Jump to content


Upravo kupljeno/naruceno .... CD/LP/...


ninja

Recommended Posts

heh.. bio i ja pre neki dan na pauzi sa posla.. stanja osrednja, cene.. hm.. sočne, ali podnošljive.. Vrtim ja tako ploče i izvučem Ummagumma, grčko izdanje, gledam onu nalepnicu, pa gledam "legendu" onih šifri na zidu.. Pa pomislim da mora da sam umoran pa ne računam baš najbolje, saberem iz početka - 6500,00 din.. Pitam gazdu 'što je 'vako skupo, kaže on "ja se bavim pločama 30 godina i to nije skupo".. Kažem "da, al UK izdanje u ovom stanju se pazari za duplo manje para".. "Pa ti idi i pazari.."
I ja, šta ću, ostavim Keithovog Kolna i izađem napolje..

Šteta, žao mi je, svojevremeno sam kao student mnogo para tu ostavio na CD-ovima.. :(

Link to comment
Share on other sites

Pa sad u pravu si Koln koncert sam na Dicogsu vidjao i za manje para, kvalitet se ne moze 100% proveriti u radnji iako sam ja trazio, ploce su prasnjave, pa sam ga zamolio da ocisti pre pustanja, uradio je ali takodje ima Shure 75 koji nije sampion na njegovoj tehnici da provalis surface noise, koliko je jak, na licu mesta se cuje ali mozda umanjeno.

Eroll Garner Holandski je ispao dobar, sv e tri ploce su zajedno kostale 4,500 din,  nije to malo, ali koliko znam u nekim drugim radnjama bi mozda bilo skuplje... KP da ne pominjem, tamo ima nekih stvari, mislim da tip iz Sente ima Koln Koncert za manje love ali kakav je kvalitet... ne znam cist rizik,   cak ni ocene klijenata ne znace apsolutno nista, kad je KP u pitanju.

Davis malo pucketa, Ferry malo, nije strasno, zadovoljan sam ali ne mogu da kazem upala mi sekira u med.

Discogs je sledeci, sledeceg meseca.

Pozdrav, Krca   :)

Link to comment
Share on other sites

pravilna reakcija.Ne treba uopste slusati te prodavce ,svi imaju 80g radnog iskustva i svu pamet ovog sveta...a onda otvoriš discogs i nađeš u pola cene sta ti treba.Umma Gumma na first pressu very good plus oko 30funti pa da ni ne pogledas grčko...a i ono ima za 20-tak.Meni se slično desilo kad sam prvi put svratio do Lejle vidim predivan primerak Sunflower...kad ono 5000.Usa izdanje,super stanje...bla bla.Pogledam na discogs 7-12 kolko hoćeš.Okrenem se i ne kupim ništa.

Link to comment
Share on other sites

Potpuno si u pravu..

Al da samo ne mracimo, nabasao sam i na preprodavca na Limundu, licence, pise mint, cene 200-400dinara.. Reko, aj da probam i porucim 5 komada.. Kao da su iz prodavnice! Zagledam pod svetlom plocu staru 30 godina i trazim joj.. bilo sta. Jok. Zvuk - kao iz prodavnice.  Ima i jos po koji ok lik..

Link to comment
Share on other sites

15 minuta ranije, dadoo said:



Elem, sad gledam, kome nije stalo do posebnog izdanja:

https://www.juno.co.uk/products/keith-jarrett-the-koln-concert/555157-01/

Sasvim korektna cifra..

Koln koncert je stvarno cesta i samim tim ne posebno vredna ploca,financijski naravno.Ja sam first press kupio za 10-tak evra.Bela je ploca pa dobije lako ring i onda bude very good,a ustvari je za naše uslove near mint.Ploča je bitna ,a ne omot.Isiemke su sjajne i dan danas,par sam uzeo ...ravne bez ijednog puc-a cela ploca-milina,zvuk perfektan.

P.S.Volim baš taj album,must have.

Link to comment
Share on other sites

Ima naravno Ok likova.Znam dvojicu kojima ne otvaram ploce,kupujem bez gledanja jer je sve kao iz radnje.Za jednog koji savrsene USA printove ima bez ikakvih tragova korišćenja ima pomislim "ovaj cd plejer nema" ...kad on "moram malo da rasprodam nesto nemam gde,imam ja dosta i cd-ova....7-8000.Mama mia

Edited by sondek
Link to comment
Share on other sites

Vecina radnji ili pojedinaca operise po sistemu paket do 2 Kg,  Nemacka 15 do 20Eu, Holandija isto, Britanci Juno 3,5 Funje po ploci,  ostali , radnje do 15 Funja ,  Italija do 20eu, Madjarska... ne secam se plafon 15 mozda 12eu,  Amerika 20 do 30$,   Nasao sam na Discogsu tipa koji ima Sonny Fortune 3 albuma NM po 5 do 7$ ali sa postarinom sve zajedno 50$ kad sam racunao.

Link to comment
Share on other sites

7 minuta ranije, Krca44 said:

Vecina radnji ili pojedinaca operise po sistemu paket do 2 Kg,  Nemacka 15 do 20Eu, Holandija isto, Britanci Juno 3,5 Funje po ploci,  ostali , radnje do 15 Funja ,  Italija do 20eu, Madjarska... ne secam se plafon 15 mozda 12eu,  Amerika 20 do 30$,   Nasao sam na Discogsu tipa koji ima Sonny Fortune 3 albuma NM po 5 do 7$ ali sa postarinom sve zajedno 50$ kad sam racunao.

hm.. pa kako uspevate da se drzite ispod magicne cifre od 50e da bi izbegli carinjenje? To je u prevodu max 2 ploce + shipping i eto 50eur..

Link to comment
Share on other sites

Pa to je diskutabilna tema.   Posto Juno naplacuje po ploci a ne po kilazi, mozes uvek kod njih kupiti jednu i biti spod crte.   Zatim imas tipa koji ne stavi racun i napise stare ploce, vrednost 6 ili 9 Funti ( za radnju je potrebna veza, po zakonu moraju da stavr racun ).

Elem ume carina da naplati i jednu plocu koja kosta manje od 50eu, meni se to desilo zadnji put, na 37?eu, 30 i nesto Eu naplatili su uredno PDV.

Druga fora carine je da obracuna / spoji zajedno cenu ploca i postarine i da na taj total naplati "carinu".

Pravila nema, neko prolazi, nekog kalpe stalno.

Bez racuna nemaju osnov za carinu, 5 do 6 12" ili nesto manje LPa stane u paket do 2Kg, prolazi bez frke bez racuna,  to je najbitnije,   ali ako spakujes 15 ili 20 ploca bez racuna to vec ne znam da li bi proslo.

Preliminarnim raspitivanjem na Discogsu sam dosao do nekih ljudi koji su privatna lica / prodavci i kazu moze bez racuna.   Velike radnje to nece da rade.

Alternativa... kupim u Nemackoj, posaljem na sestrinu adresu u London, pa ona donese kad dodje ( j... mi mam kad se napuni prtljag sa plocama i kafom iz Yemena  :D  )

 

Link to comment
Share on other sites

Kako ce ici shopping akonto carine ne znam, sledeca tura je Discogs pa kod sestre.  Otisla u New York i cekam da se vrati pa da kupujem.

Imam brata od Tetke u Americi i razmisljao sam da pazarim ploce, Sonny Fortune 3 komada postarina smesna tipa 6$ total, bez obzira sto je mozda preko pola kontinenta....ali umesa se familija... kazu ovako : Tetka je kod svog sina, cuva unuke, ona kupovinu ploca s moje strane smatra za Bes, nemoj to da radis... :plakanje

I tako mozda americka shema proradi na kvarno da tetka ne zna   :ruganjekrijem ploce od nje ubuduce...

Ne mozes nekim ljudima objasniti da se ja mozda lisavam nekih njima prihvatljivih zadovoljstava da bih kupio ploce koje mene cine srecnim.... da idem u Bordel to mi niko ne bi uzeo za zlo, al' ploce !!!

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Krca44 said:

... mislim da tip iz Sente ima Koln Koncert za manje love ali kakav je kvalitet... ne znam cist rizik,   cak ni ocene klijenata ne znace apsolutno nista, kad je KP u pitanju....

Ako je CharlesBlues iz Sente, on je prilično  korektan što se ocenjivanja tiče. Omane tu i tamo ponekad, mada su mu uglavnom dobro očuvani vinili, i svi albumi su u plastičnoj foliji.

@sondek , @dadoo budite drugovi, podelite info o izvorima sa nama :)

 

Najskuplji album koji sam poručio sa Discogsa bio je Jazz Dispensary (četvorostuki album koji je izašao za Record Store Day 2016), sa transportom iz Francuske je cena bila 87€. Nisam platio nikakvu carinu, pisalo je ne podleže carinskom pregledu.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...