HMrules Posted June 3 Report Posted June 3 Kao što neki od vas znaju mesec i po dana sam vlasnik Pioneera SA-710 koji je posle prvog osvežavanja ikada od kada je proizveden dobio novi sjaj i novi zvuk sa 2x65W na 8 oma, zvučno najprijatnije pojačalo koje sam ikada slušao tako da je sada to primarno pojačalo u mom sistemu, satima ga mogu slušati sa iskrenim uživanjem. Pošto želim kvalitetno i pouzdano sekundarno pojačalo sada se lomim između vintage i nešto modernijih uređaja jer posle Pioneera sam postao fasciniran vintage uređajima, da li izabrati nešto takođe vintage ili nešto malo savremenije ali opet čist tranzistorski uređaj, Akai i Rotel pojačala bih svakako prodao jer su mi sada višak. Pojačala koja sam uzeo u razmatranje su Harman Kardon HK 6650R, HK 655 i 665 (može i ne mora Vxi), Nad Model 90 koji zaista predivno izgleda zbog plavih VU metra, moderniji Nad C modeli pojačala, po mogućnosti da su pojačala sive ili šampanj boje ali nije obavezno, uglavnom od svih njih se najviše lomim između HK6650R i Nad Model 90. Kakva su vaša iskustva sa svim ovim navedenim uređajima? Quote
giZ_Mo Posted June 3 Report Posted June 3 Јел користиш грамофон као извор звука?Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
Krca44 Posted June 3 Report Posted June 3 Kakvog su kvaliteta bili jaci Kenwood modeli iz perioda kasne 70-te & 80-te ? Sansui jace modeli manje vise svi imaju dobru reputaciju ali koliko vidim pravi refresh je problem... Ono sto bi mene zanimalo je npr Tandberg pre/power 3002 ali svi koje sam video kao da su radili u diskotekama 24/7 a i cene nisu naivne cak ni za takve komade. Ne znam kakva su generalno Tandberg pojacala, ostala. Quote
HMrules Posted June 3 Author Report Posted June 3 17 minuta ranije, giZ_Mo said: Јел користиш грамофон као извор звука? Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Da, imam Rega Fono MM MK3 preamp kao posebnu komponentu ali nekad i koristim integrisanu phono sekciju na Pioneeru SA-710 za koju moram priznati da je iznenađujuće dobra, naročito posle osvežavanja uređaja. Quote
HMrules Posted June 3 Author Report Posted June 3 9 minuta ranije, Krca44 said: Kakvog su kvaliteta bili jaci Kenwood modeli iz perioda kasne 70-te & 80-te ? Sansui jace modeli manje vise svi imaju dobru reputaciju ali koliko vidim pravi refresh je problem... Ono sto bi mene zanimalo je npr Tandberg pre/power 3002 ali svi koje sam video kao da su radili u diskotekama 24/7 a i cene nisu naivne cak ni za takve komade. Ne znam kakva su generalno Tandberg pojacala, ostala. Verujem da su dobri uređaji ali ako su skupi i plus na to treba osvežavanje onda zaista to nije malo ulaganje. Quote
HMrules Posted June 3 Author Report Posted June 3 Evo kako izgleda ovaj vintage Nad koji mi je zanimljiv. Quote
vbraca Posted June 3 Report Posted June 3 Ako mora bas Harman, neka bude HK680. O njemu se gotovo sve zna. Quote
HMrules Posted June 3 Author Report Posted June 3 9 minuta ranije, vbraca said: Ako mora bas Harman, neka bude HK680. O njemu se gotovo sve zna. HK680 mi je mnogo ružan a i unutra je nekako minimalistički urađen. Quote
HMrules Posted June 3 Author Report Posted June 3 23 minuta ranije, giZ_Mo said: Ја сам ипак за Харман К. Pa da, mislim i ja da ću se ipak odlučiti za HK6650R, samo kada bih naleteo na neki sivi ili u šampanj boji. Quote
SUROKVL Posted June 3 Report Posted June 3 1 sat ranije, Krca44 said: Ono sto bi mene zanimalo je npr Tandberg pre/power 3002 Imao sam taj kombo pre dvanaestak godina, u perfektnom stanju, svira kao mrtva baba.... Quote
cyrano Posted June 3 Report Posted June 3 38 minutes ago, HMrules said: HK680 mi je mnogo ružan a i unutra je nekako minimalistički urađen. Na stranu ovo sto si napisao, namunjen je na basu strasno, pitanje je veliko da li bi se lepo uklopio sa tvojim zvucnicima. Quote
Krca44 Posted June 3 Report Posted June 3 1 hour ago, SUROKVL said: Imao sam taj kombo pre dvanaestak godina, u perfektnom stanju, svira kao mrtva baba.. Hvala Zanimao me je najvise preamp jer imam dokumentaciju i neko kloniranje bi teorijski bilo moguce, sa zameneama za ulazne low noise tranzistore koji se vise odavno ne proizvode i nema ih nigde - razmatrao samo onako za sebe jedan navodno solidan phono + line u diskretnoj tehnici ali kad kazes da je mrtvak onda nista. Quote
Margione Posted June 3 Report Posted June 3 Ovako nešto, slične jačine kao Pioneer https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/nad-3150-i-4150/oglas/155844797?filterId=7031316115 Ili možda nešto mlađi nad sa duplom snagom... jedino što estetski nije idealan https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/nad-319-daljinski/oglas/167162724 A, od c prefiksa nad c350 https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/nad-c-350-rowen-edition/oglas/162647694?filterId=7031461699 Quote
HMrules Posted June 4 Author Report Posted June 4 13 sati ranije, giZ_Mo said: 665 Vxi Vxi verzije su pretpostavljam još bolje od ovih koje nisu Vxi. HK6650R me privlači i zbog snage i zbog daljinca. Quote
HMrules Posted June 4 Author Report Posted June 4 9 sati ranije, Margione said: Ovako nešto, slične jačine kao Pioneer https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/nad-3150-i-4150/oglas/155844797?filterId=7031316115 Ili možda nešto mlađi nad sa duplom snagom... jedino što estetski nije idealan https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/nad-319-daljinski/oglas/167162724 A, od c prefiksa nad c350 https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/nad-c-350-rowen-edition/oglas/162647694?filterId=7031461699 Nad Rowen edition je svakako još bolji, sad ne znam kakvi su ovi C Nad-ovi za servisiranje i kakve su im komponente što se tiče kvaliteta u odnosu na uređaje iz '80-ih i početka '90-ih. Quote
Roolieman Posted June 4 Report Posted June 4 30 minuta ranije, HMrules said: Vxi verzije su pretpostavljam još bolje od ovih koje nisu Vxi. HK6650R me privlači i zbog snage i zbog daljinca. Imam 655Vxi, i to jako lepo svira sa B&W CDM2 SE. Odlican bas i sasvim dovoljno snage da ih tera kako treba. 665vxi je jos bolje ali tesko to naci. Rekao bih da su oba bolja a i jaca od HK6650R, jedino nema daljinca. Hronican problem svih tih starijih verzija su pucketavi mikroprekidaci, sto i uz ciscenje ne daje bas rezultate. Quote
giZ_Mo Posted June 4 Report Posted June 4 4 minuta ranije, Roolieman said: Hronican problem svih tih starijih verzija su pucketavi mikroprekidaci, sto i uz ciscenje ne daje bas rezultate. Да, просто је немогуће очистити их осим да се комплет скину са штампе и баш расклопе. Срећа те их нема много! Quote
Nixie Posted June 4 Report Posted June 4 Pošto se ima poseban Phono preamp, onda Fosi V3. TP3255 dobro urađen konkuriše ozbiljno tim velikim pojačalima komercijalnim AB klase. Za deo para, i za deo prostora koji zauzima. Njemu treba dobro napajanje, može linearno a može i SMPS sa dodatnim filterima. Opamps se zamene sa nekim boljim, i na kraju možda to bude glavno pojačalo. Nema VU metre doduše. 😂 Quote
laky Posted June 4 Report Posted June 4 tp3255 u diy.izvedbi probao neko iskustva razlike u odnosu na fosi ili neki skockan Quote
Nixie Posted June 4 Report Posted June 4 Mnogo zavisi od izvođenja i kvaliteta delova. Zna se i za Fosi da mnogo znači kvalitetno napajanje i bolji opamps. Možda je najbolja kombinacija fabrički Fosi a u DIY sferi napraviti napajanje i zameniti opamps te eventualno potenciometar. To mislim zato što je taj Fosi baš jeftin a kvalitetno urađen i teško ga je za te pare napraviti. A one razne pločice sa Alija TPA3255 pitanje je koje valjaju. Ima puno priče o tome na diyaudio.com ali nisam nešto pažljivo pratio, zanimaju me neke druge stvari. Quote
Nixie Posted June 4 Report Posted June 4 Pa neko linearno ali to je veliko i skupo. Nemam konkretan predlog, nisam nikad imao potrebe da pravim ta jača napajanja. Svakako ne bih išao preko 36V jer je to malecko i može da se pregreje. 36V i recimo 8A linearno stabilisano napajanje zahteva transformator 500VA i dobar hladnjak. Ni kutija za to nije mala. Povoljnije je uzeti Meanwell SMPS napajanje i napraviti samo dodatne filtere. Quote
Recommended Posts