Jump to content

Recommended Posts

Posted

И тако, један старац дође на канал. Историја каже да је из тамо неке '76 године, ал'ипак се добро држи! Значи 50 година.

Предња плоча као и задња поприлично очуване.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Posted

И наравно на сцену је ступила озбиљна алатка

4.jpg

Наравно, поента је у самом крстастом биту јер је јапанске производње који баш баш за јапанске завртњеве са крстастом главом

5.jpg

6.jpgБиђе још само да средим слике.

Posted

Мушки направљено као сви уређаји из тог периода, све добро утегнуто и добро зашрафљено.

Још мало доње стране и за чудо нема лоших лемова за 50. година...

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

Posted

Ех да је, мада кол'ко сам Ја сазнао у тој боји је направљено мања количина у односу на ове друге а цене су ненормалне, реално не видим разлог!

Posted
14 sati ranije, sweeT_Tooth said:

за чудо нема лоших лемова за 50. година...

Ja vidim jedan. 😅

Posted

Ма чини ти се, осим оних на излазним транзисторима, као да је лемљено :ruganjeолучарском лемилицом!

Posted

Делује ал' није, држи се добро ал' сигурно ће бити обновљен лем. 👍

Кренух да раскупусавам ал' ручак прекинуо! 😪

Posted

Е ради мира у кући а и неизфржа следила је акција.

Јесте, тај пин и није био баш добро залемљен те је на сцену ступила мајти Weller лемилица.

Да не пишем много слике ће све рећи. А да при првом покушају није било могуће залемити те се прибегло Dremel-u са жичаном четкицом!

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

Posted

Мали додатак док чекам кондезаторе којих има подоста, за око ми је запао грамофонски предпојачавач који је самосталан

30.jpg

31.jpg

А маторац од педесетак година има и прилогођавање грамофонској глави, значи и онда се водило рачуна

32.jpg

Posted

Znalo se al se zanemarivalo. A i nije bilo nigde pravih informacija, uglavnom se praktikovalo 47k i igralo sa paralelnim kondenzatorčićima i kablovima. Posle sam prešao na MC glavu i zaboravio na to.

Posted

Дакле стављен је неки други прекидач уместо оригиналног, разлог........?

Ако неко има овакав нека понуди! Три (3) положаја!

39.jpg

Posted
1 sat ranije, sweeT_Tooth said:

Могуће ал' мислим да у то време није било МЦ глава!

Ma bilo je, nego nisam ja tad još počeo time da se zanimam, bio sam tek dječačić u osnovnoj školi. A i kasnije, MC je bila ipak skuplja igračka, plus preamp ili trafo, plus potreba da se šalje u fabriku ili servis napolju radi zamene igle.

While moving magnet (MM) cartridges dominated the consumer market in the 1950s and 60s, the 1970s saw a massive boom in audiophile interest, leading to the rise of MC cartridges.