Jump to content


Upravo kupljeno/naruceno .... CD/LP/...


ninja

Recommended Posts

Kakav BINGO ulov danas (vecina ovde verovatno nece shvatiti moju srecu)! :D

Omoti djene-djene, od MINT do VG+. Ali zato vinili, bukvalno kao da nikada nisu pustani.

Dok su albumi, sve biser do bisera. Uz Sabana, tu su orkestri Buce Jovanovica, Ljubise Pavkovica, Mirka Kodica, Branimira Djokica, Radeta Vuckovica, Dragana Aleksandrica... Uz neizostavne Bokija Milosevica, Boru Dugica, Acu Sisica... Crème de la Crème novokomponovanog YU folk melosa!  

image.jpeg.275059bd196c0b28d24e7d58f592531f.jpeg

 

Od prvih Sabanovih albuma (na kojima je radio sa Bucom Jovanovicem (manje) i Radetom Vuckovicem (vise), sve do neke '84-'85), jos mi nedostaju:

https://www.discogs.com/master/900710-Šaban-Šaulić-Šaban-Šaulić

https://www.discogs.com/release/2211166-Šaban-Šaulić-Sudbina-Je-Moja-U-Rukama-Njenim

Pa ako neko ima ocuvane vinile ovih albuma, rado bi ih otkupio.

Link to comment
Share on other sites

Dobro da znam kome mogu da ponudim narodnjake. Dobijem ponekad na poklon dosta toga pa ne znam sta cu sa time. U jednoj turi su bili netaknuti albumi legendi narodne muzike Cune, Tozovac, Saban Bajramovic i to sam vrlo lako pretvorio u Jazz, suma uopste nije bila mala. Iz principa nikad ni dinar nisam potrosio na bilo sta drugo osim vinila.

Jedna anegdota, vidi mi jedan klijent gramofon na vajber slici. Lik matori motoras bivsi, oko 70g, kozna jakna, tetovaze sevaju, duga seda kosa... kaze ajd imam za tebe u garazi koju mi prodajes u kutijama bar metar ploca. Ima rockera, a i drugih stvari..ali deal je sve ili nista. Ok, pomislim bice tu bar stotkica da se pretopi u japance. Majko mila, pukla kicma kao sto samo na plocama moze, prvo do kola, posle do kontejnera za 3-4 upotrebljive domacice i metar ultraizgrebanih narodnjaka. Sto bi se reklo odelo ne cini čoveka, a ni tetovaza , uostalom ko zna cije subte ploce bile 🙂 Šta da se radi, poklonu se u zube ne gleda. Kazes hvala i vozi dalje. 

Link to comment
Share on other sites

Sad me podseti na pok. Milovana Milovanovića, (@mmilovan). Nek mu je laka zemlja,

tek skoro sam saznao da je pokojni.

Ovde na Forumu sam ga sasvim slučajno upoznao, u razmeni nekih prastarih snimaka koji su mi pali u ruke sa ko zna kojih t.trekera. Ja sam njemu dao te snimke slavonskih tamburaša, sa skenovima albuma i etiketa, svašta nešro, sve sa etiketama Columbia Recordsa iz 1880 i neke .... bilo toga dosta na hardu, a od njega dobio nešto što mi i dan danas "diže rejting u društvu"...

Poslao mi je jedan CD sa mp3 koji je označio sa "Iz arhive RTB-a".  Meni dođe nešto kao odeća "iz fundusa" za ovog debila sa TV-a . . . .

Ne dajem TO nikome. Samo nekad pustim kad se raspravljam sa mlađim svetom o studijskom radu nekada i sada ili kada pokušam da objasnim  što je "california sound" bio tolko ispred svih drugih, u svoje vreme, i što je tolko dugo opstao kroz generacije .... To mi je omiljena tema kad se pojavi neki "stručnjak" za megapiksele na mobilnim t. ili "samozvani ДиЏеј" koji само што naučio da "ušnira" miksetu u pojačalo lokalog bistroa ...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

44 minuta ranije, Mingus,Mingus said:

Getz u Latno fazi.Nisam ljubitelj  Latino jaza i ako volim da poslusam.To mi dodje ka folk jazz za igru sto ne volim.Lagan je za slusanje i zato ga mnogi slusaju.

Jazz, muzika za ples. Dave Brubeck Take five album  nisu u startu hteli da objave jer nisu mogli izdavaci da zamisle kako bi se na tu muziku igralo 😄

Nije ni meni Stan Getz u top five, ali ne moze se izbeci u nijednoj kolekciji barem par albuma. Ovaj i nije preterano brazilski, samo je ploca njihovo izdanje. Btw. Uvek su mi se svidjala njihova izdanja kao dokaz da ploca uopste ne mora da bude debela, 180g i sl. da bi super zvucala.

Link to comment
Share on other sites

Sa uzitkom procitah ove poslednje postove, od Sabana pa naovamo. Slobodno prosirite pricu, da u temi ne bude samo suvoparno objavljivanje omota. Narocito mi je drago da je pomenut[mention=8686]mmilovan[/mention]. Cast je bila upoznati ga. Velika steta da pasija koju je imao ne bude bar delom obuhvacena i prezentovana. Kad vec toga nema u zvanicnim medijima, mogli bi da napravimo temu na forumu posvecenu njegovom radu, koja bi imala edukativnu svrhu. Kroz primere sa linkovima na youtube npr. Da odrzimo secanje i poducimo mladje. Mozda to nekoga inspirise da krene tim putem i podigne nivo znanja, samim tim i kvaliteta u stvaranju i slusanju muzike.


https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/milan-milovanovic-1971-2021-smrt-tihog-coveka/


Link to comment
Share on other sites

Vah Vah je ponosan što objavljuje prvo legalno reizdanje drugog LP-a legendarnog novozelandskog Underdogs-a. Do ovog albuma, prvobitno objavljenog krajem 1970. godine, postava The Underdogs se promenila. Originalni Underdogs su se raspali 1969. godine, a originalni gitarista Harvi Man i basista Nil Edvards odlučili su da ga ponovo rode uz pomoć Glena 'Pig' Absoluma na bubnjevima - otuda i nadimak grupe Pig, Mann & Edvards. Ova postava pover trio-a je takođe videla da je početni R&B zvuk sa ukusom Underdogs UK postao teži i evoluirao ka teritoriji koja je više kremasta - Hendrik-ov uticaj. Snimljen je u produkciji bivšeg Brev-a Boba Gileta u njihovom rodnom Oklandu, a originalno je objavljeno na etiketi PIE.
DSC-2297.jpg

DSC-2298.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...