durd Posted June 6 Report Posted June 6 Šta je bolji hi end za random Hi end za ranodm zvučnike? Quote
microfarad Posted June 6 Report Posted June 6 Zavisi, koje kutije sa kojim pojačalom. U HIFI nema ništa rendom, nego mora sve da se proba. U tome je draž i muka kod ovog hobija, nema ništa napamet. Quote
sondek Posted June 7 Report Posted June 7 6 sati ranije, microfarad said: Zavisi, koje kutije sa kojim pojačalom. U HIFI nema ništa rendom, nego mora sve da se proba. U tome je draž i muka kod ovog hobija, nema ništa napamet. Može ključ, svaki dalji post je suvišan 😁 Quote
Delija Posted June 7 Report Posted June 7 8 hours ago, durd said: Šta je bolji hi end za random Hi end za ranodm zvučnike? Za random si dobio odgovor. Ako i dalje imas Dynaudio - onda (u istoj klasi) Moon. Ne zato sto je "bolji", vec zato sto je bolji "match". Quote
durd Posted June 8 Author Report Posted June 8 On 7. 6. 2025. at 8:58, Delija said: Za random si dobio odgovor. Ako i dalje imas Dynaudio - onda (u istoj klasi) Moon. Ne zato sto je "bolji", vec zato sto je bolji "match". Da. Ako može par pitanja? Da li si probao i Accuphase sa svojim Dyno? Kako je to zvučalo i zašto si se odlučio za MOON , da li ima neki poseban razlog? Quote
srdjan_cvetkovic Posted June 8 Report Posted June 8 Pogledaj prvo šta je @Delija imao, a šta sad ima, pa će ti za početak biti jasno u kom kvalitativnom i cenovnom rangu je njegov sistem. Dakle, on nema bilo koji Dynaudio, već Confidence seriju, nisam samo siguran da li je 50 ili 60. Njih je terao pre MOON-a sa dva Devialeta, ali je verovatno probao MOON combo, koji ih je oduvao. Usput, tu su uvek bila dva vrhunska subwoofera, prethodno SVS iz vrha ponude, a sada su to wooferi za koje sam pročitao na više mesta na internetu da praktično nema bolje trenutno na svetu. Da ne tupim, njegov sistem je i pre MOON-a bio vrhunski (i prilično skup) HiEnd, koji je krasio vrhunski zvuk (bar tako kažu svi koji su ga slušali, ja nisam), sada je samo podigao lestvicu. Ako planiraš (i imaš novca) da kreneš u pohod kao istinskom HiEnd zvuku, samo napred, ali to nije instant priča, već ćeš morati debelo da se sam potrudiš oko svega + moraćeš poprilično da odrešiš kesu. Quote
gvlada Posted June 8 Report Posted June 8 У теми Динаудио се може наћи да је Шуца користио дин и аку. Quote
microfarad Posted June 8 Report Posted June 8 Koristio je Šuca i PASS monoblokove. To je najbolje zvučalo, Dyn voli jaku struju. Quote
srdjan_cvetkovic Posted June 8 Report Posted June 8 I to Saletove Pass blokove…majstorski urađene, neki put pomislim da su i bolji od originala. Quote
srdjan_cvetkovic Posted June 8 Report Posted June 8 1 sat ranije, gvlada said: У теми Динаудио се може наћи да је Шуца користио дин и аку. Taj Accu je bio samo šasija, unutra je svašta rađeno i dorađivano. Quote
gvlada Posted June 8 Report Posted June 8 52 minuta ranije, microfarad said: Koristio je Šuca i PASS monoblokove. To je najbolje zvučalo, Dyn voli jaku struju. Да знаш, најбољу просторност, динамику, боју звука чуо сам код другара који је комбиновао Динаудио, Пасс пре и снагаш и Винсент извор. Quote
durd Posted June 8 Author Report Posted June 8 3 sati ranije, srdjan_cvetkovic said: Pogledaj prvo šta je @Delija imao, a šta sad ima, pa će ti za početak biti jasno u kom kvalitativnom i cenovnom rangu je njegov sistem. Dakle, on nema bilo koji Dynaudio, već Confidence seriju, nisam samo siguran da li je 50 ili 60. Njih je terao pre MOON-a sa dva Devialeta, ali je verovatno probao MOON combo, koji ih je oduvao. Usput, tu su uvek bila dva vrhunska subwoofera, prethodno SVS iz vrha ponude, a sada su to wooferi za koje sam pročitao na više mesta na internetu da praktično nema bolje trenutno na svetu. Da ne tupim, njegov sistem je i pre MOON-a bio vrhunski (i prilično skup) HiEnd, koji je krasio vrhunski zvuk (bar tako kažu svi koji su ga slušali, ja nisam), sada je samo podigao lestvicu. Ako planiraš (i imaš novca) da kreneš u pohod kao istinskom HiEnd zvuku, samo napred, ali to nije instant priča, već ćeš morati debelo da se sam potrudiš oko svega + moraćeš poprilično da odrešiš kesu. Imao je on razne dynaudio , zato ga i pitam. Svakako kvalitetniji info se može saznati od njega nego neke hifi recenzije na internetu. A "pohod ka istinskom HIEnd zvuku" me ne zanima, jer između ostalog tu igranci nema kraja. 👌 Quote
zflazar Posted June 8 Report Posted June 8 3 sati ranije, gvlada said: Да знаш, најбољу просторност, динамику, боју звука чуо сам код другара који је комбиновао Динаудио, Пасс пре и снагаш и Винсент извор. kad nisi bio na Severu Quote
Delija Posted June 8 Report Posted June 8 7 hours ago, durd said: Da. Ako može par pitanja? Da li si probao i Accuphase sa svojim Dyno? Kako je to zvučalo i zašto si se odlučio za MOON , da li ima neki poseban razlog? Nisam na svojim. Slusao sam vise modela i integralaca i amp/preamp combo u drugim sistemima. DY trazi "vatru" da bi bio poteran, ali isto tako trazi brzu, transparentnu, otvorenu elektroniku. Poterace DY adekvatan Accu i Pass (kad se vec pominju), ali njihov karakter zvuka (za mene!) nije pravi "match" sa Dyn. Oni su topli, zaobljeni, sa "masnijim" i sporijom zvukom generalno. Imaju zavodljiv "kolorit", primarno u srednjim tonovima. To lezi zvucnicima koji imaju ostar, svetao karakter - to svakako nije DY, iako ima modela koji su malo drugaciji - recimo Sapphire. BTW, Accu mi je oduvek imao vrlo primamljiv dizajn. Quote
Delija Posted June 8 Report Posted June 8 6 hours ago, srdjan_cvetkovic said: ...ja nisam... Sad ce mi se zaredjati klincu rodjendan i godisnji odmah zatim - ali se cujemo cim se vratimo sa mora i dogovaramo - a zatim druzimo p.s. Steta samo sto nisi i Devialet cuo na DY. Quote
gvlada Posted June 8 Report Posted June 8 33 minuta ranije, zflazar said: kad nisi bio na Severu Јесам. Шта сад? Тај систем се допао редом свима који су га чули, без замерки. Чуо сам још изузетних система, нпр Делијин претходни је имао убедљиво најбољу резолуцију, остатак је такође био одличан. Најновију итерацију (још увек) нисам чуо. Quote
durd Posted June 8 Author Report Posted June 8 Accu sam slušao sa dyinom i sa nekim drugim zvučnicima, i uvek je to bilo dobro. valjda je onehifi bio zastupnik, oni ne postoje odavno.....da li ih je neko preuzeo? Simaudio moon nikada , moraću da odem na sledeći hifiles show ako ga bude bilo 🤔 moon 340i mi na papiru deluje ok. https://www.youtube.com/watch?v=4Ejn_5g5JtE Quote
durd Posted June 8 Author Report Posted June 8 3 sati ranije, Delija said: Nisam na svojim. Slusao sam vise modela i integralaca i amp/preamp combo u drugim sistemima. DY trazi "vatru" da bi bio poteran, ali isto tako trazi brzu, transparentnu, otvorenu elektroniku. Poterace DY adekvatan Accu i Pass (kad se vec pominju), ali njihov karakter zvuka (za mene!) nije pravi "match" sa Dyn. Oni su topli, zaobljeni, sa "masnijim" i sporijom zvukom generalno. Imaju zavodljiv "kolorit", primarno u srednjim tonovima. To lezi zvucnicima koji imaju ostar, svetao karakter - to svakako nije DY, iako ima modela koji su malo drugaciji - recimo Sapphire. BTW, Accu mi je oduvek imao vrlo primamljiv dizajn. COOL 👌 pravi match znači! a nagrada za dizajn accu i mcintosh Quote
durd Posted June 8 Author Report Posted June 8 3 sati ranije, InSides said: Чему онда тема? Нема се о чему шта друго причати? Quote
Recommended Posts