Jump to content

Recommended Posts

Posted

Добродошли у Н-ту итерацију мог система. Компоненти и звучника кроз мој систем је прошло у протеклих пар година онолико. Тренутну поставку чине два пара врхунских звучника:

- Thrax Lyra, "мали" црни на сликама. До душе димензија 52х40х22цм и скромних 35кг по комаду. Апсолутни стејт оф д арт звучник. Скоро све за шта се човек на њима ухвати, нема боље (скупље). Елоксирани алуминијум за летел'це, мид-високи је компресиони БМС производње по патенту туте бугарина :lol:. Мид-басови Сеас Ексел графен. Свирају као мали све што мали добро раде, а као велики све што велики добро раде. Дисторзије потпуно без. Невероватно постигнуће. Купио их после поређења са Фокал Диабло Утопиа Ево и Меџико А1

- Пресељењем у већи стан отворила се могућност за један већи звучник на општу радост свих укућана :D. Live Act 112, ништа мање импресиван, 12 цола коакс, мид-високи драјвер је компресиони 75мм берилијум у хорни, кућиште пресовани мултиплекс, предња плоча 6цм, 70кг по комаду... велико, живо, лахко, отворено. 

Главно појачало је БФА тјулип, дак је Лампуцера а ла паташон, а стример Еверсоло Т8. Грамофон сморио и не занима ме више. Струјна летва Ансуз Д8, струјни до њ Фадер 9ка, остало вибекс платинум, лампизатор и гигават. Има и један Ансуз ТЦ у летви. Интерконект вбс бај Дражо, звучнички сомер кејбл... За каблове ми се задњих пар года увукао дубоки међупрепонски бол, тако да се са тим више нисам играо.

Предстоји доста играрије око акустике итд. Пар слика тренутног стања:

20260126_104635.jpg

20260126_104359.jpg

20260126_104443.jpg

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
37 minuta ranije, microfarad said:

Me gusta! 

Pozdrav i živ bio Filipe! 

Благодарим и отпоздрављам!

14 minuta ranije, Delija said:

Niiiice! :thumbsup2

Koliki je "korisni" deo sobe?

Mozda me slike varaju - malo mi usko deluje.

Хвала хвала :D.

Трпезарија са кухињом и дневна су у једном, раздвојене само овим малим делом као преградним зидом. Ширина "дневне" је 3,5м, дужина 7,2, кухиња скоро још толико. Дакле дневна 25квадрата и остало још толико. Није идеално, али далеко боље од прошлог стана. На реду су драперије за замрачивање, још пар уља на платну на бочне зидове и имам још пар идеја за остало кад дође на ред.

За сада тракс убија како ради кад их поставим уместо великих. А за велике морам још да средим и умирим собу. Мада и они овако како стоје на слици већ доста добро раде, само на одређеној већој гласноћи превише активирају собу, па мора још да се ради. Слатке муке :listen.

Posted

Al je lepo ne videti televizor između zvučnjaka 👍

Meni ovo sve deluje nista manje nego sjajno. Zaslužuje samo onako na prvuću pomisao sitem još bolji izvor zvuka. Iako ne sumnjam da je ovo jako dobro, mislim da su i dakovi dosta napredovali. Doduše DIY uradak je, pa je pitanje šta je sve Dejan apgrejdovao u lampuceri, ne sumjam da jeste dosta toga. BFA amp je zaista odličan. Zvučnici deluju baš impozantno. 

Uživaj opušteno u tjunovanju sobe. 

Posted
7 minutes ago, Filipescu said:

Трпезарија са кухињом и дневна су у једном, раздвојене само овим малим делом као преградним зидом. Ширина "дневне" је 3,5м, дужина 7,2, кухиња скоро још толико. Дакле дневна 25квадрата и остало још толико. Није идеално, али далеко боље од прошлог стана. На реду су драперије за замрачивање, још пар уља на платну на бочне зидове и имам још пар идеја за остало кад дође на ред.

За сада тракс убија како ради кад их поставим уместо великих. А за велике морам још да средим и умирим собу. Мада и они овако како стоје на слици већ доста добро раде, само на одређеној већој гласноћи превише активирају собу, па мора још да се ради. Слатке муке :listen.

To je top!

Uzivaj! :thumbsup2

Posted
7 sati ranije, sondek said:

Al je lepo ne videti televizor između zvučnjaka 👍

Meni ovo sve deluje nista manje nego sjajno. Zaslužuje samo onako na prvuću pomisao sitem još bolji izvor zvuka. Iako ne sumnjam da je ovo jako dobro, mislim da su i dakovi dosta napredovali. Doduše DIY uradak je, pa je pitanje šta je sve Dejan apgrejdovao u lampuceri, ne sumjam da jeste dosta toga. BFA amp je zaista odličan. Zvučnici deluju baš impozantno. 

Uživaj opušteno u tjunovanju sobe. 

Слажем се! Немамо тв већ 15ак година...

Еверсоло Т8 се показао за сада у пар поређења као озбиљно добар стриминг транспорт. У неким аспектима као што је макродинамика је у рангу са далеко скупљим стримерима, тако да ако се у остатку система поради на другим стварима, не мора бити уско грло ни у доста скупљем систему. 

Ево слика Лампуцериних изнутрица:

Screenshot_20260126_155220_Viber.jpg

Posted

Dobro nam došao nazad. Ti kad napustiš hobi pa se vratiš je uvek zanimljivo. :D

Inače mogu da potvrdim za Eversolo T8 da ozbiljno zvuči. Evo i ja ga arčim aktivno. 👍 Ko je čuo A seriju u toj ulozi sada sumnja da je ovo nešto mnogo bolje, ali jeste.

Posted

Овог пута сам само форум напуштао, хифа је константно пролазила кроз систем :D. Било је ту занимљивих комада, можда направим пар постова са онорабл меншнс.

И Суперфи је на Т8, однео му да чује, није 'тео назад да ми га врати. Па сам себи морао други да узимам :D.

Још пар редова о Лампуцери. Јако озбиљан дак, поготово за нофце које је коштао (хвала Деки). Ја сам у једном моменту уловио кинеску војну лампу 6Н6Т уместо руске 6Н6П и просвирао је још боље. Прошле године сам узео Weiss DAC 204, са Пликсир Елит напајањем и Пликсир стејтмент ДЦ кабелом. Одлично звучећа комбинација. Имао сам их паралелно 3 месеца, нисам ни у једном моменту чуо јасну предност Вајса. Био је тиши једино кад музика не иде, а укључен је. Све остало је била мртва трка. А пошто ми систем више није балансиран, не пада ми на памет бољи небалансирани дак од ње. Једино можда уградим И2С плочицу, и ту буде крај што се тиче ДАК-а на неко дуже време.

Posted

Хахахаха. Сори :oops:. Имао сам после Кузме Стаби С/Стоги С Техникс СП10 МК2 и Кузма је у поређењу са њим звучала ко играчка. Највећа разлика у звуку у промени само једне компоненте коју сам у животу чуо. Описи као дупе и око, небо и земља описују разлику. Једно годину дана сам са њим слушао само плоче. И онда га продах. Имао сам после техно-дек, проџект икс-тенжн :D, два пута регу П8 и још по неки. Али било је касно. Међупрепонски бол се појавио и више ме није напустио.

Posted

Najjača stvar je IKEA Besta polica. Uglavnom ljudi sa ovakvom opremom sruče gomilu para u neku policu. 

Vraća me u period kada sam i ja imao istu takvu, što je najjače od svega, sve se lepo uklopilo kao I kod tebe i ima mesta za sve. 

Sistem odličan, bravo! 

Posted

Хвала! 

Јако практична полица. Скоро никад нисам чуо разлику у полицама. Једном јесам, али је полица била нека чудна кривудава и глумила је дифузор. Дакле разлика је била акустичке природе, а не због контроле вибрација. Мислим да је важност полице мало мања од важности осигурача у уређајима. Не значи да у неком тренутку доколице не може да падне нека аудиофилска, али пре би на викенд у терме отишао.

Posted

U vezi lampucere:
Probaj Foton 6N6P lampu, i to onu sa Square Getter_om.
Foton se pokazala bolje od bilo koje druge, a narocito ova gore spomenuta varijanta.
Takođe, mnooogo su bolje legli Mundorf Supreme kondezatori (Silver Oil ili Silver Gold Oil) od Mifleks, probano u dva sistema. 

Posted

Благодарим на инпуту, стављено у ту-ду листу. Јесте пробавали и ову 6Н6Т?

Нисам напоменуо да је на мање мифлексе дошао дуелунд сребрни као бајпас и фино су легли.

Последњих година сам се улењио за те мање твикове. Задњи покушај тестирања 3 различита интерконекта се завршио двосатним смарањем и ћуљењем ушију да нешто чујем... Зато сам и потегао за вишом класом звучника, јер је ту напредак још увек значајан.

Posted

Baci neki link za tu kinesku vojnu (nismo je probali).
Ista polazna tacka, mifleks + duelund srebro bypass, zamenjeno sa Mundorf SGO, => mali tvik ali promena tvik3 .
Naravno SGO trazi bar 250h rada. 

Posted

Bas dobro izgledaju veliki koaksijalci. Mora da je vrhunski zvuk za velikim tulipom. Cuo sam samo manju verziju i to vrhunski svira. 

Ja cekam 15" koaksijalce pa se razmisljam izmedju mini tulipa ili nekog od zen modovih x252 verzija.

Posted

Што би жене рекле, велике ствари су увек импресивније од малих :D.

Морам "малима" да се одужим бољим фоткама, јер је то неки други ниво израде. Исцимаћу се ових дана да све мало боље исликам.

Велики су исто нешто посебно. У игри су ми били и пар Тобиана, великих Блуменхофера, Таној ГРФ, али је избор ипак пао на ЛА. 

Вечерње слушање на ниским нивоима са њима је нешто невероватно.

Posted

Наравно, то је посебно искуство. Ево управо слушам док моји спавају. Ником не смета, а све је ту. Али померају пуно ваздуха, па је умиривање рефлексија други пар чарапа у односу на мање звучнике.

Ови мањи добро свирају на тихом, боље од било ког другог малог звучника који сам чуо, али су до душе и највећи мали звучник који сам чуо :D.

Posted

Јел ти још увек тераш Лампуцеру? Да ти пошаљем једну ову лампу за пробу кад дођем? Триоде унутар лампе су наравно упарене.