bodibond2 Posted June 18, 2025 Author Report Posted June 18, 2025 3 hours ago, InSides said: Мало сам збуњен јутрински, опростите - али каква веза има "кикирики звучна у телефон" када се користе слушалице повезане преко Bluetooth везе? mobitel moj je imao puno slabiji izlaz za slusalice od mog pca i drugih mobitela, na to vanjski dac nema uticaj Quote
InSides Posted June 18, 2025 Report Posted June 18, 2025 Не разумеш ти мене или не разумем ја тебе. Причао си о Sony WH-1000XM4 слушалицама (писао си MX4 али претпостављам да је то грешка јер такав модел не видим да постоји). То су бежичне слушалице које се везују на уређајe путем BT везе. У том случају, било какав интерни DAC се ваљда заобилази. Quote
bodibond2 Posted June 18, 2025 Author Report Posted June 18, 2025 50 minutes ago, InSides said: Не разумеш ти мене или не разумем ја тебе. Причао си о Sony WH-1000XM4 слушалицама (писао си MX4 али претпостављам да је то грешка јер такав модел не видим да постоји). То су бежичне слушалице које се везују на уређајe путем BT везе. У том случају, било какав интерни DAC се ваљда заобилази. razumem te ja ali ja ti iz prve ruke mogu reci da nije isti zvuk kada te sonijeve slusalice bezicno spojis sa pcom ili sa mobitelom, jeste kvaliteta ista mozda ali jacina zvuka je puno jaca kada ih se bezicno spoji sa pcom, i to dosta se oseti ta razlika Quote
bodibond2 Posted June 18, 2025 Author Report Posted June 18, 2025 14 hours ago, Georgekg said: Nije mi namera da rusim sneska, ali ako sam dobro video, pocetak diskusije je o "audiofilskim" slusalicama, a nastavak diskusije je doneo na svetlo BT slusalice (Bluetooth veza i audifilski zvuk? ), DAC sa Alija za 15€, a zatim i cinjenicu da OP koristi telefon od 100€ Bez uvrede, svako pazari ono sto zeli ili moze, ali "audiofilski" zvuk tesko izlazi i iz skupljih telefona, a ne iz telefona koji kosta DO 100€ Pristojan i slusljiv zvuk se iz navedenih uredjaja moze dobiti, ali audiofilski - tesko. Sto se tice pristojnog zvuka preko BT veze mogu da preporucim (iz licnog iskustva) Soundcore Liberty 4 koje se mogu i preko naci. Ne samo da su na sve strane dobile pohvale za zvuk nego i za mikrofon. Ali ih treba razlikovati od NC modela za koji u svim recenzijama koje sam procitao i video na YT kazu da imaju mnogo losiji zvuk, a i jeftinije su. Sent from my SM-S918B using Tapatalk pre 10 godina sam kupio denonovu hifi liniju i dobio sam sa njom besplatne denonove zicne earbuds,vidio na svim recenzijama same pohvale, kostale su ok 50 eur ili manje , ne secam se tocno, medjutim ja kada kada sam ih spojio na mobitel katastrofa , jedva se cula muzika, tako da i tu sam imo negativno iskustvo, da li se uopste moze dobiti kvalitetniji zvuk uz earbuds? Quote
bodibond2 Posted June 20, 2025 Author Report Posted June 20, 2025 evo na kraju narucio fiio ka 15 plus slusalice ath mx 50 , nabavio i novi telefon honor 90 lite, javim kada isprobam, hvala svima na pomoci Quote
dragec Posted June 20, 2025 Report Posted June 20, 2025 Javi kako ti se dopadaju Audio Technica sluške, po meni dobar izbor si napravio 😀 Quote
bodibond2 Posted June 20, 2025 Author Report Posted June 20, 2025 ok, javim kad isprobam, samo da jos vam kazem ovo, jucer sam isprobao usb c-usb a adapter sa dacom od 15 eur na slusalicama sonijevim od 10 eur, zvuk je brutalno dobar, nisam mogao da verujem da je to moguce, takva cistoca zvuka,na proslom telefonu zvuk sa tim slusalicama preko 3.5mm jacka je bio katastrofa ,gotovo nemoguc, ovo sada je neverovatna razlika, prosto nisam mogao da verujem da je takav zvuk za te pare moguce dobit, vise nego zadovoljan sam bio, e sada ostaje samo pitanje kolki uticaj ima to sto sam muziku koristio na novom telefonu,mozda je dio i do toga, evo svima vam preporucujem ovo... https://www.axagon.eu/en/produkty/ada-hcpd?ami=208 ,jedino sto mi smeta sto mi se mobitel kada slusam muziku preko toga za cas isprazni iako je nov, to je jedini minus, inace zvuk vrh, planiram si barem dva takva kupit Quote
bodibond2 Posted June 21, 2025 Author Report Posted June 21, 2025 na novom telefonu (+axagon dac) mi se nakon jedne pesme baterija smanji za 2%, da svaki dan slusam muziku preko telefona verovatno bi nakon godinu dana morao kupit novu bateriju Quote
bodibond2 Posted June 21, 2025 Author Report Posted June 21, 2025 9 minutes ago, Nixie said: Troši i DAC nešto. dal svaki jednako trose ili postoji neki koji manje baterije trose? ja vec narucio ali me tek tako interesira Quote
Nixie Posted June 21, 2025 Report Posted June 21, 2025 Svakako ne troše svi isto. Trebalo bi da piše u datasheet/uputstvu koliko troši struje. Quote
bodibond2 Posted June 24, 2025 Author Report Posted June 24, 2025 On 6/20/2025 at 9:56 PM, dragec said: Javi kako ti se dopadaju Audio Technica sluške, po meni dobar izbor si napravio 😀 evo stigle mi danas slusalice ath m50x i dongle dac fiio ka 15, slusalice su ekstra , znaci sve najnaj, mislim da za te pare nikad bolje imao nisam, osim zvuka udobne su jako,spojene sa ovim fiiom su vise nego dobre.Sto se fiia ka 15 tice isto sam zadovoljan sa zvukom, spojio ih sa telefonom i stavio ih na desktop mode. Imam samo jedan problem sa fiiom, cesto mi se dogodi dok slusam muziku da mi pocne zvuk pucketat onako kao elektricitet(i kada nisam na desktop mode), vidio na chatgpt da to moze biti do napajanja, postoji li kakvo resenje ta to? Inace negde sam procitao da dongle dac treba biti u desktop modeu samo kada je spojen sa laptopom, da sa telefonom kad je spojen desktop mode treba biti na off, meni kada je na off je puno losiji zvuk tako da mi je nonstop na on. Zvuk je ekstra ali glavni problem je sto ti dongle dacovi puno energije trose pa se baterija potrosi brzo,ovaj trosi nesto manje od onog prethodnog za 15 eur, mobitel mi je skroz novi i treba mi za rad pa si razmisljam da si kupim neki posebni mp3 player samo za muziku , nesto ovako,navodno se moze spojit sa fiio ka15 https://store.hiby.com/products/hiby-r1?srsltid=AfmBOoocXWnQA6T2xSre4zOaxTsvGY1Wy1If34my8BShQLpaZ96e__Gq ili da ipak slusam svaki dan na telefonu pa kad baterija ode da kupim novu i dam serviseru da mi promeni ju? Quote
zek Posted June 24, 2025 Report Posted June 24, 2025 1 sat ranije, bodibond2 said: nesto ovako,navodno se moze spojit sa fiio ka15 https://store.hiby.com/products/hiby-r1?srsltid=AfmBOoocXWnQA6T2xSre4zOaxTsvGY1Wy1If34my8BShQLpaZ96e__Gq Za Hiby R-1 ti i ne treba Fiio KA15 jer R-1 u sebi ima solidan DAC i mislim da ništa nećeš dobiti dodavanjem eksterniog DAC-a. Quote
bodibond2 Posted June 24, 2025 Author Report Posted June 24, 2025 12 minutes ago, zek said: Za Hiby R-1 ti i ne treba Fiio KA15 jer R-1 u sebi ima solidan DAC i mislim da ništa nećeš dobiti dodavanjem eksterniog DAC-a. hvala ti na savetu, reci mi dal znas kako bi mogao da resim ovaj problem sa pucketanjem zvuka ( kao elektricitet)? Quote
somilenko Posted June 25, 2025 Report Posted June 25, 2025 Isključi desktop mode, i baterija će ti trajati duže, desktop mode sigurno zahteva više struje od telefona a vidim da mu je i snaga veća na desktop modu. Pogledaj battery saving podešavanja za aplikaciju koju koristiš za slušanje muzike ili kojekakve Androidove optimizacije... BTW, što ne probaš onaj Matrix na ovim slušalicama? Quote
dragec Posted June 25, 2025 Report Posted June 25, 2025 10 sati ranije, bodibond2 said: evo stigle mi danas slusalice ath m50x i dongle dac fiio ka 15, slusalice su ekstra , znaci sve najnaj, mislim da za te pare nikad bolje imao nisam, osim zvuka udobne su jako Drago mi je da ti se dopadaju, ja sam ih i sam kupio na preporuku i oduševljen sam sa zvukom. Meni se pucketanje javlja samo prilikom puštanja prve pesme, posle nestane, verovatno u tom prvom mahu kompjuter pusti struju i desi se to malo pucketanje, ja prvo pustim pesmu pa onda stavim sluške jer je baš neprijatno. Na telefonu nemam taj momenat. Napiši razliku u zvuku ATH u odnosu na Sony 1000MX4. Quote
Nixie Posted June 25, 2025 Report Posted June 25, 2025 Koliko sam shvatio to pucketanje je vezano samo za desktop mode, ili ne? Ne bi trebalo da bude nikavog pucketanja. Možda trelefon ne može da napoji strujom to sokoćalo kako treba? Mnogo lošiji zvuk kad nije u desktop modu, to je bezveze baš. Quote
bodibond2 Posted June 25, 2025 Author Report Posted June 25, 2025 evo da vam odgovorim na sve, pucketanje se dogadja i kad nije u desktop modeu, najvise na pocetku slusanja pa onda nakon nekog vremena bude ok ali se tu i tamo pojavi ali manje nego u pocetku, kada nije u desktop modeu zvuk je dosta slabiji pogotovo sto se ostrine i jacine tice, mislim nije los zvuk tako ali dosta bolje je u desktop modu.Verovatno bi baterija duze trajala da nije u desktop modu. One moje stare sonijeve slusalice za koje sam bio u krivu i mislio da su pri kraju su i dalje ok. Mislio sam da su gotove medjutim to je bilo do onog proslog telefona,preko fiio ka 15 rade i ekstra su sa njim tako da nisam trebao nit kupit nove. Moram da napomenem da sam vidio kutiju, kupio sam ih 2021 i to nisu sony 1000mx4 vec 1000mx3, i moram reci da i one i ath m50x zvuce savrseno preko fiio ka15 i ne mogu reci koje su bolje posto su mi i jedne i druge podjednako dobre.Glavna razlika je cena, ove ath m50x sam platio oko 139 eur a one preko 300 eur , znaci mogo sam si dvoje ove ath kupit za te pare a ista je kvaliteta.Te Sony kada spojim bezicno imaju pet puta jaci i bolji zvuk nego kada ih spojim bezicno sa starim telefonom,mada moram da naglasim da je ogromma razlika kada ih slusam bezicno ili preko fiio ka 15, bezicno je puno losiji i mutniji zvuk pri vecoj glasnoci , onako pozadinski zvuk se cuje i jasnoca je losa, dok je preko fiio ka 15 ok i na vecoj glasnoci.Inace muziku preko aimp playera slusam. Nisam vam napisao sto me najvise obradovalo,preko vikenda sam bio kod svojih i isprobao onaj matrix mini i pro 2 dac/headamp ponovo spojit sa laptopom.Zadnji put sam ga koristio kada sam ga kupio 2020g. i zvuk je bio losiji nego kada direktno slusalice spojim sa pcom.Tada ocito nisam instalirao sve kako treba, ne secam se , znam samo da sam i tada imao asio i wasapi na foobar, moze biti da nisam pravi matrixov drajver pravilno instalirao, mislim da na prethodnom nuforce dacu mozda i nisam trebao nuforce drajver skinut nego je bio dovoljan asio, ne secam se, bilo pre vise od 10 god., uglavnom sada sam sve ispocetka skino i instalirao, znaci drajvere sa matrix stranice za taj dac i asio i wasapi za foobar, odabrao sam pod output matrix asio i sada je sve ok znaci zvuk je fantastican, jos sam prije toga na internetu vidio da ako ne skinem prave drajvere da necu moci dobiti maksimum od daca, verovatno je do toga mada ne secam se pre 5 godina sta sam sve instalirao sta nisam , tako da ne mogu sa sigurnoscu rec u cemu je problem bio, probao sam sonijeve preko tog matrix daca i zvuk je ekstra , ono sto mi se najvise dopalo da je i pri velikoj glasnoci ostrina i jasnoca ista , pisalo je na njemu kada sam ga spojio cini mi se 32bit i 44.1 khz il tako nesto, pre 5 godina kada sam ga spojio na akg slusalice (isto vrhunske) kolko god da pojacam zvuk nema razlike u glasnoci i kvaliteti ,verovatno nisam prave drajvere instaliro, jedino sto mi se ne dopada je da ga mogu da upalim samo sa daljinskim, nemam na dacu power on ali to nije tolko ni bitno, jos da nadodam da nisam mogao bezicno spojiti sonijeve slusalice sa laptopom, bluetooth na njemu prepozna druge uredjaje poput mobitela, android tv boxa a ne prepozna slusalice, novi je pc, mobitel je odma prepoznao slusalice , a ja bi ih bas htio spojit sa pcom da vidim kakve su, ne znam u cemu je problem razmisljam da si kupim jos onaj hiby r1 player pa muziku bi slusao samo preko njega i ath slusalica, dodje na aliexpressu oko 80 eur Quote
Nixie Posted June 26, 2025 Report Posted June 26, 2025 Znači da novi telefon iz nekog razloga ipak nije dorastao za taj Fiio KA15. Ima li kakvog softvera za njega, možda neki firmware update ? Quote
Nixie Posted June 26, 2025 Report Posted June 26, 2025 The Fiio KA15 can sometimes produce a crackling or distorted sound, particularly at low signal levels or with certain audio content, which has been reported by users. This issue may be related to the DAC chip itself or could be due to other factors like USB port issues, software settings, or even ground loops. Possible Causes and Troubleshooting: DAC Chip Issues: Some users have reported that the KA15, particularly at lower signal levels, exhibits higher noise and distortion, which may be related to the Cirrus Logic CS43131 DAC chip. This can manifest as a "crunch" or crackling sound in the audio. USB Port Problems: Dust or water in the USB port can cause noise. Try a different USB port on your device, or test the KA15 with a different smartphone or laptop to isolate the problem. Software/Driver Issues: Issues with the audio driver or software settings (e.g., incorrect sample rate or bitrate) can also cause crackling. Try updating or reinstalling the driver, and check your audio settings in the operating system and audio player software. Ground Loop Issues: Ground loops, where your PC and speakers are connected to the same power outlet through a power strip, can cause noise. Try plugging them into separate outlets. Gain Settings: Excessive gain settings can cause distortion and crackling. Check the gain settings on the KA15 and in your audio player, and try lowering them if they are too high. Troubleshooting Steps: Test with Different Devices and Software: Rule out issues with your source device or software by testing the KA15 with different phones, computers, and audio players. Check USB Connection: Ensure the USB port is clean and the connection is secure. Adjust Gain and Volume: Reduce the gain and volume settings on the KA15 and in your software. Update Drivers and Software: Ensure your audio drivers and software are up to date. Consider a Ground Loop Isolator: If you suspect a ground loop, try using a ground loop isolator. Contact FiiO Support: If the issue persists, contact FiiO support for further assistance. Quote
bodibond2 Posted June 26, 2025 Author Report Posted June 26, 2025 mislim da ground loop nije, to sam davno imao preko starog daca, imam aplikaciju fiio control na telefonu ali je ne koristim, korstim usb kabel koji sam dobio sa fiiom da spojim sa telefonom, ja se ne razumem previse tako bolje da nista ne diram evo sta mi na chatgpt odgovorili (nisam sve kopiro)- 1 Pucketanje u AIMP-u preko USB DAC-a je poznat problem. Rešenje: Probaj aplikaciju "USB Audio Player PRO" (UAPP) – ona zaobilazi Android audio sistem i direktno komunicira s DAC-om. UAPP podržava „bit-perfect“ reprodukciju i stabilnu USB vezu. Ima besplatan demo koji možeš probati. 2. Telefon možda ne daje stabilno napajanje DAC-u Honor 90 Lite ima ograničenja u izlaznom naponu na USB-C portu, pogotovo kad je baterija pri kraju ili se koristi više aplikacija. Rešenje: Isključi Wi-Fi i mobilne podatke → probaj samo s puštenom muzikom. Probaj DAC na drugom telefonu ili laptopu → vidi da li se pucketanje ponavlja. 3. Postavke u AIMP-u Ako baš želiš da ostaneš pri AIMP-u, probaj: Settings → Audio → Output i vidi imaš li opciju da promeniš „AudioTrack“ na „OpenSL ES“ ili neku drugu opciju. Smanji buffer size (ili ga povećaš, ako je jako mali). Isključi ekvilajzer i DSP efekte, ako ih koristiš. Quote
Zexx Posted June 26, 2025 Report Posted June 26, 2025 Posle 4 strane pisanja uskurativno i bačenih para na nešto što ti nije trebalo jer si sve to već imao, šta ti teško da kupiš i jednu Android aplikaciju... Quote
dragec Posted June 26, 2025 Report Posted June 26, 2025 24 minuta ranije, bodibond2 said: Ima besplatan demo koji možeš probati. Eto rešenja! 😂 Quote
Recommended Posts