supermarkomare9 Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Trenutno je na akciji Emotiva A2L+ i sa svim carinama i taksama izađe oko 300€ dok stigne do Srbije. Potvrdili su mi i oni da je ta cena krajnja i da je na njima carina itd, što ispadne manje nego da se kupi u US... Funkcionalno mi se idealno uklapa uz Wiim Ultru koja bi bila preamp a Emotiva čisto pojačanje i bila bi vezana sa 12V trigger iz Ultre što mi je plus. Ali me interesuje, uzevši u obzir da ne znam nikoga ko koristi Emotivu, ne znam kakvi su kao brend, i da li bi bila zvučna nadogradnja u odnosu na trenutni Onkyo A9130? Imao sam prilike da probam Wiim Amp Ultru i nije mi legla, kao i Wiim Ultra + Vibelink kombo, koji mi zvuči bolje od same Amp Ultre, ali opet me vuče na A/B... Quote
ivanp Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 42 minuta ranije, supermarkomare9 said: Funkcionalno mi se idealno uklapa uz Wiim Ultru koja bi bila preamp a Emotiva čisto pojačanje i bila bi vezana sa 12V trigger iz Ultre što mi je plus. Izvini, nije mi jasno? Čemu to i zašto? Quote
supermarkomare9 Posted November 25, 2025 Author Report Posted November 25, 2025 @ivanp Pa trenutno je Wiim Ultra spojena na Onkyo A9130 koji palim ručno kada koristim Wiim. Ovako bi se automatski palio uz Wiim i ne bi bilo potrebe za dodatnim daljinskim. Ako na to misliš. A prvenstveni razlog zamene je isključivo kvalitet zvuka a gore pomenuto samo plus. Quote
sweeT_Tooth Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Гледајући слике са нета није ме баш нешто одушевио поготову кад' сам вид'о да је струјни прикључак као на мом тримеру за шишање! Можда је то и добар уређај за 300€...... Quote
supermarkomare9 Posted November 25, 2025 Author Report Posted November 25, 2025 @sweeT_Tooth To sam i ja primetio, isto tako mi je bilo na nekom starom Technics-u... Quote
sweeT_Tooth Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 16 minuta ranije, supermarkomare9 said: isto tako mi je bilo na nekom starom Technics-u... Кога су сви сдушно пљували, бар је тако увек било. Quote
supermarkomare9 Posted November 25, 2025 Author Report Posted November 25, 2025 Tako je, Wiim koristim kao streamer, dac i dsp (zbog sub integracije). Sa druge strane je samo amp, koji služi isključivo kao pojačanje. Quote
ivanp Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Da na to sam mislio. U životu nisam koristio te tregere. Ajde podseti me, a šta fali Onkyu? Vidim da je po specs solidan i ima solidnih 8 kg žive vage. Quote
supermarkomare9 Posted November 25, 2025 Author Report Posted November 25, 2025 Dobra je stvar, auto sense na uređajima mi napravi problem nekada, dok triger još ni jednom. Ne hvali ništa Onkyu, okej svira. Nego ima dosta funkcija kao dac, phono input, tone kontrole, a ništa od toga ne koristim, niti ću koristiti, pa sam naleteo na gore pomenuti model, navodno po informacijama koje sam pronašao zvuči bolje od konkurencije u tom cenovnim rangu, ima navodno dobro linearno napajanje, triggere i isključivo je amp bez dodatnih funkcija što mi je super, kontam da potencijalno može zvučati bolje od Onkya, a ne bi bila neka doplata, samo nema baš puno informacija, pogotovo kod nas... Quote
ivanp Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Nisam slušo ni jedan ali mi Onkyo na oko deluje ko krštena sprava. Ako zvuči OK čemu kocka? Ne zameri, samo sam eto radoznao. Quote
supermarkomare9 Posted November 25, 2025 Author Report Posted November 25, 2025 Kao i za sve u hi-fi-ju, potraga za boljim zvukom, a u ovoj situaciji nije neka doplata, još nekoliko dana je akcija, pa me bacilo u dilemu, ništa više. Jer mi ne piju vodu integrisana pojačala u toj ulaznoj klasi, svima je žrtvovan kvalitet zvuka i korist funkcija, što više ulaza, dac, itd, a baš je mala ponuda samo pojačala snage za ne puno novca. Konkretno ta Emotiva A2L+ koristiti unapređenu verziju amp-a iz BasX TA1 modela, koji je kompletan uređaj (preamp, dac, fm, bt), košta duplo više (oko 600$) i uglavnom je hvaljen po recenzijama. Quote
gvlada Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 1 sat ranije, supermarkomare9 said: Ne hvali ništa Onkyu, okej svira. 'Ајде.... значи неће да похвали Онкио па то ти је... Quote
supermarkomare9 Posted November 25, 2025 Author Report Posted November 25, 2025 Hahahah ajde da ga pohvalim, koliko je plaćen pre 5g (oko 350-60e u Playeru) je odličan. Ali u toj ceni je i dac, phono i ostali imput-i, kontrola zvuka, phase matching base itd, dok je kod ove Emotive "čist" amp (plus je čak što nema volume kontrolu). Kod ulaznih varinati A-B klase koje sam slušao (AS301, PM6006) gde spada i moj Onkyo, smeta mi uglavnom zamućenost u nižim frekfencijama, dok su klase D, Vibelink Amp na primer dosta utegnutiji tu, detalniji, bolja separacija, ali tanji i manje muzikalni, više hladni i analitični. Za Emotivu BasX TA1 sam čitao da je dosta neutralnija od svih gore A/B pomenutih i toplija, muzikalnija od ulazne klase D, ako je navodno A2L+ bolja verzija tog pojačala iz TA1, verujem da može da bude dobar uređaj. Ali opet, pre bih voleo kada bi ovde neko bio ko je imao prilike da čuje neku ulaznu Emotivu. Quote
VU metar Posted November 26, 2025 Report Posted November 26, 2025 Proveri ovo: https://iotavx.com/IOTAVX-PA3_1 Quote
supermarkomare9 Posted November 26, 2025 Author Report Posted November 26, 2025 @VU metar Gledao sam i njega, sa dažbinama ispadne oko 80€ više i ne garantuju da je to krajnja cena. Kod Emotive me je privuklo što su mi i mail-om potvrdili da je ta cena krajnja u koju je uračunata SRB carina i porez, da nema dodatnih troškova i da je za 5-7 radnih dana u Srbiji. Takođe sam gledao poređenja i PV3 i SV3 sa Emotivama starije generacije i uglavnom je zaključak da su detaljniji i tanji nego tadašnji TA100 što mi ne odgovara. Ali generalno PA3 izgleda ludo ispod haube za taj novac 😃 Koliko je tačno ne znam, naletao sam i na par snimaka i tekstova gde se ljudi žale da im crkavaju kondenzatori na IOTA monoblokovima, da su stavljali neke lošijeg kvaliteta navodno. Quote
VU metar Posted November 26, 2025 Report Posted November 26, 2025 Okej onda...Nego od početka mi nije jasno kako Emotiva može da zna šta će biti na carini u Srb? Što ne bi znali i Iota? Ipak ti pitaj na carini, da ne bude iznenađenja. Quote
Duka Posted November 27, 2025 Report Posted November 27, 2025 Da li ti npr Rotel snagaš slične cene sa KP rešava situaciju? Quote
supermarkomare9 Posted November 27, 2025 Author Report Posted November 27, 2025 @Duka Poručio sam malopre baš Emotivu... Quote
Parton Posted November 27, 2025 Report Posted November 27, 2025 1 hour ago, supermarkomare9 said: @Duka Poručio sam malopre baš Emotivu... ne znam kaako emotiva može da garantuje krajnje troškove, ali kod nas ti je računaj carina+pdv nekih 30% na deklarisanu cenu... Quote
supermarkomare9 Posted November 27, 2025 Author Report Posted November 27, 2025 Pismenim putem su mi potvrdili uz obrazloženje da šalju preko DHLa i da im oni rade taj deo, a oni mi unapred to naplate, i da navodno ne brinem. Nisam u tome, niti sam poručivao do sada, osim sa AE. Svakako javljam kada stigne šta je bilo.. DHL je već preuzeo od njih, i preko Whatsapp-a šalju obaveštenja, navodno štiže 08.12. Quote
VU metar Posted November 27, 2025 Report Posted November 27, 2025 Znači koliko je osnovna cena? Quote
ivanp Posted November 27, 2025 Report Posted November 27, 2025 Da to tako može samo preko DHL a. Ajde baš sam radoznao, voleo bih da je pun pogodak. Quote
Recommended Posts