Jump to content

Recommended Posts

Posted

@ScepanBG Poštovani Šćepane, hvala vam na video izveštaju sa nedeljne berze. Imam jedno pitanje - na ovom i prethodnom prilogu vide se piksle i plastične čaše pune opušaka, neki od prodavaca puše, a to je zatvoren prostor ako ne grešim, pa me zanima kakva je situacija sa zadimljenošću prostora u kojoj se održava audio-berza, i poseduje li Dorćol Platz neku ventilaciju koja bar malo uklanja dim? Hteo bih da iznesem na audio-berzu neke ploče, pa bih voleo da ne poprime miris duvanskog dima. Hvala vam. 

Posted

A pa to je zaštitni znak burze na dorćolplatzu, tamo svi motaju i pale seno, ne duvan. Uđeš na berzu pola sata, vetriš se tri meseca posle.

Posted

pa da ih prodajemo na Mackatu!

šalu na stranu
iskren da budem, jedan od razloga zašto ne posećujem berzu je taj dim! Sa jedne strane, stvarno mi ne prija (da ne kazem, bude mi lose) tolika količina dima, a sa druge strane, da donesem ploču kuć, koja mirise kao kafanski stoljnjak, pa da je stavim među ostale, nije pametno! A i svi mi, kada gledamo uređaje, posebno nam je drago ako je uređaj bio u neupušačkim uslovima (nekom prilikom popravljao sam jednog Marantz-a, misio sam da je zlatna serija dok ga nisam oprao...)

Hvala na skretanju paznje od gospodina @henk-a!

Posted

Стварно ући у просторију пуну дуванског дима, фуј, мислим да бих пао у несвест. 

И још нешто, пише "аудио берза" а ту нема уређаја само плоче и припадајући омоти и још по нешто. Некад кад је берза била на тргу у стакленцу било је баш хај енд!

Posted

Hvala kolega @Operater :)

Da li neko od kolega sa foruma posećuje tu berzu u Dorćol Platzu, da podeli iskustvo oko zadimljenosti prostora? Možda preuveličavamo problem i pravimo od komarca nosoroga. A moguće da sam ja netolerantan i grozan čovek, pošto ne bih da vratim kući ploče i shvatim da su se usmrdele od dima i što bih, ako bi trebalo da biram, radije da kupim ploču koja se ne oseća na dim, čak i kad je reč o džez naslovima iz kojih izbija atmosfera džez klubova, cigareta, znoja i viskija. 

Sudeći po video zapisima kolege Šćepana, berza je dosta posećena i svima je zabavno, niko ne pravi problem oko prodavaca koji puše, i pepeljara i čaša punih opušaka u zatvorenom prostoru u kome se trguje ne baš jeftinim stvarima koje sutra treba da postanu deo nekakve kolekcije. Izgleda da je u Srbiji danas ovo realnost koju treba prihvatiti bez puno buke. 

Ne znam kakva je situacija na bezi u Novom Sadu? Tamo je neka druga kulturološka priča pa me ne bi iznenadilo da je  NS berza non-smoking događaj. Možda kolega @sondek ima neki info? U tom slučaju vredelo bi je povremeno posetiti novosadsku berzu. 

edit: sad sam video da su kolege @Operater@Gile i @yaki posećivali berzu i preneli iskustvo iz prve ruke da problem sa duvanskim dimom zaista postoji :(

Posted

Nema pušenja u NS na berzi. Meni isto smeta pušenje, do te mere da sam prestao ići u posete drugarima u pušačkim stanovima, bukvalno mi se sloši, a nema nista gore od usmrđenog vinila. Bio sam dva puta na berzi na Dorćol placu, oba puta letnji period, sve otvoreno, pa je bilo podnošljivo. 

Posted

Iznajmio sam prijatelju stan u kome ne živim na 6 meseci, njih dvoje svako po 2 kutije dnevno. Kada su izašli pobacao sam sav nameštaj i tekstil 2 puta krečio zamalo što zidove nisam ištemao i promenio stolariju. I sad posle dve godine kada uđem osetim notu smrada od cigarete. 

🤮

@Sondek: Meni isto smeta pušenje, do te mere da sam prestao ići u posete drugarima u pušačkim stanovima, bukvalno mi se sloši,

Pa tvoj avatar drži cigaru u ruci. 😁

• 2 weeks later...