MilosKG Posted June 16 Report Posted June 16 Zdravo, trenutno imam marantz nr1510. Pre nego što uzmem bolje prednje zvučnike (trenutno su tu polk es20) hteo bih resiver koji bi mogao da podrži to. Bitno mi je da bude minimum 5.1 jer jednako ako ne i više gledam filmove. Zvučnike koje merkam su Wharfedale linton, znači nešto da može njih da podrži da rade kako treba. Budžet oko 150k? Quote
gvlada Posted June 16 Report Posted June 16 Боље узми нпр денон 3800 и додатни снагаш, него само скупљи авр. Quote
Margione Posted June 16 Report Posted June 16 Bolje onda samo petokanalni snagaš, jer je verovatno mala razlika između pretpojačala ova dva risivera... Quote
MilosKG Posted June 16 Author Report Posted June 16 Verovatno glupo pitanje ali pretpostavljam da bi radilo posao ako uzmem dvokanalno pojačalo i na njega povežem samo L i R ? To bi onda završavalo posao za muziku? A surround i centar da ostane na avr Quote
gvlada Posted June 16 Report Posted June 16 Треба снагаш, не интегралац. Преамп имаш већ у авр а авр нема лине оут већ само пре оут. 3800 је бољи у свему од 1510. Гледај да снагаш буде пристојан тј квалитетан. Quote
Margione Posted June 16 Report Posted June 16 Da, da... može... ali nije loša fora da se uzme kvalitetni 5ch snagaš, pa možeš i da ga upotrebiš i kao dvokanalno, ali sa dosta više snage. Meni pada ovako nešto na pamet https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala-snage/roksan-caspian-5ch-power-amplifier/oglas/181497869?filterId=6360672295 Quote
gvlada Posted June 16 Report Posted June 16 То је мој оглас. Огроман трафо, рађен као 5х моно. Каспијан серија. Тестиран на динаудио 1.4 и контролише их без проблема. Quote
microfarad Posted June 16 Report Posted June 16 Trebaš da uzmeš nov risiver koji ima najnoviji softver. Kakav dodatni snagaš, Novi risiveri imaju dovoljno snage jer imaju digitalne izlaze. 5 kanalne snagaše polako svi izbacuju jer nikom ne treba veliki potrošač struje i dodatni uredjaj. Uzmeš neki novi Marantz i užiivaj O savetu za dodatni snagaš a koji je slučajno na oglasu???? Na ovom forumu više me ništa ne čudi... Quote
Margione Posted June 16 Report Posted June 16 Ne, najbolje će da uzme neki kozmetički risiver za 150k, i da dobije šta? Najnovi software? Glupost... Quote
gvlada Posted June 16 Report Posted June 16 То што ја то продајем снагаш не мења чињеницу да су најслабији део сваког авр управо унутрашња појачала. Нови Маранц који би био колико-толико ок је синема 30 кошта доста више од 150к дин. Опет и њему када додају снагаш пропева, одвојиш процесор и преамп од појачала. "Kakav dodatni snagaš, Novi risiveri imaju dovoljno snage jer imaju digitalne izlaze." Ово је мало чудно да нови рисивер има снаге због дигиталних излаза. Јесу они најавили хдми 2.2 али не би било лоше да објасниш ово бунцање.... Ако мешаш класу д и дигиталне излазе, мало си доста побркао. Уз то најновији маранц синема авр користе аб класу појачала. Једино најновији 16-канални снагаши користе класу д, али то су снагаши који се по теби избацују због дигиталних излаза... спдиф, хдми, дви... Quote
Gruja Posted June 16 Report Posted June 16 Cinema 60 ni blizu ne može da kontroliše bas kao dobro stereo pojačalo. Tu sam primetio najveću razliku. Ali kod mene je 4.0 sistem, bez subwoofera. Ako u sistemu postoji subwoofer pitanje je koliko bi dodatno pojačalo donelo benefita. Bar ja nisam primećivao (osetnu) razliku u ostatku spektra. Quote
gvlada Posted June 16 Report Posted June 16 За музику не треба да сечеш сигнал, него пун на предње а субови да додају шта фали. Quote
Recommended Posts