Jump to content

Recommended Posts

Posted

Situacija je sledeća

javlja mi se greška na slici totalno random, na svakih 5 minuta ugasi se zvuk uz klik  na od 15ak sekundi do par minuta, uključuje se neka zaštita koje pojačalo ima, 

DA li neko ima ideju šta se dešava , tj susretao se sa sličnom situacijom ili pojačalom ,

ili da mi preporučite nekog majstora servisra koji bi znao to da reši....

1000008682.jpg

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

greška se uključije i kada su na pojačalu isključeni svi ulazi a i zvučnici...

totalno random.

a da pojačalo je kupljeno polovno  od Slobe BM audio sa godinu dana garancije  i radilo je ok skoro 10 godina

Posted
1 minut ranije, giZ_Mo said:

Краће речено без оптерећења (звучника) активира се заштита?

Da i sa zvučnicima i bez njih i sa svim inputima , isto

Posted
Just now, giZ_Mo said:

А јел си петљао са укључивањем/искључивањем звучника?

Na šta tačno misliš?

Posted
2 minuta ranije, durd said:

Na šta tačno misliš?

Мислим на то да ниси укључивао звучнике док је амп био укључен или да си укључивао нешто од извора док је амп био укључен?

Posted
Just now, giZ_Mo said:

Мислим на то да ниси укључивао звучнике док је амп био укључен или да си укључивао нешто од извора док је амп био укључен?

Sve je moguće, mlađe dete ,bebac se okomio na amp i dok mu je bio u visini očiju , sve je prtiskao ,

pojačavao i uključivao i isključivao.....

tada se greška pojavila....

uzeo sam skoro  HEGEL h80 crnog koji mu ne privlači pažnu i njega slušam  i za sada je sve ok....

ali želja mi je da vratim se na bladelius 

Posted
9 minuta ranije, zek said:

Da li ima neka procedura da se pojačalo resetuje na fabrička podešavanja?

Ako ima,  ja je ne znam.

Posted
On 6. 6. 2025. at 23:16, giZ_Mo said:

Ako su isključivani zvučnički kablovi u toku rada,  što je vrlo moguće jer imaju banana konektore, 

Na šta sumnjaš?

Posted

Zašita reaguje verovatno na pojavu nedozvoljeno visokog nivoa DC napona na nekom od izlaza pojačala. E sad za to može biti više razloga. Od nekog lošeg spoja ili lemnog mesta,  do oscilovanja ili otkaza neke komponente. Nije isključeno da je uzrok u nekom drugom uređaju povezanom na pojačalo jer je kompletno DC spregnuto od ulaza do izlaza. Ovo poslednje se lako detektuje, otkače se svi ulazi i posmatra pojačalo. Ako se zaštita ne uključuje bez prilključenih izvora zvuka, onda nije do pojačala. Ako se opet uključi, pojačalo mora na servis. Poželjno je meriti DC offset na pojačalu (oba izlaza za zvučnike) bez signala da se vidi ima li kakve nestabilnosti.

Posted

Већ је речено да и ако нема ништа прикључено на улазу а такође и на излазу ( звучници ) појачавач иде у заштитни мод...

Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока

Posted

E da, kad ne pročitah sve, ko mi kriv. Onda treba proveriti DC napon na izlazima kad je "golo" pojačalo u pogonu.

Deluje kao klasično pojačalo AB klase. Sa predimenzionisanim napajanjem, što pozdravljam. Samo mu je skroman izbor opampa, a za preamp je bolje imati odvojen manji trafo nego gomilu sekundara na istom trafou sa snagašem (za te pare). 

Posted
3 minuta ranije, giZ_Mo said:

Није то ни неко свето писмо, амп к'о сваки други са бомбастим именом!

Pa nije baš, SMD štampa...jedino ako neko hoće da ćori sa duvaljkom...

Posted

Проверити ДЦ на самим каналима јер су излази затворени релејем или релејима....

Мада ако су преамп и излани степени директно (ДЦ) спрегнути могуће да и са преампом нешто није у реду!

Posted

Ма и то се да предухитрити, битно је да су стандардне компоненте.....

Posted

Pošalji manifeatacije proizvođaču. Mozeš i na srpskom, ako se sećam srpski je zet, imaće ko da prevede 🙂 Preko Slobe najbolje, mozda su voljni da posalju servisno uputstvo i imaju već iskustvo sa kvarom. Imam dobro iskustvo sa direktnim kontaktom sa proizvođačima/distributerima. Uz servisno uputstvo mnogo je lakse sve. Imao sam tako nesto u ruci od škotlanđana. Bukvalno simptom i 2-3 stavke koje treba proveriti. Ozbiljna firma, imaju sigurno servisnu podršku posle garantnog roka. I od Ear sam dobio šemu bez problema.