Jump to content


Upravo kupljeno/naruceno .... CD/LP/...


ninja

Recommended Posts

 

rock group based in Geneva.
Spot's single, eponymous album was released in 1972 on Evasion, a label mainly specialized in pop and folk artists, and is one of Switzerland's rarest collector's items from the 1970s.
Part of its mystique comes from the fact that its only availability outside the relatively few copies of the LP in existence was on a bootleg vinyl release.

A greater part of the mystique likely comes as a result of the band's music. Especially noteworthy is the songwriting of bassist Andre Jungo and drummer Philippe Dubugnon.

292.jpg

https://www.discogs.com/Spot-Spot/release/3908349

Link to comment
Share on other sites

Prodaja Cd-a nikad nije bila slabija.Prvi put od pojave formata i odkad je pretekao prodaju ploca u Uk je prodaja ploca nadmasila prodaju CD-ova.Ne cudi, streaming je sve kvalitetniji i dostupniji,a kolekcionari su napustili medij i delom se bacili na ploce ,a delom na streaming.Ja prosle godine ne kupih ni jedan CD,a imao sam obicaj da to sto ne nadjem ili nema na vinilu kupim na Cd.

Link to comment
Share on other sites

To sam izdanje upravo hteo da izbegnem. Glup razlog verovatno,ali jeziv prizor mi je 10" na 12" , cojani mat pored i fatalni promasaj :lol: ...salim se nisam nikad voleo ploce sa malo muzike i cesto ustajanje, i stavljanje sve na 2lp dosta skracuje minutazu

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 10.4.2021. at 15:54, sondek said:

streaming je sve kvalitetniji i dostupniji,a kolekcionari su napustili medij i delom se bacili na ploce ,a delom na streaming

Za slušanje klasike streaming ne mogu da svarim. Tu je važna epoha kada je kompozitor pisao, stil umetnosti u to vreme i istorijski kontekst. Hoću da znam gde je snimak nastao, kako je snimljeno, kojom tehnikom, koji su instrumenti korišćeni... Sve to mogu da saznam samo čitajući booklet CD-a ili omot (insert) omota ploče. Ako je izdanje kvalitetno.

Ogroman izbor koji nudi streaming je dobra stvar, ali meni više kao zamena za FM radio. Da se informišem pa posle da to što mi se dopadne potražim na LP-u ili CD-u.

Malo mi taj streaming liči na one kompilacije iz devedesetih i hiljade .mp3 pesama, samo mnogo kvalitetnije.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...