Jump to content


Upravo kupljeno/naruceno .... CD/LP/...


ninja

Recommended Posts

U ovakvoj kesi post-10033-0-13803900-1399742239_thumb.j kupio sam ovu ploÄu post-10033-0-00402600-1399742267_thumb.j

 

PloÄa je crvena  :facehearts

 

post-10033-0-61375800-1399742276_thumb.j

 

 

Jednom ranijom prilikom sam se izjasnio da baÅ¡ volim da sluÅ¡am Green Day. Pitaćete možda - zar si baÅ¡ toliki fan da kupujeÅ¡ demo verzije pesama sa Uno Dos i Tre na vinilu? Pa evo, albume Uno Dos i Tre nemam na vinilu, a Äini mi se da iako je ovo na prvi pogled klasiÄno otimanje para od naivaca (preterali smo, izdali smo tri albuma odjednom, pa se nisu baÅ¡ prodali, pa ajde da spasemo Å¡to se spasti da) meni itekako pruža protivvrednost novcu. Da su umesto tri albuma izdali jedan ovakav koji jeste dupli na vinilu ali kako traje 62 minuta staje na jedan cd, imali bi album koji bi lako mogao da se smatra i njihovim najboljim izdanjem. 18 (znalaÄki) odabranih pesama, furiozno ne odsviranih već otpraÅ¡enih, moraju razveseliti svakog ko je nekoć bio panker. Ovo naravno nisu nikakvi demo snimci, već je produkcija uraÄ‘ena tako da sve reži i prÅ¡ti i da ne zvuÄi kao power pop, već kao pravi punk (ne dajte se zbuniti, i dalje je to power pop, samo zvuÄi kao punk :) ). Ali nema veze. Iako vinil koÅ¡ta dvostruko viÅ¡e od cd-a, mislim da vrijedi. I crven je... 

Link to comment
Share on other sites

Daft Punk - Discovery (2001) [Parlaphone V2940, 8496061]

 

lp.jpg

 

Ploca koju sam zeleo jos od 2001, posle prvog preslusavanja maxi-a "One more time".

 

Sada, ponovo lako dostuno na ploci, kao i "Homework" - za sve postovaoce Daft Punka-a, svaka preporuka.

 

Sasvim dobar pressing i kvalitet zvuka, odlicno pakovanje.

Link to comment
Share on other sites

Na post o ploÄi Demolicious od Green Day moram dodati da je treća strana (ili prva strana druge ploÄe) tiÅ¡a od ostalih. Prilikom snimanja podesim nivo snimka na 0 sa povremenim ulazima u +2. Na tom nivou (oko 4 na mom Sonyju) treća strana je dobacivala do -4, pri Äemu je levi kanal konstantno bio za dva podeoka jaÄi od desnog. Ne znam je li svaka takva ili samo moja. Ove nove ploÄe su maÄka u džaku... Sa novom ploÄom MIke Oldfielda, Man on the Rocks nisam imao nikakav problem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hvala D Agostino, trebaće vremena da se ovo presluÅ¡a. Danas sam uspeo da Äujem dva tri naslova iz kolekcije RCA Living Stereo, i to neki stari snimci iz '55, zaista sjajno.

Sad sam prelistao i spisak albuma iz Philips kolekcije njihovih najuspešnijih produkcija, presrećan sam što sam kupio ove setove na Amazonu na preporuku prijatelja, u proseku su svaki oko 100 usd ili malo vise, svaki sa po 50-60 diskova.

Link to comment
Share on other sites

post-10033-0-46946000-1402336334_thumb.j

 

Kakvoća snimka je u najmanju ruku fascinantna. Kako i Äime hvataju te treptaje u njenom glasu ne znam, ali ovaj album Äini neke od Äuvenih audiofilskih albuma (kakvim se recimo smatra blue cafe patricie barber) priliÄno 'ravnim' i neuzbudljivim. Nisam Äuo bolje snimljen i produciran album. Nivo snimka je, naravno, savrÅ¡en:

 

post-10033-0-06094100-1402337086_thumb.j

 

 

Btw, muzika kao takva je priliÄno dosadna (izvinjavam se svim pravim fanovima Madeleine Peyroux). Meni ovo služi da uživam u tome Å¡ta sve može da izaÄ‘e iz mojih zvuÄnika (pojaÄala, plejera, kablova, etc.), i mislim da bolje ne zvuÄi ni Madlena liÄno.

Link to comment
Share on other sites

Tacno tako,ja sam po toj ceni kupio "Coltrane sound",da bi dve nedelje nakon toga usledila akcija koja je obuhvatila i nekoliko albuma Coltrane-a.A ako se dobro secam cena je cak bila i ispod 1340din.

 

Na (pred)Novogodišnjem sniženju oko 1100 dinara u maloprodaji.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...