shon3i Posted August 11, 2025 Report Posted August 11, 2025 2 minuta ranije, Willi Studer said: Osam sati od Beograda do Ljubljane mi ne deluje podnošljivo. Sorry, not sorry. Cak je i voz stizao brze https://sh.wikipedia.org/wiki/Sava_Ekspres Salu na stranu, nekome se zuri, neko lagano vozi svakako, reko bi da sa EV nema sad zurbe tolike
Infidel Posted August 11, 2025 Report Posted August 11, 2025 Vozio se Sava express-om svojevremno, 1987-88 (silom prilika). Tu brzinu ne verujem da će neko u exyu da postigne (a i komfor). Nije bilo granice, možda 2 stajanja između Bgda i Zg...
sondek Posted August 11, 2025 Report Posted August 11, 2025 Ajd stigni iz Bgd do NS za 36min. Kolega iz Bgd bio 2x u toku radnog vremena do NS i nazad na 2 poslovna sastanka u firmi... Vozovi su nenadhebivi, i gde je mreža razvijena na zapadu auto je višak.
Ljuba Posted August 11, 2025 Author Report Posted August 11, 2025 Aaa nisam znao da treba da se trkam po gužvi sa decom u autu. Evo sledeći put kad budem dolazio voziću ko budala.
sondek Posted August 11, 2025 Report Posted August 11, 2025 Jbg top je turističke sezone, dobro si i prošao...
zflazar Posted August 11, 2025 Report Posted August 11, 2025 Od kad sam prihvatio savet mog dobronamernog prijatelja da put računam kao deo odmora od tad mi je sama vožnja još veći užitak. Kad iskusiš kako je lep osećaj nahraniti izgladnelog psa plazma keksom na kraju zemljanog puta pored autoputa kad te ****** navigacija a da te to ne dovede do ludila onda si prešao igricu. Kome se žuri da stigne ranije neka krene ranije.
Ljuba Posted August 11, 2025 Author Report Posted August 11, 2025 Evo, naredni put dolazim pred Hi-Files Show koji će se održati 22. i 23. novembra, pa ću testirati punjenje u hladnijim uslovima.
sondek Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 9 sati ranije, zflazar said: Od kad sam prihvatio savet mog dobronamernog prijatelja da put računam kao deo odmora od tad mi je sama vožnja još veći užitak. Kad iskusiš kako je lep osećaj nahraniti izgladnelog psa plazma keksom na kraju zemljanog puta pored autoputa kad te ****** navigacija a da te to ne dovede do ludila onda si prešao igricu. Kome se žuri da stigne ranije neka krene ranije. Mene navigacija u jednom pravcu do Klagenfurta dovela kroz tunel, u drugom preko Alpi Karavanki. Kad bi video Alpe s obe strane da nije navigacije 😁
Ljuba Posted August 12, 2025 Author Report Posted August 12, 2025 Taj put je predivan, ako nije zima i sneg.
Filipescu Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 32 minuta ranije, sondek said: Mene navigacija u jednom pravcu do Klagenfurta dovela kroz tunel, u drugom preko Alpi Karavanki. Kad bi video Alpe s obe strane da nije navigacije 😁 Сви путници намерници, које пут наведе до Клагенфурта, нек се јаве
brijac Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 Ovih dana me kopka da zamenim gradski autic (jaris) za isto tako gradski manji elektricni. U garazi struja, milina. Neka preporuka, juriti te svabske varijante sa 50% snizenom?
Ljuba Posted August 12, 2025 Author Report Posted August 12, 2025 Ti mali (Zoe, Twingo, Smart) su realno igračke... Vozio sam ih sve u Ljubljani kao car sharing. Ali za grad su odlični. Od Nemaca verovatno imaš puno ID3 na oglasima.
brijac Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 Imam za ozbiljno dizelasa od 2.5 tone 😁 Ovo za po gradu, mali mora, da mogu bez stresa da parkiram u javnoj garazi ili ovako da na kvarnjaka uletim u medjuprostor. Kinezi?
NShappy Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 Reno ZOE, novije verzije sa 41 ili 51kWh baterijom su najpovoljniji, i zaista su ok. Ako ćeš nešto fensije, BMW i3 je vrlo popularan polovnjak. Za njega se priča da ima najmanje problema. Nissan Leaf, i klonovi Mitsubishi i-MiEV (ima ih u Citroen i Pežo varijantama) su za izbegavanje.
Delija Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 1 hour ago, brijac said: Imam za ozbiljno dizelasa od 2.5 tone 😁 Ovo za po gradu, mali mora, da mogu bez stresa da parkiram u javnoj garazi ili ovako da na kvarnjaka uletim u medjuprostor. Kinezi? Nadji i3 u sto boljem stanju.
Ljuba Posted August 12, 2025 Author Report Posted August 12, 2025 Igrom slučaja, nisam vozio i3, ali sam sedeo u njemu na je dom sajmu pre mnogo godina. Treba znati da dolazi sa tri baterije (18, 27 i 38 kwh). I naravno pazi, može da se lako zapali, ipak je to BMW 😂 ŠALIM SE, nisam izdržao, to samo zbog @Delija
Ljuba Posted August 12, 2025 Author Report Posted August 12, 2025 Eh da, postoji i REX verzija. Range extender... U sebi ima mali Kymco motor sa mopeda, pa od benzina pravi struju, puni bateriju, pa tako produžiš rejndž.
Nixie Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 E ta im valja. Ako zapne negde da se dovučeš do punjača.
Infidel Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 @Ljuba Mora da ispravim par podataka koje je naš admin napisao za I3: Baterije su (BMW "oznake") 60Ah (22KW), 94Ah (33KW) i 120Ah (42KW) - zavisi od godišta. Sa najmanjom baterijom je prilično neupotrebljiv, posebno jer su to modeli iz prvih par godina proizvodnje., I3 se ne pali (tj jako retko) zato što ima dobro rešeno hlađenje baterije Da je BMW pravio/pravi automobile kao što je I3, imao bi bolju reputaciju :))) ReX varijanta je bacanje para, zato što dolaze samo sa najmanjom baterijom (ako se ne varam). Unutra se nalazi motor iz BMW motocikla od 600-650ccm.
Delija Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 3 hours ago, Ljuba said: Igrom slučaja, nisam vozio i3, ali sam sedeo u njemu na je dom sajmu pre mnogo godina. Treba znati da dolazi sa tri baterije (18, 27 i 38 kwh). I naravno pazi, može da se lako zapali, ipak je to BMW 😂 ŠALIM SE, nisam izdržao, to samo zbog @Delija Ti bi bas da me izbaksuziras 🙃 Za 10 godina u dva BMW-a - nijedan kvar. Prvi kupljen polovan od prvog vlasnika sa 35k km predjenih - drugi nov. Zenina Honda CR-V, kupljena nova 2021. - menjane dizne na oko 100k km, Japanac 🙄
Ljuba Posted August 12, 2025 Author Report Posted August 12, 2025 1 sat ranije, Infidel said: @Ljuba Mora da ispravim par podataka koje je naš admin napisao za I3: Baterije su (BMW "oznake") 60Ah (22KW), 94Ah (33KW) i 120Ah (42KW) - zavisi od godišta. Sa najmanjom baterijom je prilično neupotrebljiv, posebno jer su to modeli iz prvih par godina proizvodnje., I3 se ne pali (tj jako retko) zato što ima dobro rešeno hlađenje baterije Da je BMW pravio/pravi automobile kao što je I3, imao bi bolju reputaciju :))) ReX varijanta je bacanje para, zato što dolaze samo sa najmanjom baterijom (ako se ne varam). Unutra se nalazi motor iz BMW motocikla od 600-650ccm. Hvala. Meni se sviđa taj futuristički dizajn i baš sam hteo da ga vozim, ali izgleda ih u Ljubljani u Avant2go ima baš malo.
brijac Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 44 minuta ranije, Delija said: Za 10 godina u dva BMW-a - nijedan kvar. Prvi kupljen polovan od prvog vlasnika sa 35k km predjenih - drugi nov Kod bmw-a, kljucna stvar, u pravim rukama uz redovan servis, masina ima da funkcionise do zamora materijala bez ikakvih problema. Problem je kod kupovine polovnih bez jasnog istorijata 😁 Onda nema vece muke od bajerishemotorenverken 😅 Videcem sta ima od i3, da nije izvucena dusa. Ovi sveziji koliko vidim drze se prilicno pocetne cene novog vozila, sto ne dolazi u obzir.
NShappy Posted August 12, 2025 Report Posted August 12, 2025 i3 je odličan, novije verzije sa većom baterijom pogotovo. Ali cena je zaista jaka. Opet kažem, pogledaj ZOE. Najpovoljniji je full size (mali) auto. Odlican je za probu EV. Da se vidi leži li to nekome ili ne. Od novih, Fiat Grande Panda i njegov klon iz Stelantis grupe Citroen C3. I onda neki razni kinezi.
Recommended Posts