Nixie Posted August 15, 2025 Report Posted August 15, 2025 4 sati ranije, Willi Studer said: Pa ti nestani ako hoćeš, ja neću. Nisi me razumeo očigledno. Ti ja ćemo svakako nestati, jer je to prirodna pojava. Ali narod koji stalno pravi istorijske greške mora vremenom da nestane. Gubimo stanovništvo ubrzano, a uglavnom najpametniji i najsposobniji odlaze. Utopićemo se u druge nacije po belom svetu, a ovde će živeti neki drugi.
sondek Posted August 15, 2025 Report Posted August 15, 2025 Ko još nije shvatio da uz sve ekološke pošasti, rudnike, prljave tehnologije i boleštine kao posledice, postoji i jasan ekonomski razlog zasto se sistemski radi na proterivanju, iseljavaju stanovništva. Jeftina radna snaga. Ovo poluroblje sto stiže iz Indije, Afrike, Turske i Kine, Kube... je voljno da radi za 500 eur. Kod nas u predgrađima Novog Sada naći ćete iznajmljene kuće sa po 15-20 ljudi u sobi, kao i fabrike pretvorene u spavaone sa menzom za radnike koji od 500eur još i ustede pa salju svojima kući u zemlje gde se živi sa 50dolara mesečno. I na svakom gradilištu ćete videti te polurobove, i kupus salatu u restoranu vam renda neko od njih. Istovremeno, imali smo besplatne kurseve Nemačkog jezika u okviru službe za zapošljavanje, stimulacije raznorazne za ovu našu pametnu decu samo da odu. Ceo sistem se obrušio na njih da ih se protera. Moja su već otišla, svako ima u porodici nekog... A uostalom i pola foruma kuca postove iz inostranstva. Tako da mi jesmo osuđeni na nestajanje. Jako dobro rečeno i primećeno. Jedan ozbiljno bolestan sistem imamo protiv sebe i borba je za opstanak. U protivnom imaćemo nesto poput Erdogana. Upravo danas sam saznao za jednog čoveka u Turskoj poreklom iz naših krajeva da odlazi u sredu na tri godine robije. Pisao je protiv zene predsednika po društvenim mrežama. Prošle godine odležao 3 meseca jer je pisao protiv Erdogana, pa se računa u ponovljeno delo. Inače sve je to pisao po Fb 2017, 2018... Da čisto steknete utisak živim primerom, za koji sam danas čuo.
Recommended Posts