Jump to content


Upravo kupljeno/naruceno .... CD/LP/...


ninja

Recommended Posts

Upravo stiglo sa Amazona, Å¡to nemaÄkog Å¡to ameriÄkog… :)
 

Prvi je moj omiljeni bluz album iz serije High-Endition Vol. 5 - Blues, odliÄna produkcija, sjajna muzika (prvobitno otkriven zahvaljujući kolegi sa foruma ŠćepanBG). SluÅ¡ajući prvi put ovaj cd, otkrio sam i moćnog Mighty Sam McClaina i shvatio da mi ova vrsta bluza najviÅ¡e leži.

Drugi je izdanje DG moje omiljene pijanistkinje Maria Joao Pires koju sam imao prilike da Äujem proÅ¡le godine na Kolarcu u sklopu koncertnog serijala "Velika muziÄke scene", velika portugalska umetnica koja je praktiÄno time zavrÅ¡ila koncertnu karijeru.

Treći je box-set do koga sam doÅ¡ao relativno povoljno ovde u Bg (neotpakovan) i u kome sam naiÅ¡ao na izvoÄ‘enja koja su na prvo sluÅ¡anje ostavila odliÄan utisak, neka Äak i viÅ¡e od toga poput izvoÄ‘enja Å openovih balada Andreja Gavrilova… trebaće vremena da se se presluÅ¡a natenane  :listen

post-17167-0-28050300-1402934277_thumb.j

post-17167-0-83755100-1402934284_thumb.j

post-17167-0-36378300-1402934294_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Stigla literatura sa Amazona.com :)

 

Odlican "ulov"!

 

RCA kutija je stvarno povoljna kupovina (za ono sto pruza), a pored odlicnog kvaliteta zvuka sadrzi i veliki broj odlicnih izvodjenja (napamet-licni favoriti: Rajner - Malerova IV, Musorski - Slike sa izlozbe, Rubinstajn - Sopen, Dvorzakov koncert za celo i orkestar, Rimski-Korsakov - Seherezada itd.).

 

Zao mi je sto neka izdanja u box-u nisu presovana kao SACD (za ona koja su izdana zasebno u tom formatu), posto "SACD sloj" na nekima od njih zvuci neverovatno - sto je tezak zadatak, posto je i zvuk "CD sloja" odlicnog kvaliteta...

 

Kako se Archiv box pokazao po pitanju kvaliteta zvuka (izvodjenja su, verujem odlicnog kvaliteta)?

 

Pozdrav! :wave2   

Link to comment
Share on other sites

Gregory Porter-Water i Woven Hand-Refractory Obdurate, obe LP i CD u paketu, 180g, odlicno zvuce. Kupljene u Becu pri odlasku na Pearl Jam ( koncert svojski otprasen!) 20 i 21 euro, Becki Saturn i Substance su sasvim lepo opremljeni...Ostale prodavnice, bar one koje sam stigao videti, kilavo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...