Jump to content


Upravo kupljeno/naruceno .... CD/LP/...


ninja

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Ovo Maxi singlovi praktično!? Koliko još nepraktičniji treba da bude gramofonski protokol  slušanja albuma, pa da čovek kaže "To je to" ... !!??

Svaka čast na izdanju, verujem da je zvuk ubica, ali ja nisam spreman na ovoliku žrtvu. Vinil trend ide u zabrinjavajućem pravcu.

Izvinjavam se unapred svim osetljivim koji sada škvrguću zubima. Sorry but j**iga.

Link to comment
Share on other sites

Znali su majstori i na 33.33 da "uguraju" svu potrebnu lepotu još davno, a danas se sve nešto tera da dubi na trepavicama.

Da odslušaš album treba šest puta da ustaješ okrećeš/skidaš vinil prebrišeš četkom ... Ma daj, definitivno nije to više za mene.

Link to comment
Share on other sites

Svaka od 4 ploče je narezana samo u "optimalnom" delu površine, što se vidi na gornjoj slici. Rezanje počinje na oko 1cm od ivice ploče, a prema centru se završava pre onog kritičnog dela pri kraju ploče, gde se distorzije najčešće i javljaju. Svaka zvuči jako prirodno i tečno. Kao što sam već napisao, nisam nikada slušao bolju verziju ovog albuma. To su dobre okolnosti. :) 

Loše su po jedna ili dve numere po strani, što nije ni malo komforno. Poželeo sam tokom slušanja da mi je gramofon pri ruci, da ne moram da ustajem. Btw mnogo mi manje problema pravi skidanje i stavljanje ploče, brisanje grafitnom četkicom itd., od starog dobrog ustani-sedi, što naravno zna da bude previše ako je jedan album narezan na čak 4 vinila.

Ovaj album mi je idealan da ga digitalizujem, jer se kod mene onda skoro i ne čuje razlika između ploče i tog fajla. Zapravo ta razlika koju čujem mislim da je više psihološka. Naravno, tada nedostaje ritual puštanja ploče i da vidim da se tamo vrti dok slušam.          

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...