Jump to content


lenco L75 gramofon


lucas

Recommended Posts

  • Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Pozdrav od Retro Mana,ako glavni teg ima oznake sa gramima onda vam i nije vagica neophodna, postupak je slijedeÄi ( uz uvijet da je igla ispravna ) maknite ruÄicu u netralan položaj van ploÄe, lift neka bude spuÅ¡ten ali pazite da igla ne padne na Å¡asiju gramafona, jednom rukom držite ruÄicu a drugom ogreÄite teg prema kraju ruÄice sve dok ju nedovetete u potpuno neutralan položaj, Å¡to znaÄi kad pustite ruÄicu ona mora stajati a da ne preteže ni prema tegu ni prema igli, tada onu skalu kojom su oznaÄeni grami lagano okreÄite pazeÄi da se teg ne pomijeri sve dok sa crtom koja je na ruÄici ne poravnate 0 i tada zakrenite teg skupa sa skalom na 1.75g Å¡to je vrijednost velike veÄine zvuÄnica.Ako teg nema skalu postupak je isti, dovedete ruÄicu u neutralan položaj i na vagici naredite 1.75g i okreÄite lagano teg dok se vagica ne izjednaÄi, za podeÅ¡avanje Anti-skejtinga Äe vam ipak trebati Test ploÄa sa nerezanim dijelom.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav od Retro Mana,ako glavni teg ima oznake sa gramima onda vam i nije vagica neophodna, postupak je slijedeÄi ( uz uvijet da je igla ispravna ) maknite ruÄicu u netralan položaj van ploÄe, lift neka bude spuÅ¡ten ali pazite da igla ne padne na Å¡asiju gramafona, ........

NajsrdaÄnije Vam se zahvaljujem. Svako ću se pozabaviti oko mog ljubimca sa ovim uputstvom.

Pozdrav Bojana :cheers

Link to comment
Share on other sites

Uz postovanje dobre volje Retro-Mana, moram reci da je njegovo uputstvo od male pomoci jer se na rucku Lenca L75 ne moze primeniti. Njen izgled je dat ovde:http://www.lencoheaven.net/forum/index.php?topic=69.0. Sa prve slike se vidi da ona ima dva tega: glavni, oznacen sa 7 (counterweight) i lateralni, tj bocni, oznacen sa 5 (VTF weight/stylus pressure weight). Podesavanje tezine se vrsi ovako: Gramofon mora biti horizontalan. Olabave se (crni) zavrtnji na oba tega. Mali, bocni (5)se pomeri u krajnji zadnji polozaj, klizajuci ga po bocnom drzacu. Veliki teg (7) se tada pomera napred- nazad dok rucka ne doce u potpuno horizontalan polozaj, paralelan sa tanjirom. Tada se veliki teg fiksira zavrtanjem crnog zavrtnja na njemu. Mali teg se zatim pomeri (ka napred) za onoliko podeoka na svom nosacu koliko treba da iznosi pritisak igle. Svaki podeljak, tj zarez oznacava 0,5gr. Dakle, ako je pritisak koji se zeli 1,75gr, mali teg treba pomeriti za 3,5 podeoka unapred! Tada se i on fiksira zavrtanjem crnog zavrtnja.

Napominjem da cela operacija ima smisla samo ako rucica u nultom polozaju potpuno slobodno i neometano "pliva" gore dole u vertikalnoj ravni. Nazalost, moram reci da je za ocekivati da ce tu biti problema. Lenco rucice su oslonjene bocnim nosacima u tzv. "V blokovima". Problem je sto su oni od gume koja vremenom stari i propada, sto onemogucava da se rucka slobodno klati. Ukoliko ustanovite da je ovo slucaj, javite se i dacu vam dalja uputstva jer se V blokovi mogu naci na Internetu. Inace, prava riznica znanja o Lenco-u nalazi se ovde: http://www.lencoheaven.net.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Poštovana Gospodo, posebno Nedja.

Hvala Vam na velikoj pomoći oko mog LENCO L75 koji, zahvaljujući Vama ali i njegovom kvalitetu radi kao nov.

rukovodila sam se uputstvom koje ste mi poslali 3 jula. Tek sam ovih dana naÅ¡la nekakvog vremena i kile živaca da to odradim i- sada je sve u redu. mislim da je u redu do momenta kada bute trebala nova igla. Jer, naravno, ja ću sada navaliti na sluÅ¡anje ploÄa koje su lepo spavale skoro deceniju i kusur. no, ako imate ideju oko igala, ....

elem, MNOGO VAM HVALA JOÅ  JEDNOM. KAKO DA SE ODUŽIM ??? Da li nekome treba neÅ¡to od ploÄa, jer ja ne mislim da sluÅ¡am sve živo Å¡to imam. (Na primer, stari Arsen sluÅ¡ala malo i popi.....jer to viÅ¡e ne mogu.) No, eto...sada mogu da kažem da uživam u druÅ¡vu LENKISTA.

Pozdrav Bojana

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...