Jump to content

Recommended Posts

Posted

S obzirom da je Coctail audio prestao sa radom pa u buducnosti nece biti novih proizvoda kao korisnik njihovog x45, hteo bi da da iz licnih iskustva clanova  dobijem preporuku za streamer do 5000 eur. Recenzije sam uglavnom iscitao.

Nemam nekih posebnih zahteva osim aes/ebu digital in and out, veliki display-a (7inch +) i naravno hifi performansi. Kod Coctail-a sam koristio I analog balanced XLR in ali to nije sad presudno. Za DAC (Lampizator Golden Atlantic TRP) veza je ili digital coaxial BNC out ili AES/EBU out.

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja bih na tvom mestu pitao proizvođača. Obzirom da ih ne pravi sam, koristi nešto od toga i sam, a isprobao je sasvim sigurno svašta. Obzirom da koristiš drugi dac mislim da je budžet i prevelik. 

Posted
20 minuta ranije, sondek said:

Ja bih na tvom mestu pitao proizvođača. Obzirom da ih ne pravi sam, koristi nešto od toga i sam, a isprobao je sasvim sigurno svašta. Obzirom da koristiš drugi dac mislim da je budžet i prevelik. 

Nisam.razumeo,na koga proizvodjaca mislis?

Posted

Da, nisam bio precizan. Na proizvođača Lampizator konvertera sa kojim će u tandemu da radi. Lukasz Ficusz-a. Nije sveto pismo sto kaže naravno, ali verujem da je isprobao svašta pri prezentacijama. Izbor je svakako tvoj, ali uzmeš u obzir iskustvo za predloge pa biraš po svome. Kako sam razumeo komunikativan je, uz našeg Goluma verujem da je svakako najviše kombinacija ipak on video-čuo. Najbitnije mislim da je ipak kako će tebi da legne. 

Posted

Zelja za veliikim displejem ti drasticno smanjuje izbor.

U startu otpadaju veliki igraci - Lumin, Innuos, Melco (on doduse nema ni AES/EBU)... 

Ostaje ti Aurender (nize klase, za taj budzet) ili recimo Rose RS130.

Nisi napisao da li ti treba i storage.

BTW, napisso si AES/EBU "in i out"? Sta ce ti in na streamer-u? To ma smisla samo na DAC-u.

Posted

Onda ništa, nepratim dovoljno lik i delo pa nisam znao da ima i streamer... biće svakako moj je najboljiji na svetu 😁...  Mali off, kad su Tdp pitali sta je osim njegovog dobro rekao je lokalpatriotski samo 3 firme Quad, Quad i Quad 😁  Šteta sto većina dobrih streamera nema display... Neki tablete moze da pomogne. 

Posted
5 minuta ranije, Delija said:

BTW, napisso si AES/EBU "in i out"? Sta ce ti in na streamer-u? To ma smisla samo na DAC-

Da kacim druge digitalne izvore jer nemam dovoljno ulaza na Dacu (streamer i transport i music server mi zauzese ulaze ovako na passtrough ide kroz streamer kad lampiju)

Posted
16 minuta ranije, Delija said:

U startu otpadaju veliki igraci - Lumin, Innuos, Melco (on doduse nema ni AES/EBU)... 

Ostaje ti Aurender (nize klase, za taj budzet) ili recimo Rose RS130

Vidim ja da mi ne gine taj nesretni Rose

Posted
32 minutes ago, pollux said:

Da kacim druge digitalne izvore jer nemam dovoljno ulaza na Dacu (streamer i transport i music server mi zauzese ulaze ovako na passtrough ide kroz streamer kad lampiju)

Tek to ti smanjuje izbor - to nijedan klasican streamer bez DAC-a nema. Naravno - ni Rose RS130.

Ima Rose RS150 / 151, koji ima i DAC i koji je kao cist streamer osetno slabiji. I on ima samo jedan ulaz.

Posted
1 minut ranije, Delija said:

Tek to ti smanjuje izbor - to nijedan klasican streamer bez DAC-a nema. Naravno - ni Rose RS130.

Ima Rose RS150 / 151, koji ima i DAC i koji je kao cist streamer osetno slabiji. I on ima samo jedan ulaz.

Preziveo bi bez toga, mogu da cupam kablove,kad menjam transport

Posted
45 minuta ranije, Delija said:

Ostaje ti Aurender (nize klase, za taj budzet) ili recimo Rose RS130.

U pravu si izgleda da je Aurender jedino resenje, ali cu juriti polovan iz vise klase. Samo da navatam nekoga ko je slusao sa utiscima I da organizujem neki demo na probu.

Posted
1 sat ranije, pollux said:

Vidim ja da mi ne gine taj nesretni Rose

Nije nesretan, odlicno RS130 svira, ali 5K ili koliko vec kosta ne znam sta bih rekao. Da li stvarno toliko bolje od npr Volumio Rivo+ sa linearnim napajanjem, sto cu ja vrv pazariti? Tebi treba sa ekranom pa ti Rivo+ verovatno ne igra ni sto moze eksterni ekran preko HDMI da se zakaci.

Uzeo ga kolega,  pa sam imao prilike da ga slusam na MC12000 i MA platinum 500 zvucnicima. Treba mu dobar DAC, sto ni MAC-ov nije mogao da pokaze. Probao je razne i DS i R2R i na kraju zavrsio sa Holo May KTE. Taj kombo sad stvarno ubitacno svira, al i dalje mislim da je mogao sa jeftinijim strimerom dobro proci.

Posted

Ima AES/EBU, nema BNC coax, samo RCA.

Istina nema ekrana, ali se moze nakaciti eksterno preko HDMI. 

Nisam imao prilike da ga cujem uzivo, ali verujem @Aibo recenziji, a po ostalom sto sam procitao deluje da bar meni zavrsava posao sto se tice strimera na duze staze. Allo Digione signature ide u drugi sistem, ni njemu nisam nasao manu. Volumio softver zavrsava posao cak i u free varijanti, a uz rivo+ se dobije trajna licenca.

Posted
18 minuta ranije, Roolieman said:

Ima AES/EBU,

Нема AES "in".

15 minuta ranije, pollux said:

Nije presudno, imam za to dedicated music server

Није да је једноставно, али када радиш појачала и звучнике, што не би и стример?

Posted
7 minuta ranije, InSides said:

Није да је једноставно, али када радиш појачала и звучнике, што не би и стример?

Nisam ja prava opcija za digitaliju, tek.za software, daj mi gramofone,daj mi lampe, nije ovo my playground....

Posted
6 sati ranije, pollux said:

Nemam nekih posebnih zahteva osim aes/ebu digital in and out, veliki display-a (7inch +)

Da li baš baš apsolutno mora da postoji veliki dispej na samom strimeru? :)

To ti dosta sužava izbor.

Vidim na slikama tvog sistema da imaš veliki TV na sredini istog. :)

Kod mene je ista situacija po pitanju pozicije TV-a, mogu bez kabla da bacim sliku sa strimera na njega:

IMG_8718-(Soba-sa-LMS-na-TV-u)-merged.jp

Koristim LMS (Lyrion Media Server) koji ima web interfejs koji se može prikazati na TV-u što preko neke aplikacije što preko bilo kog web browser-a.

Kontrola na isti način ide preko telefona, tableta ili web browsera na kompjuteru.

Mislim da od fensijih strimera recimo Innuos podržava LMS.

Posted

Možda pričam napamet pošto ne znam koji ti je način korišćenja strimera, ali pošto želiš veliki displej a već imaš TV, ono rekoh da pomenem i moguće alternative...

Uz dodatne plugin-ove, LMS ti na TV-u može omogućiti pregled biografije autora i prikaz albuma koji slušaš, tekstove pesama, pregled srodnih autora, itd, itd, što je korak napred u odnosu na displej na samom uređaju, koji je ionako suviše sitan da bi nešto ozbiljnije čitao sa njega dok si u poziciji za slušanje.

Recimo prikaz na TV-u ti može izgledati i ovako:

ScreenShot2025-08-03at8_18_20PM.thumb.jpg.fb2a32bc8effdb185548341b1ef24fe3.jpg

Posted
32 minuta ranije, 空也 said:

Da li baš baš apsolutno mora da postoji veliki dispej na samom strimeru? :)

Da imam 77inch LG Oled ,ali ne zelim da ga koristim dok slusam HIFU

Posted

Ok! Kapiram! :)

Ni ja ne koristim TV kada slušam muziku. :)

Sve kontrolišem preko telefona ili tableta, a najkomfornije preko M1 MacBook Air laptopa koji je malen i bešuman.

Displej na strimeru mi je nepotreban.

Posted
2 sati ranije, 空也 said:

Sve kontrolišem preko telefona ili tableta, a najkomfornije preko M1 MacBook Air laptopa koji je malen i bešuman.

Displej na strimeru mi je nepotreban.

I ja kontrolisem sve preko 14" tableta ali mi je display na streameru must have.