somilenko Posted June 13, 2025 Report Posted June 13, 2025 AQ Dragonfly black ti je 80-ak eura i ok je uređaj, mali i lako prenosiv a ima i drugih dongle varijanti u istom cenovnom rangu, nemam iskustva sa njima ali ima ko ima, pogledaj na iiWi review kanalu, to je kolega sa foruma. HD599 imaju malo "masniji" zvuk, pitanje je šta tebi konkretno odgovara, meni je bio malo previše mastan... Izražen gornji i srednji bass i blago roll of-ovani visoki... Quote
bodibond2 Posted June 13, 2025 Author Report Posted June 13, 2025 2 hours ago, zek said: Nije to samo usb kabl, mora u sebi da ima i DAC da bi se mogla reprodukovati muzika sa PC-a. znaci ako usb adapter u sebi ima dac onda mogu preko njega muziku slusat, dragec je rekao da njegov usb adapter dodje 17000 dinara,kakav to moze biti dac od 17000 dinara Quote
bodibond2 Posted June 13, 2025 Author Report Posted June 13, 2025 1 hour ago, somilenko said: AQ Dragonfly black ti je 80-ak eura i ok je uređaj, mali i lako prenosiv a ima i drugih dongle varijanti u istom cenovnom rangu, nemam iskustva sa njima ali ima ko ima, pogledaj na iiWi review kanalu, to je kolega sa foruma. HD599 imaju malo "masniji" zvuk, pitanje je šta tebi konkretno odgovara, meni je bio malo previše mastan... Izražen gornji i srednji bass i blago roll of-ovani visoki... da li kada kupim takav dongle poput aq dragonfly dobijem sa njim nekakav usb adapter da ga mogu spojit sa mobitelom ili trebam to posebno kupit? Quote
Margione Posted June 13, 2025 Report Posted June 13, 2025 1 hour ago, bodibond2 said: dragec je rekao da njegov usb adapter dodje 17000 dinara,kakav to moze biti dac od 17000 dinara "...a i taj adapter košta 1.700 dinara pa proceni sam..." Quote
bodibond2 Posted June 13, 2025 Author Report Posted June 13, 2025 zabunio se , mislio napisat 1700, kakav to dac moze biti od 1700 dinara? Quote
bodibond2 Posted June 14, 2025 Author Report Posted June 14, 2025 ovaj sam imao matrix mini-i pro 2 -32Bit/384kHz DAC/Headphone amp dac headamp doma, bio sam ga spojio sa slusalicama bowers wilkins px i bio sam jako nezadovoljan, dao sam ga svojima ali sada si mislim mozda sam krive slusalice koristio ,ipak sam to platio oko 500 eur pa si mislim da sam mozda krive slusalice odabrao posto na recenzijama pise da je dobar u kombinaciji s bilo kojim slusalicama,ja ga mogu uzet od svojih natrag posto ga oni ne koriste, moze li mi itko ko se kuzi reci dal to vredi sta , ako da koje slusalice bi pasale , ja koje god sam probao slabo bio je onako lagan zvuk bez ostrine, bas mi se cinio slab dac https://www.audiophonics.fr/en/dac-with-volume/matrix-mini-i-pro-2-dac-dsd-dxd-aptx-headphone-amplifier-32bit384khz-black-p-11280.html i dan danas kolko vidim se ovde prodaje za 600 funti https://www.audioemotion.co.uk/matrix-audio-mini-i-pro-2s-dac-20952-p.asp?srsltid=AfmBOopSHPRgu2hQvZKpewxMu_ZKNj2A_aXeeMgjp_4rzQcsOrlKddQg na chatgpt pise da je kvalitetan dac headamp pa mi vrag ne da mira i mislim si da sam mozda krive slusalice koristio s njim,ovo pise u manual guide- tpa 6120 ultra low distortion headphones amplifier sta to znaci ultra slaba distorzija,laik sam pa ako bi netko ko se kuzi mogo na internetu vidit specs. pa mi reci sto misli o dacu bio bi mu zahvalan Quote
srdjan_cvetkovic Posted June 14, 2025 Report Posted June 14, 2025 13 sati ranije, bodibond2 said: imao sam ih, ok su na laptopu a na mobitelu slaba jacina zvuka,samo sam ih zicno koristio Sorry, nisam video. Kako god, sin kaže da su super, ja sam ih probao preko žice na mom sistemu i stvarno su prilično dobre, nisam primetio da im nedostaje jačina zvuka. Jedino što je ne volim sluške sa korekcijom buke, više sam fan otvorenih bez tih džidža-bidža. Zaboravih, sin ih koristi sa iPhone 13 mini, a on koliko znam ima solidno dobar DAC u sebi, nije neki krš. Quote
bodibond2 Posted June 14, 2025 Author Report Posted June 14, 2025 3 hours ago, srdjan_cvetkovic said: Sorry, nisam video. Kako god, sin kaže da su super, ja sam ih probao preko žice na mom sistemu i stvarno su prilično dobre, nisam primetio da im nedostaje jačina zvuka. Jedino što je ne volim sluške sa korekcijom buke, više sam fan otvorenih bez tih džidža-bidža. Zaboravih, sin ih koristi sa iPhone 13 mini, a on koliko znam ima solidno dobar DAC u sebi, nije neki krš. pa to je to, on ima bolji telefon sa boljim dacom, mozda bi problem kod mene nestao sa fio dongleom, dal zna netko dal trebam za dongle dac instalirat asio ili wasapi ? Quote
somilenko Posted June 14, 2025 Report Posted June 14, 2025 14 sati ranije, bodibond2 said: da li kada kupim takav dongle poput aq dragonfly dobijem sa njim nekakav usb adapter da ga mogu spojit sa mobitelom ili trebam to posebno kupit? AQ nema adapter uključen a ima ih sa kojima se dobije... Quote
dragec Posted June 14, 2025 Report Posted June 14, 2025 17 sati ranije, bodibond2 said: koja je razlika? Razlika je u tome što ovaj Apple adapter koliko god to čudno zvučalo i na oko je veoma mali on ima dosta dobar DAC u sebi, nemam pojma gde su smestili čip ali ozbiljno vrši posao, kolega Aiobo ga je testirao i imao je samo reči hvale za njega, eto u tome je razlika, s tim što moj Dell izgleda ima dosta dobar izlaz i direktno sa ploče tako da razlika nije nebo/zemlja. Kupiš, probaš, nije sad to neka cifra prevelika, adapter je 1.700 din ali sam se baš pomučio da ga nađem, nisam hteo da poručujem pa sam se zaleteo u Tehnomaniju Galerija i tu su ga imali na stanju. Quote
bodibond2 Posted June 14, 2025 Author Report Posted June 14, 2025 2 hours ago, dragec said: Razlika je u tome što ovaj Apple adapter koliko god to čudno zvučalo i na oko je veoma mali on ima dosta dobar DAC u sebi, nemam pojma gde su smestili čip ali ozbiljno vrši posao, kolega Aiobo ga je testirao i imao je samo reči hvale za njega, eto u tome je razlika, s tim što moj Dell izgleda ima dosta dobar izlaz i direktno sa ploče tako da razlika nije nebo/zemlja. Kupiš, probaš, nije sad to neka cifra prevelika, adapter je 1.700 din ali sam se baš pomučio da ga nađem, nisam hteo da poručujem pa sam se zaleteo u Tehnomaniju Galerija i tu su ga imali na stanju. napisao si apple adapter, ja imam android telefon i laptop sa windows 11 tako da ga ja ne mogu koristiti Quote
srdjan_cvetkovic Posted June 14, 2025 Report Posted June 14, 2025 Možeš, taj adapter nije vezan strogo za Apple. Quote
bodibond2 Posted June 14, 2025 Author Report Posted June 14, 2025 34 minutes ago, srdjan_cvetkovic said: Možeš, taj adapter nije vezan strogo za Apple. onda mi molim te daj ime modela pa da vidim dal ga mogu kupit Quote
srdjan_cvetkovic Posted June 14, 2025 Report Posted June 14, 2025 To je 3,5mm to USB-C adapter, vidi se sa slike, samo što je dodat još i USB-C to USB-A adapter, jer očigledno nije bilo USB-C na kompu. Quote
bodibond2 Posted June 15, 2025 Author Report Posted June 15, 2025 On 6/13/2025 at 4:47 PM, dragec said: Audio Technica + Xiaomi 12X nikakva kombinacija, tiho do besvesti preko adaptera sa Aliexpressa koji ima neki mali fac u sebi. Apple adapter neupotrebljiv jer telefon naravno nije iPhone nego Androiid. Ne preporučujem. Na kompjuteru je druga priča totalno, nisam išao preko 50% vol, bez ikakvih dakova, samo utaknem direktno u ulaz za sluške, zvuk fantastičan, generalno su te sluške odlične, pre kupovine sam iščitao hiljade review-a i nema gde ih nisu nahvalili, to mi je bio neki hint da ih pazarim. To što su 38 Ohm nek te ne brine, sviraće na laptopu odlično, za telefon već ne znam, sve zavisi od modela do modela, šteta što izbacuju taj 3.5 mm ulaz. vidio sam na youtubeu da se moze taj adapter koristiti i preko android telefona ali samo ako se kupi usb audio player pro, reci mi kada taj apple usb-c to 3.5 mm adapter koristis preko laptopa dal trebas neki software isto skinut za taj adapter poput asio ili wasapi na foobaru,koji plejer koristis na laptopu za taj adapter? Quote
bodibond2 Posted June 15, 2025 Author Report Posted June 15, 2025 On 6/13/2025 at 12:03 PM, Nixie said: HD450BT imam. Stalni su problemi sa BT konekcijom i dosta lošije zvuče preko BT nego direkno povezane kao pasivne. Kao pasivne zvuče odlično. Originalni sunđeri (ear pad) su neudobni, zamenio sam ih platnenim sa ebay. Znači njih ne savetujem. Superlux su mnogo bolja kupovina. Njima sam takođe kupio filcane ear pads na ebay, koji su mnogo udobniji, čak mi i bolje zvuče sa njima. Ja sve te slušalice retko koristim, moj sin to troši uglavnom. dal mogu senn. hd 450bt ili 350bt zicno da se spoju? pitam posto na netu ne pise da se dobije 3.5mm kabel, mene interesira samo zicno Quote
Nixie Posted June 15, 2025 Report Posted June 15, 2025 450BT mogu. Samo tako ih i koristim, kao pasivne. Ne zvuče loše, BT im je bezveze. Quote
bodibond2 Posted June 15, 2025 Author Report Posted June 15, 2025 1 hour ago, Nixie said: 450BT mogu. Samo tako ih i koristim, kao pasivne. Ne zvuče loše, BT im je bezveze. znaci dobije se kabel sa njima, ne moram ga posebno kupovat Quote
bodibond2 Posted June 15, 2025 Author Report Posted June 15, 2025 moze li mi netko jos odgovorit kada spajam usb dongle neki poput onog npr.dragonfly sa laptopom dal trebam na foobar isto skinut asio ili wasapi kao kod drugih vanjskih dacova i pojacala pa preko tog slusat muziku ili ne trebam i kako isto to preko androida? da li je dovoljno samo spojit dongle i onda odma mogu slusat muziku? Quote
srdjan_cvetkovic Posted June 15, 2025 Report Posted June 15, 2025 Ako sistem prepoznaje DAC, ubodeš i voziš. Win ne prepoznaje sve, tj. nema ih nativno inkorporirane u okviru OS-a, sa macOS-om i Linux-om DAC-ovi obično rade out-of-the-box, uz izuzetke. Quote
bodibond2 Posted June 15, 2025 Author Report Posted June 15, 2025 5 minutes ago, srdjan_cvetkovic said: Ako sistem prepoznaje DAC, ubodeš i voziš. Win ne prepoznaje sve, tj. nema ih nativno inkorporirane u okviru OS-a, sa macOS-om i Linux-om DAC-ovi obično rade out-of-the-box, uz izuzetke. znaci ako ga prepozna samo pustim muziku na foobar i slusam kao da sam analogno spojen na laptop, ako ga ne prepozna moram wasapi ili asio instalirat na foobar pa preko toga? kako da znam dal ce fa prepoznat? kakva je situacija na android telefonu? Quote
zek Posted June 15, 2025 Report Posted June 15, 2025 2 sati ranije, bodibond2 said: moram wasapi ili asio instalirat na foobar Bez obzira da li PC odmah prepoznaje ili ne dongle, treba instalirati asio, wasapi i DSD podršku na foobar da bi mogao da reprodukuješ audio fajlove u svom nativnom obliku (onoliko koliko dongle podržava). Quote
dragec Posted June 15, 2025 Report Posted June 15, 2025 16 sati ranije, bodibond2 said: reci mi kada taj apple usb-c to 3.5 mm adapter koristis preko laptopa dal trebas neki software isto skinut za taj adapter poput asio ili wasapi na foobaru,koji plejer koristis na laptopu za taj adapter? Ne treba nikakav software, ja imam Win11 i odmah ga prepoznaje, ne koristim nikakav plejer, slušam preko streaming servisa spotify, deezer itd... Po meni je za tebe najbolje rešenje da uzmeš nek bluetooth slušalice, sa njima bi rešio slušanje muzike i preko laptopa i preko telefona bez komplikacija oko adapetra, dakova, kablova itd... Quote
bodibond2 Posted June 15, 2025 Author Report Posted June 15, 2025 36 minutes ago, dragec said: Ne treba nikakav software, ja imam Win11 i odmah ga prepoznaje, ne koristim nikakav plejer, slušam preko streaming servisa spotify, deezer itd... Po meni je za tebe najbolje rešenje da uzmeš nek bluetooth slušalice, sa njima bi rešio slušanje muzike i preko laptopa i preko telefona bez komplikacija oko adapetra, dakova, kablova itd... je ali meni bi to bilo mozda ok za pc ali android telefon ima jako slab izlaz za slusalice i kada su zicno spojene a kada je bezicno spojeno je jos slabiji zvuk i to dosta reci mi ne znam dal sam te vec pitao dal si isprobao onaj apple adapter sa android telefonom, ako da kako zvuci? Quote
Recommended Posts