NShappy Posted January 21 Report Posted January 21 Da ne dajem sada linkove na vesti, lako se izgoogla, ali eto da skrenem pažnju, Sony prodaje 51% TV i home audio biznisa Kinezima, kompaniji TCL. Sony zadržava 49%. Dakle, i ovaj japanski (nekadašnji) gigant ode ne doboš. Čak i audio poslovanje. Quote
Zexx Posted January 21 Report Posted January 21 Taj segment je donosio manje od 10% ukupnih prihoda, baš će da propadnu, how yes no... Quote
durd Posted January 21 Report Posted January 21 TCL televizori su iznenađujuće dobri za te pare za koje se prodaju, Quote
Father Posted January 21 Report Posted January 21 1 minut ranije, durd said: TCL televizori su iznenađujuće dobri za te pare za koje se prodaju, Pa kad je Sony Quote
Operater Posted January 21 Report Posted January 21 mislm da se Sony jos odavno prebacio na filmsku i tv produkciju... ovo sto je bilo elektronike, delovalo je kao da im je hobi Quote
sweeT_Tooth Posted January 21 Report Posted January 21 32 minuta ranije, Operater said: delovalo je kao da im je hobi И то викендом! Quote
sweeT_Tooth Posted January 21 Report Posted January 21 58 minuta ranije, durd said: TCL televizori su iznenađujuće dobri za te pare za koje se prodaju, Поодавно су освојили А. тржиште....... Quote
Willi Studer Posted January 21 Report Posted January 21 Sada se i zvanično završava jedna era. Uvek je ostavljalo utisak kada se ulazi u nečiju kuću u kojoj stoji Sony Trinitron. Quote
Delija Posted January 21 Report Posted January 21 1 hour ago, durd said: TCL televizori su iznenađujuće dobri za te pare za koje se prodaju, TCL ima i ozbiljne modele koji ozbiljno kostaju. Quote
MekiT_A Posted January 21 Report Posted January 21 A da se prisetimo i kupovine Volvo-a od strane Kineza... Brend je, ne samo, opstao, zar ne? Quote
durd Posted January 21 Report Posted January 21 22 minuta ranije, Delija said: TCL ima i ozbiljne modele koji ozbiljno kostaju. Te koji ozbiljno koštaju više ne razmatram od kada su klinci probušili ekran na jednom takvom Samsung , nekom plastičnom igračkom 🙃 Quote
NShappy Posted January 21 Author Report Posted January 21 2 minuta ranije, MekiT_A said: A da se prisetimo i kupovine Volvo-a od strane Kineza... Brend je, ne samo, opstao, zar ne? Jeste, ali je inžinjering Volvoa kao i dobar deo proizvodnje za Evropu i dalje u Švedskoj. Mada verujem da će se sve to polako seliti u Kinu. Quote
sweeT_Tooth Posted January 21 Report Posted January 21 4 minuta ranije, MekiT_A said: A da se prisetimo i kupovine Volvo-a od strane Kineza... Brend je, ne samo, opstao, zar ne? Наравно, и још су лепши и бољи, и коначно Е39/Е46 и W211 незаборавни! Quote
Willi Studer Posted January 21 Report Posted January 21 1 sat ranije, MekiT_A said: Brend je, ne samo, opstao, zar ne? Ono što nije jasno iz vesti jeste da li je Sony prodao samo proizvodnju ali pod svojim imenom (što onda ne bi bila vest već promena proizvođača) ili će Sony televizori od sada biti TCL. Quote
Formerly known as Woland Posted January 21 Report Posted January 21 TCL je odavno ozbiljniji i veći proizvođač elektronike od Sonija. Quote
srdjan_cvetkovic Posted January 21 Report Posted January 21 38 minuta ranije, Formerly known as Woland said: TCL je odavno ozbiljniji i veći proizvođač elektronike od Sonija. Od Sonija praktično nije ostalo ništa u segmentu consumer tržišta, samo preskupi ureðaji na konto stare slave i ništa više. Quote
yaki Posted January 21 Report Posted January 21 TLC televizori ubuduće i pod Sony brendom, nešto slično kao što se već dogodilo sa Philipsom, Grudingom ili sa Gorenje malim kućanskim aparatima. Sony Trinitron, kakav sam ja baja bio u svojim očima kada sam ga nekad davno uneo u svoju sobu.😁 Quote
Vladimir Posted January 21 Report Posted January 21 Ranih 80-tih radio sam celo leto preko omladinske/studentske zadruge fizikaliju (za to je bila najveća satnica) u jednoj BG fabrici nameštaja da bih skupio lovu za Sony Trinitron (mislim da je čak bio Black Trinitron, ma šta to značilo). BG je bio preplavljen "jeftinim" 36-icama (dijagonale ekrana ne u inčima, nego u cm). Tadašnji JAT-ovci su provalili rupu u zakonu da se na rezervne delove ne plaća carina, pa su iz Singapura dovlačili tone TV-a sa odvojenim ekranom od kućišta, a zatim ih sastavljali u BG i tako prodavali po "pristupačnim" cenama. Kupim ja to čudo tehnike i nabijem u svoju sobu. Posle izvesnog vremena bude mi u gostima neki Engleščić (iz njihove srednje klase) preko međunarodne razmene studenata i omladine . Uđe on u moju sobu i zgranuto reče: Ja i moje društvo u UK nemamo Sony TV ni u dnevnom boravku, a kamoli u svojoj sobi. Ove njegove opaske se setih kada je krenulo s*anje nekoliko godina kasnije - inflacija, ratovi, nestašice, sankcije... Jbg, bili smo bahati bez pokrića, a ubrzo nas je stigla jevrejska kletva. Izvinjavam se za off. Quote
Willi Studer Posted January 21 Report Posted January 21 7 minuta ranije, Vladimir said: bili smo bahati bez pokrića Off topic: kako si to bio bahat i bez pokrića kad si radio celog leta i kupio TV od svojih para? Quote
Vladimir Posted January 21 Report Posted January 21 7 minuta ranije, Willi Studer said: Off topic: kako si to bio bahat i bez pokrića kad si radio celog leta i kupio TV od svojih para? Da, ali "nebahati" mozak ne može da shvati da ima budala koje će da skrcaju sve do zadnje pare za fuc*ing Sony, umesto da za te pare kupi EI Color TV, ode na more, u Trst po farmerke i cipele i ostane mu nešto para ušteđeno. Btw, Engleščić je imao samo jedan TV i to u dnevnom boravku, ako me sećanje služi, reče da je bio to neki francuski Thomson. Quote
yaki Posted January 21 Report Posted January 21 Još malo off. Nije Sony već ViewSonic 17 inčni monitor ali Sony sa Trinitron katodnom cevi. Sredina 90ih ja u ono vreme plate od 10-20 maraka kucao knjige, priprema za štampu i tako to i skupim skoro 1400 DM za to čudo tehnike od 17 inča. Kakva budala sam bio, za te pare mogao sam tada platiti dve plavokose Ruskinje ili Moldavke, odvesti ih negde na more mesec dana da mi čitav život ostane kila i facijalni grč osmeha oko cele glave na licu. Jebo me WiewSonic da me jebo. 😁 Eno ga u podrumu, duže vreme se kanim da ga odnesem do kontejnera. Quote
sondek Posted January 21 Report Posted January 21 59 minuta ranije, Vladimir said: Da, ali "nebahati" mozak ne može da shvati da ima budala koje će da skrcaju sve do zadnje pare za fuc*ing Sony, umesto da za te pare kupi EI Color TV, ode na more, u Trst po farmerke i cipele i ostane mu nešto para ušteđeno. Btw, Engleščić je imao samo jedan TV i to u dnevnom boravku, ako me sećanje služi, reče da je bio to neki francuski Thomson. Jbg mi smo tad bili kao klinci potpuno ludi za tehnikom i u stanju žrtvovati letovanje i rintati 2 meseca, putovati autostopom na fax i spucati sav džeparac za jednu stvar od tehnike. Ja sam recimo toliko poludeo za gramofonima da sam isto tako preskočio more i odrintao preko studentske svoje da bih prodao tadašnji thorens gramofon još dve komponente i dodao još toliko para da kupim imenjaka sa 20g života. Source first filozofija života, samo zavisi šta je kome izvor života 🙃 ... A imati Trinitron u kući, više nego danas Mercedes-Benz u garaži. Odatle i danas okačen Sony na zidu. Mercedes, Bmw i sl. sam ostavio za sledeći život. Nadam se da ovo bude dobra vest za Sony fanove, ne mora nužno loša. Quote
NShappy Posted January 21 Author Report Posted January 21 4 sati ranije, Willi Studer said: Ono što nije jasno iz vesti jeste da li je Sony prodao samo proizvodnju ali pod svojim imenom (što onda ne bi bila vest već promena proizvođača) ili će Sony televizori od sada biti TCL. Ja bih rek'o da nema smisla da Sony prodaje svoju neku proizvodnju, jer su u proizvodnji kineski proizvođači giganti nedostižni za bilo koga, čak i za Japance. Vest je da je Sony prodao TCL-u 51%, a zadržao 49% Šta to tačno znači, ko zna... ...al' ja b' rek'o da će sada TCL da proizvodi i pod svojim i pod Sony brendom (bilo bi bzvz da ugase brand, bar još neko vreme), a vrv će dosta Sony iskustva u color science i image processing da se nađe i u jednim i u drugim proizvodima. A to jeste nešto što fali sadašnjim TCL proizvodima. Quote
Recommended Posts