Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pokušavam da pomognem drugaru oko lifta za podizanje i spuštanje lica u korpi, koji je pre nekoliko godina nabavio polovan. Radi se o konstrukciji s elektromotorom i pužnim mehanizmom na baterijsko napajanje. Električni sklop čine akumulator od 24V i punjač sa kolom UC3906N.

Posle nekoliko godina nekorišćenja, situacija je sledeća: lift ne radi ni na adapteru ni na akumulatoru. Napon na bateriji je 7,5V, bez promene i posle 12 sati na punjaču. Na izlazu iz punjača je 24V. Čim se uključi napajanje, upali se indikator da je baterija puna, dok se indikator za punjenje u toku ne uključuje. Namotaji motora nisu u kratkom spoju. Svi kontakti i kablvi su ispitani i ispravni su.

Zaključio bih da je akumulator propao, međutim, buni me što indikator statusa baterije na žičnom daljinskom upravljaču uopšte ne svetli, koji bi trebalo da pokaže punjenje, praznu ili punu bateriju.

Svaki savet je dobro došao.

IMG_1099.JPG

Posted

Baterija 99%. Tako nizak napon je indikacija da je baterija otišla u večna lovišta. Meni je na jednom uređaju crklo IC za punjenje baterije. Može i to biti pa kao posledica preterano pražnjenje baterije i njeno stradanje.

Posted

To ne znam. Meni je trebao neki drugi (malecki SMD) punjač, kupio na Aliju i za čudo radi već nekoliko godina. Ako nije obsolite onda ga ima Mouser, DigiKey ...