milan-hk Posted July 3, 2025 Report Posted July 3, 2025 Pozdrav drustvo, iskrsla mi neka varijanta pa sam pazario SVS Prime Tower zvucnike. e sad mi treba i neko pojacalo za njih. Sta preporucujete? Quote
Nixie Posted July 3, 2025 Report Posted July 3, 2025 Drajveri me podsećaju na Peerless, bas i mid. Dva basa ima a, impedansa po specifikaciji je 8oma. Savetovao bih da se prvo izmeri DC otpor zvučnika. Ako je manji od 5oma traži pojaĉalo koje može da radi provereno na 4oma. Quote
Nixie Posted July 4, 2025 Report Posted July 4, 2025 To mi se sviđa onda. 😃 Samo je pitanje dal su ikad pravili 16oma drajvere u ovom formatu. Zato sumnjam da su 8oma zvučnici nominalno. Doduše, fabrika može da poruči custom drajvere, i onako se to sad pravi u Kini. Ima po neki model i da se kupi na Aliju, deluje kvalitetno kao nekad. Quote
Nixie Posted July 4, 2025 Report Posted July 4, 2025 https://hometheaterreview.com/svs-prime-tower-speaker-reviewed/ 4oma su, znači pažljivo birati obavezno strujno moćnija pojačala. 2,7oma je izazovno. Znači nikakvi risiveri i pojačala sa kilavim napajanjem i jednim parom izlaznih tranzistora ne dolaze u obzir. D class može, koje radi na 2oma veselo. Na 100Hz ima puno snage, to traži puno struje. Deluje mi da je optimalniji izbor neko tranzistorsko pojačalo, nego lampaško. Merenja su im solidna, ali onaj pik na 75Hz je indikator premale zapremine kutije, i može zvučati neugodno. Smeštaj uz zid verovatno ne dolazi u obzir. Impedance Minimum 2.7 ohms/100 Hz/-24°, nominal four ohms Quote
dragec Posted July 8, 2025 Report Posted July 8, 2025 On 4.7.2025. at 14:40, gvlada said: Погледај Винсент 233 на кп. Moj bivši amp, poteraće svaku kutiju kao od šale, ogromna snaga i damping faktor, svaka preporuka. Quote
milan-hk Posted July 13, 2025 Author Report Posted July 13, 2025 ima na KP 2 kom. jedan je u full pakovamju. razmotricu probani na hk 970 rade fino ali vidno fali snage. na yamahi a-s801 rade odlicno. ne manjka nista u zvuku. razmotricemo kako bi mogao da probam na Vincent SV-233 posto mi nisu bas blizu Quote
Recommended Posts