Jump to content

Recommended Posts

Posted

Trenutni strimer mi je Wiim ultra povezan sa eksternim lampizator DAC-om i to sve lepo radi ali čujem i sam da Wiim nije dorastao zadatku. Pozadinski šum, crnilo i td mi ne zadovoljavaju potrebe. U moru svega što se nudi ovaj Lumin mi je zapao za oko. Ono što bi budući strimer MORAO da ima je volume kontrola i neki najobičniji EQ (preko android aplikacije ili kako god samo da je imaju jer mi preamp nema daljinski a Wiim ima sve što mi treba od tih funkcija osim zvuka 🙃 Jel ima neko neki predlog šta bih još mogao da uzmem u razmatranje?

Posted

Zvučnici T+A Criterion TMR160 mk2 

Amp + preamp Forte audio model 3 i 2

IC i spdif Kablovi by Dražo, zvučnički AQ Midnight hyperlitz 

Mislio sam da puštam preko telefona kao i do sad, imam tidal premium pa mi je ok, ne znam dal i tu treba neki upgrade?

Wiim je tu slaba karika, hteo sam bio da menjam amp i preamp (što ću vrv i zameniti u budućnosti) sli sam pozicionirsnjem zvučnika dobio mnogo bolju priču

Posted

Online samo za sada, zato i gledam bolji strimer. Svakom koji gledam fali bar jedna stavka od one koja mi treba a ovaj Lumin bi trebalo da je to to, nego bih voleo da čujem možda još neki pametan predlog, možda ima i nešto jeftinije a da je taj neki nivo, a i taj Lumin bih trebao da dovlačim od preko...

Posted

Ja isto gledam neki bolji strimer da uzmem, trenutno se dvoumim izmedju Volumio Rivo+ sa linearnim napajanjem ili ovaj novi Eversolo T8, za oba su odlicne recenzije.

Sacekacu jos malo da se eversolo pojavi i kod nas pa cu odluciti.

Posted

Dobar predlog ovaj Rivo +

Možda i bolja opcija za mene od Lumina. 

I ja nigde ne žurim, lagano la kad naidje dobra ponuda da rešavam 😊

Posted
1 hour ago, Roolieman said:

Ja isto gledam neki bolji strimer da uzmem, trenutno se dvoumim izmedju Volumio Rivo+ sa linearnim napajanjem ili ovaj novi Eversolo T8, za oba su odlicne recenzije.

Sacekacu jos malo da se eversolo pojavi i kod nas pa cu odluciti.

T8 nisam cuo, ali stariji modeli sa DAC-om su ozbiljno "ishajpovani".

Posted

Imam Allo digione signature sa shanti linearnim napajanjem i to savrseno radi na sistemu koji mi je na poslu. Povezan na LAIV uDAC sa najboljim Drazinim SPDIF-om, doneo je ozbiljno bolji zvuk i od optimizovanog laptopa i cambridge audio cxn v2 koji su ovome prethodili.

Za kucni sistem ipak trazim nesto malko bolje, pa su za sada uzi izbor dva gore pomenuta, a uskoro izlazi i LAIV strimer, pa ce i to biti zanimljivo uporediti. Nadam se da ce @Aibo uraditi recenzije za T8 i LAIV, posto je za Rivo+ odlicna i lepo opisuje ono sto trazim. 

Posted
12 hours ago, C00Lić said:

... crnilo i td. ..  🙃 

Ne zamerite mi na digresiji, ali moze li malo pojašnjenje za ova dva termina... Sta znace. 

Hvala na razumevanju 

Posted

Žargonski sam se izrazio, mislio sam na tišinu izmedju tonova i sve ostale sitnice koje sam čuo da mi smetaju kod trenutnog strimera koji imam

Posted
3 hours ago, ZoranR said:

Ne zamerite mi na digresiji, ali moze li malo pojašnjenje za ova dva termina... Sta znace. 

Hvala na razumevanju 

Figurativni opis mikrodinamike.

Mogucnost sistema da napravi sto veci kontrast izmedju "tisine" i projektovanog zvuka u prostoru.

Zamisli da si na planini prekrivenoj debelim snegom l ledom - i na koji nacin se cuju pojedinacni zvuci u toj mrtvoj tisini. A onda zamisli te iste zvuke, iste glasnoce u sred Beograda 🙃

Posted
2 sati ranije, brijac said:

Sa dac-ovima, kontrola volumena je obavezna preko fizicke atenuacije. Preko streamera volume kontrola moze samo da ti unazadi celu pricu. 

Znam sve ali šta da radim kad nemam preamp sa daljinskim. Kad budem menjao kombinaciju amp i preamp što je svakako u planu u budućnosti onda će i taj problem biti rešen. Ovako bar imam neku lagodnost koriščenja

Posted

Zaista velika je razlika između pravog preampa i tog pojačanja na streameru. Kod mene je čak velik pomak i kad se signal iz streamera odvede do preampa pa vrati vrati do izlaznog stepena u streameru koji moze da radi i kao all in one i, fala bogu, svaka komponenta odvojeno. Bukvalno to je najgori deo uređaja, usko grlo, koje pokvari inače odličan streamer/dac. Slično je bilo i sa dac-om sa Volume control. U jednoj reči opis zvuka... Kilavo.