report Posted March 8 Делује ал' није, држи се добро ал' сигурно ће бити обновљен лем. 👍 Кренух да раскупусавам ал' ручак прекинуо! 😪 Quote
yaki Posted March 8 Report Posted March 8 I ja taj ladan lem ugledah iz prve.😁 Ebote, al se nekad trošilo kalaja kao za oluke. Quote
sweeT_Tooth Posted March 8 Author Report Posted March 8 Е ради мира у кући а и неизфржа следила је акција. Јесте, тај пин и није био баш добро залемљен те је на сцену ступила мајти Weller лемилица. Да не пишем много слике ће све рећи. А да при првом покушају није било могуће залемити те се прибегло Dremel-u са жичаном четкицом! Quote
sweeT_Tooth Posted March 9 Author Report Posted March 9 Мали додатак док чекам кондезаторе којих има подоста, за око ми је запао грамофонски предпојачавач који је самосталан А маторац од педесетак година има и прилогођавање грамофонској глави, значи и онда се водило рачуна Quote
Nixie Posted March 9 Report Posted March 9 Znalo se al se zanemarivalo. A i nije bilo nigde pravih informacija, uglavnom se praktikovalo 47k i igralo sa paralelnim kondenzatorčićima i kablovima. Posle sam prešao na MC glavu i zaboravio na to. Quote
sweeT_Tooth Posted March 9 Author Report Posted March 9 24 minuta ranije, Nixie said: Znalo se al se zanemarivalo. Могуће ал' мислим да у то време није било МЦ глава! Quote
sweeT_Tooth Posted March 9 Author Report Posted March 9 И тако, сага се наставља, ево шта је све било потребно скинуто да би се дошло до: Quote
sweeT_Tooth Posted March 9 Author Report Posted March 9 Дакле стављен је неки други прекидач уместо оригиналног, разлог........? Ако неко има овакав нека понуди! Три (3) положаја! Quote
Nixie Posted March 9 Report Posted March 9 1 sat ranije, sweeT_Tooth said: Могуће ал' мислим да у то време није било МЦ глава! Ma bilo je, nego nisam ja tad još počeo time da se zanimam, bio sam tek dječačić u osnovnoj školi. A i kasnije, MC je bila ipak skuplja igračka, plus preamp ili trafo, plus potreba da se šalje u fabriku ili servis napolju radi zamene igle. While moving magnet (MM) cartridges dominated the consumer market in the 1950s and 60s, the 1970s saw a massive boom in audiophile interest, leading to the rise of MC cartridges. Quote
sweeT_Tooth Posted March 9 Author Report Posted March 9 Немам ни Ја зато и тражим, грехота не потражити! Quote
Recommended Posts