Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 sat ranije, dragec said:

Ne treba nikakav software, ja imam Win11 i odmah ga prepoznaje, ne koristim nikakav plejer, slušam preko streaming servisa spotify, deezer itd...

Po meni je za tebe najbolje rešenje da uzmeš nek bluetooth slušalice, sa njima bi rešio slušanje muzike i preko laptopa i preko telefona bez komplikacija oko adapetra, dakova, kablova itd...

Loš mu je DAC na telefonu.

BT sluške samo uz bolji telefon, ovako, neki minijaturni DAC koji će da turi sa jedne strane u USB na telefonu, a sa druge sluške u 3,5mm izlaz.

Ja takvu kombinaciju nisam nikad praktikovao, pa nemam pojma šta bih preporučio.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
1 sat ranije, bodibond2 said:

reci mi ne znam dal sam te vec pitao dal si isprobao onaj apple adapter sa android telefonom, ako da kako zvuci?

Napisao sam već da je praktično neupotrebljiv, čuje se zvuk ali jako tiho. Ma kažem ti ja da pogledaš neke BT sluške, najbolje Sony WH1000-MX4 i rešio si celu priču, imaćeš super zvuk i sa kompa i sa telefona bez ikakvih adaptera.

Posted
1 minute ago, dragec said:

Napisao sam već da je praktično neupotrebljiv, čuje se zvuk ali jako tiho. Ma kažem ti ja da pogledaš neke BT sluške, najbolje Sony WH1000-MX4 i rešio si celu priču, imaćeš super zvuk i sa kompa i sa telefona bez ikakvih adaptera.

vec sam ti napisao vise puta da sam imao te sonijeve wh1000 mx4 i da su za pc ok ali za android telefon nisu posto je kikiriki zvucna u telefonu,ne znam dal si vidio recenziju na youtubeu za tvoj apple adapter od srbe stanojevica di je napisao isto ko ti da je taj tvoj adapter prakticno neupotrebljv na android telefonu ali ako se kupi usb audio player pro da je sa njim jako dobra kombinacija i da onda ima zvuk kao neki dac koji je visestruko skuplji od tog adaptera

Posted
36 minutes ago, srdjan_cvetkovic said:

Loš mu je DAC na telefonu.

BT sluške samo uz bolji telefon, ovako, neki minijaturni DAC koji će da turi sa jedne strane u USB na telefonu, a sa druge sluške u 3,5mm izlaz.

Ja takvu kombinaciju nisam nikad praktikovao, pa nemam pojma šta bih preporučio.

razmisljam o fiio ka 15, reci mi dal postoji kakav android telefon koji je jeftiniji a da ima kvalitetan izlaz za slusalice, ne mora to biti sada top ali da je malo bolji od ovog sto sada imam , di bi mogao tu informaciju dobiti? 

Posted

Nemam pojma, od prvog iPhone telefona koristim samo i isključivo njega, Android telefon je samo službeni, a obično dobijem neki krš koji koristim uglavnom samo za pozive, poruke, eventualno Viber/Whatsup, jer za drugo i nije. Za iPhone znam da im je audio izlaz oduvek odličan, što potvrđuje i sin koji pomenute Sony koristi sa 13 minijem, slušao sam i ja i praktično nemam zamerke na zvuk, odličan + kaže da je veza stabilna, nikad nije imao prekid (što zna da zeza kod nekih kombinacija).

Provrti malo pretragu po netu, sigurno imaš negde gde su ljudi upoređivali telefone koje koriste sa BT sluškama, to je danas sveopšti trend.

Posted

Apple dongle koji se prodaje na EU tržištu je utišan za 50% zbog evropskih zakona o zaštiti od buke, treba naći onaj koji se prodaje na američkom tržištu (ne znam da li ima neki način da se EU model hakuje).

... Ne znam zašto ste se zkačili za taj Aplle, kad ima gomila drugih sličnih ili čak i boljih dongla.

Posted

Nisam znao da je utišan, heh, svašta se radi, tek sad sam odgledao Srbin review, pa eto rekao je čovek da je ok dongle za 9.99$ koliko košta i da može da se poredi sa dakom od 35$ što i nije loše a da ove od 100 do 150$ ne ostavlja u prašini i da je slabiji. E sad sve bi to moralo da se proba, zavisi šta je izvor, koje sluške itd. Meni se super uklopio uz komp i AT slušalice, telefon ne koristim uopšte za slušanje muzike.

Posted

Ovaj sa alija vrši posao, oko 10 eur sam ga platio ali meni je to i dalje tiho, zvuk je extra ali mora da se pojača bar 90% za neko normalno slušanje, verovatno je do telefona Xiaomi 12X, najsrećniji sam bio dok sam koristio Samsung S10e, lepo utakneš sluške direktno u telefon i uživancija. Ne daje mi se 999 din za Usb Audio Player pro da bih sad testirao Apple dongle, mislim smešna je cifra ali ja nemam nijednu MP3, Flac, Dsd pesmu u telefonu 🤣

IMG_20250615_221948.jpg

Posted

evo nasao sam apple dongle na amazonu da se prodaje, pise zemlja porekla kina,pise da je kompatibilan uz iphone,samsung galayxy,motorola moto, ne pise da je i moj xiaomi isto kompitibilan tako da nista od toga, pogledo ispod komentare ljudi koji su ga kupili, vecinom pozitivno , neki pisu da sadrzi high quality dac

ljudi znate li gde bi mi netko ko se kuzi mogao odgovoriti na par pitanja vezana uz matrix mini-i pro 2 -32Bit/384kHz DAC/Headphone amp?

Posted

mama mi ima jedan viska telefon honor lite 90, ne treba joj,
rekla je da si ga mogu uzet,
vidio sam na netu kod njegovih
specs. da ima
24-bit/192kHz Hi-Res audio,
dal bi taj mogao imati jaci izlaz
za slusalice? moj ovaj najjeftiniji
xiaomi redmi je katstrofa sto se tice
jacine zvuka, barem kad bi malo bolji
bio od njega.
Nema na tom mobitelu 3.5mm ulaz za slusalice, pa me zanima dal
je  MAXMOBILE ADAPTER TYPE C - 3.5MM od 5 eura dovoljno
dobar za spojit slusalice i telefon
ili treba nesto bolje?
To mi je najbitnije.

Ovo pise u opisu zvuka

- The device has an Extra Volume Mode feature that allows you to increase the volume of your device’s audio output beyond the standard maximum volume level. It helps hear the other person well during calls, especially during noisy outdoor environments or if you want to turn the volume up more when listening to music or watching videos,
di da nadjem taj extra volume mode?

Trebao bi mi stic za koji dan pa cu
vidit dal promeni sta

Posted
On 15. 6. 2025. at 20:49, bodibond2 said:

razmisljam o fiio ka 15, reci mi dal postoji kakav android telefon koji je jeftiniji a da ima kvalitetan izlaz za slusalice, ne mora to biti sada top ali da je malo bolji od ovog sto sada imam , di bi mogao tu informaciju dobiti? 

Imaš na AliExpress-u FiiO KA11 (takođe Hi-Res Audio) za 25 EUR. Ne verujem da je razlika u zvuku u odnosu na KA15 primetna. Sitna investicija i ostaje ti gomila para za slušalice. Dobićeš fantastičan zvuk bez obzira na kvalitet izlaza za slušalice mobilnog telefona (pretpostavljam).

Posted
3 hours ago, Nixie said:

Nekako osećam da od tih sitnih donglova nema ništa. Fantastičan zvuk za sitne pare, mislim da je to nerealno. Podnošljiv možda.

I ja isto mislim tako, uzet ću si neki bolji kada skupim malo više para, ako je neko neki isprobao i zna da je kvalitetan i da ide dobro i sa skupljim slusalicama slobodno preporučite mi

Posted
5 sati ranije, Nixie said:

Nekako osećam da od tih sitnih donglova nema ništa. Fantastičan zvuk za sitne pare, mislim da je to nerealno. Podnošljiv možda.

Preterao sam, ali sam mislio fantastičan u odnosu na direktnu vezu sa kompom/mobilnim. Inače, prema onome što je unutar kućišta, po mom skromnom mišljenju, nije to nimalo loše.

Posted

Ako mora da bude malo i kompaktno, onda je to to. Nema nekog drugog izbora realno. Samo treba otkriti najbolji uređaj tog tipa. Kao DAC je verovatno bolje nego kao headamp. Ograničen je napon napajanja, šta da se radi.

Ako ipak može biti neki veći uređaj, onda je to druga priča skroz. Tu se ne mora ići na teške kompromise, nego se uzme domaćinski napajanje, kutija i sve ostalo.

Ja mogu da napravim i napravio sam sebi već tako nešto. I to bolje od mnogih fabričkih uređaja (USB DAC+Headamp). Ali da je malo i jeftino, baš i nije.  😄 

Posted

Kinezi kad shvate tačno šta treba da urade kako bi baš dobro zvučalo, to će biti kraj DIY zabave. I kod njih igru vode marketinški timovi, a ne pravi poznavaoci dobrog zvuka.  😁

Ali nije ni bitno, mi smo u 0,0000001% populacije koju to u stvari zanima. Ostalo su klasični potrošači koji kupuju očima, i oni užasno bogati koji kupuju to kao igračke i statusne simbole.

Posted

Nije mi namera da rusim sneska, ali ako sam dobro video, pocetak diskusije je o "audiofilskim" slusalicama, a nastavak diskusije je doneo na svetlo BT slusalice (Bluetooth veza i audifilski zvuk? ), DAC sa Alija za 15€, a zatim i cinjenicu da OP koristi telefon od 100€ Bez uvrede, svako pazari ono sto zeli ili moze, ali "audiofilski" zvuk tesko izlazi i iz skupljih telefona, a ne iz telefona koji kosta DO 100€
Pristojan i slusljiv zvuk se iz navedenih uredjaja moze dobiti, ali audiofilski - tesko.
Sto se tice pristojnog zvuka preko BT veze mogu da preporucim (iz licnog iskustva) Soundcore Liberty 4 koje se mogu i preko naci. Ne samo da su na sve strane dobile pohvale za zvuk nego i za mikrofon. Ali ih treba razlikovati od NC modela za koji u svim recenzijama koje sam procitao i video na YT kazu da imaju mnogo losiji zvuk, a i jeftinije su.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Posted
On 15. 6. 2025. at 20:46, bodibond2 said:

vec sam ti napisao vise puta da sam imao te sonijeve wh1000 mx4 i da su za pc ok ali za android telefon nisu posto je kikiriki zvucna u telefon

Мало сам збуњен јутрински, опростите - али каква веза има "кикирики звучна у телефон" када се користе слушалице повезане преко Bluetooth везе?

Posted

Budžet, pa i sama činjenica da se sluša bez pojačala i dac-a sa telefona su povukla na stranu Bluetooth. Jasno je da to nije audiofilija ali moze to da zvuči sasvim korektno i nosi veliki komfor. Nema šanse da mlađoj generaciji pričaš o prednostima žica... Mslm možeš, al džaba. Za slusanje s telefona napolje u pokretu,zaista bzvz. Za audifilsku varijantu kod kuće druga skroz stvar, ali onda bolje sasvim drugi koncept. 

Posted
18 sati ranije, bodibond2 said:

Ma sta oni znaju, samo mi balkanci smo pametni

Ne radi se o tome ko više zna i ko je pametniji, znaju oni puno više od nas, jer imaju dobro obrazovanje i tehnološki napredno okruženje u ogromnoj zemlji, što ovde nije čest slučaj. Mi smo malecki i nebitni u svakom pogledu. Nego projekat vodi marketing tim, koji najviše brine o izgledu, prodaji, ceni i zaradi. Mnogo manje se vodi računa o kvalitetu zvuka, jer većini korisnika to nije ni bitno. Nije to tako samo kod Kineza, nego svuda. Više se isplati uložiti u promociju proizvoda nego u proizvodnju. Pun je internet priloga o tome kako njihove jeftine uređaje podići na viši nivo. Često upgrade košta više od samog uređaja, ali se uglavnom isplati. To ne znači da sam ja pametniji ili više znam od Kineza koji su to napravili, nego da hoću nešto više nego što nudi taj proizvod za mase, i da imam vremena za ovaj hobi. 

Posted

Što se dongle DAC-ova tiče, savetovao bih da se u sadašnje vreme Dragonfly preskoči. Fine su spravice ali su ih preskočili solidno u svakoj cenovnoj kategoriji a AQ se ne trudi da ih osveži. Npr. naš domaći EarMen ima modele koji su jasno bolji u svakoj cenovnoj kategoriji u kojoj DF postoji.

Sem toga, mogu toplo da preporučim mali SMSL D10 za 69$. U pitanju je moderno čist, brz, rezolutan zvuk. Samo bih izbegao da ga uzimam za slušalice koje imaju napanjene visoke.

Ako biste nešto toplije i smirenije, Onix Alpha XI1 je baš fina spravica sa detaljnim ali rafiniranim i toplijim zvukom (podseća na tonalitet koji ima Chord Mojo 2 recimo, samo ne baš taj nivo). Ako se upare sa slušalicama umereno niske impedanse i OK osetljivosti, puno muzike za relativno malo para.

Ima još dosta finih spravica od Moondropa i sl. Ali ove dve su trenutni best buy po mom mišljenju, a različitog tonaliteta da može da se bira. Takođe, kod oba treba koristiti balansirani izlaz ako je moguće. Snažniji je i bolje zvuči.

Posted
2 hours ago, sondek said:

Budžet, pa i sama činjenica da se sluša bez pojačala i dac-a sa telefona su povukla na stranu Bluetooth. Jasno je da to nije audiofilija ali moze to da zvuči sasvim korektno i nosi veliki komfor. Nema šanse da mlađoj generaciji pričaš o prednostima žica... Mslm možeš, al džaba. Za slusanje s telefona napolje u pokretu,zaista bzvz. Za audifilsku varijantu kod kuće druga skroz stvar, ali onda bolje sasvim drugi koncept. 

imao sam neke od oko 75 eur marshall bezicne slusalice,i kada sam ih bezicno slusao bile su ok ali kada ih spojim katastrofa (inace je uvek suprotno ,sve druge su uvek zicno zvucale bolje) ,nakon dva meseca preko bluetootha mi vise, nisu radile, znaci mogao sam ih samo preko zice slusat , to se zna dogodit, zato mi je primarno slusanje preko zice