Jump to content

Recommended Posts

Posted

Drajveri me podsećaju na Peerless, bas i mid. Dva basa ima a, impedansa po specifikaciji je 8oma. Savetovao bih da se prvo izmeri DC otpor zvučnika. Ako je manji od 5oma traži pojaĉalo koje može da radi provereno na 4oma.

Posted

To mi se sviđa onda. 😃

Samo je pitanje dal su ikad pravili 16oma drajvere u ovom formatu. Zato sumnjam da su 8oma zvučnici nominalno. Doduše, fabrika može da poruči custom drajvere, i onako se to sad pravi u Kini. Ima po neki model i da se kupi na Aliju, deluje kvalitetno kao nekad.

Posted

https://hometheaterreview.com/svs-prime-tower-speaker-reviewed/

4oma su, znači pažljivo birati obavezno strujno moćnija pojačala. 2,7oma je izazovno. Znači nikakvi risiveri i pojačala sa kilavim napajanjem i jednim parom izlaznih tranzistora ne dolaze u obzir. D class može, koje radi na 2oma veselo. Na 100Hz ima puno snage, to traži puno struje. Deluje mi da je optimalniji izbor neko tranzistorsko pojačalo, nego lampaško.

Merenja su im solidna, ali onaj pik na 75Hz je indikator premale zapremine kutije, i može zvučati neugodno. Smeštaj uz zid verovatno ne dolazi u obzir.

Impedance
Minimum 2.7 ohms/100 Hz/-24°, nominal four ohms

Posted
On 4.7.2025. at 14:40, gvlada said:

Погледај Винсент 233 на кп.

Moj bivši amp, poteraće svaku kutiju kao od šale, ogromna snaga i damping faktor, svaka preporuka.

Posted

ima na KP 2 kom. jedan je u full pakovamju. razmotricu :D  probani na hk 970 rade fino ali vidno fali snage. 

na yamahi a-s801 rade odlicno. ne manjka nista u zvuku. razmotricemo kako bi mogao da probam na Vincent SV-233 posto mi nisu bas blizu