fuyshe Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 Pozdrav. Imam risiver Realistic STA 730, koji je remontovan i radi odlično. Na njega sam kačio Sony DVP-NS333 dvd plejer i sve je zvučalo super. Odlučim da zamijenim plejer i zakačim na risiver Onkyo DV-SP500 dvd plejer. Zvuk nije dobar - prdi na basu i inače tokom reprodukcije ali na basu najviše. Probao sam sve varijante, zamjena činčeva, ulaza, izvora zvuka i slično i samo se to dešava kad zakačim taj dvd plejer. Pošto imam identičan drugi Onkyo dvd plejer (isti model), zakačim njega i isto se dešava. Uglavnom, ovaj risiver je iz 1983. g. 2 x 27w na 8 oma (zvučnici su mi na 4 oma) ali izgleda da nešto nije kompatibilan s određenim plejerima. Majstor mi je rekao par stvari: 1. može da bude da Onkyo izbacuje veću jačinu signala (tako nešto) i da mi se to dešava zbog toga 2. da zamijenim dvd plejere cd plejerom 3. da uzmem cd plejer s varijabilnim izlazom (da bih mogao nešto da podešavam) Razlog zbog čega sam zakačio prvo ovaj Sony dvd plejer pa posle Onkyo dvd plejer je taj što sam ih imao na raspolaganju ali i vidio sam u karakteristikama da imaju neki 24/192 konverter ili što li je već. Majstor kaže da to nema veze što piše, da su to marketinške neke stvari i da uzmem neki solidan cd plejer. Takođe, kaže da je zvuk s cd plejera puno boilji nego s dvd plejera jer ovaj ima neke pretvarače, filtere ili tako nešto. Ja nisam stručnjak. Uglavnom, da li je moguće da su svi uređaji ispravni ali eto, ne i kompatibilni i što mi preporučujete (da kupim cd plejer ili nešto drugo), jer bih da ovaj risiver stavim ponovo u pogon? Ja mogu na njega da vratim Sony dvd plejer ali ako će bolje da zvuči s nekim cd plejerom (ne bih ništa skupo), onda možda to da razmotrim. Ne treba mi nikakva skupoća i egzotika, samo, eto neki solidan zvuk. p. s. Svi dvd plejeri uredno rade na Denon PMA 360 pojačalo. Hvala i pozdrav Quote
sweeT_Tooth Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 А шта каже упутство за руковање ти Онкио рисивером? Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 9 minutes ago, giZ_Mo said: А шта каже упутство за руковање ти Онкио рисивером? Onkyo je dvd plejer. Uputstvo nemam, samo ga ukačim na činčeve. Ne bih rekao da postoje neka podešavanja. Ima samo fiksni rca izlaz za audio (koliko ja vidim). Quote
sweeT_Tooth Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 Just now, fuyshe said: Onkyo je dvd plejer. Uputstvo nemam, samo ga ukačim na činčeve. Ne bih rekao da postoje neka podešavanja. Ima samo fiksni rca izlaz za audio (koliko ja vidim). Сори, ДВД плејер..... Quote
zek Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 38 minuta ranije, fuyshe said: da li je moguće da su svi uređaji ispravni ali eto, ne i kompatibilni Prema podacima za Realistic, njegova ulazna osetljivost je 160mV a Onkyo DVD ima izlazni napon od 2V - možda je tu neusaglašenost, ali ja više verujem da nešto ne valja u Realistic-u. 38 minuta ranije, fuyshe said: Svi dvd plejeri uredno rade na Denon PMA 360 Ovo Denon pojačalo ima ulaznu osetljivost od 150mV, što je za nijansu razlika u odnosu na Realistic - na osnovu tih podataka trebalo bi da se isto ponašaju na ulazni signal sa DVD-a. Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 4 minutes ago, zek said: Prema podacima za Realistic, njegova ulazna osetljivost je 160mV a Onkyo DVD ima izlazni napon od 2V - možda je tu neusaglašenost, ali ja više verujem da nešto ne valja u Realistic-u. Ovo Denon pojačalo ima ulaznu osetljivost od 150mV, što je za nijansu razlika u odnosu na Realistic - na osnovu tih podataka trebalo bi da se isto ponašaju na ulazni signal sa DVD-a. Evo sad pogledah, čini mi se i da ovaj Sony ima taj izlaz 2V ali radi kako treba. Realistic bi trebalo da je u redu ali naravno ostavljam prostor i da nije nešto kako treba s njim Quote
sweeT_Tooth Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 Ваљда на том ДВД-у има неко подешавање излазног нивоа?Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 2 minutes ago, giZ_Mo said: Ваљда на том ДВД-у има неко подешавање излазног нивоа? Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Evo mi oči ispadoše, ja to ne znam. Quote
sweeT_Tooth Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 Јел поседујеш оригинилни даљински?Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
zek Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 10 minuta ranije, fuyshe said: Realistic bi trebalo da je u redu Da nisi slučajno povezao na Phono ulaz koji je za gramofon (Realistic ima samo 3 ulaza - Tape, Phono i Aux). DVD povezuješ na Tape ili Aux ulaz. Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 6 minutes ago, giZ_Mo said: Јел поседујеш оригинилни даљински? Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Nemam ali ako će što pomoć, mogu da pogledam po netu. Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 4 minutes ago, zek said: Da nisi slučajno povezao na Phono ulaz koji je za gramofon (Realistic ima samo 3 ulaza - Tape, Phono i Aux). DVD povezuješ na Tape ili Aux ulaz. Nisam na phono nego na aux ili tape. Sony radi bez problema, Onkyo prdi. Quote
zek Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 6 minuta ranije, giZ_Mo said: Јел поседујеш оригинилни даљински? Na daljincu ima podešavanje jačine, ali je samo pitanje da li to radi na DVD-u ili na TV-u, jer je daljinac zajednički za oba uređaja. Quote
zek Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 1 minut ranije, fuyshe said: Sony radi bez problema, Onkyo prdi. Pa što ne zadržiš Sony a Onkyo vrati? Quote
sweeT_Tooth Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 Nisam na phono nego na aux ili tape. Sony radi bez problema, Onkyo prdi.'си пробао Онкио на неком другом уређају?Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 7 minutes ago, zek said: Na daljincu ima podešavanje jačine, ali je samo pitanje da li to radi na DVD-u ili na TV-u, jer je daljinac zajednički za oba uređaja. Hvala, pogledaću. Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 5 minutes ago, zek said: Pa što ne zadržiš Sony a Onkyo vrati? To je realna opcija. Onkyo ne vraćam jer mi radi super na ovom Denonu a to mi je drugi setup u kući. Nego me je majstor zaintrigirao rekavši da uzmem cd plejer, da bolje zvuči od dvd plejera. Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 3 minutes ago, giZ_Mo said: 'си пробао Онкио на неком другом уређају? Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Jesam, na Denon PMA 360 pojačalo je radio prije ovoga i sve super. Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 Može li da ima ovo kakve veze sa zvučnicima, skretnicama, zvučničkim kablovima ili slično? Quote
sweeT_Tooth Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 Онда тај други уређај очигледно не пасује!Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 10 minutes ago, giZ_Mo said: Онда тај други уређај очигледно не пасује! Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Pa biće da je to, samo ne znam zašto. Imam kući neko pretpojačalo BRZ Hifi Vol02, ne znam bi li to što pomoglo. Quote
sweeT_Tooth Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 2 minuta ranije, fuyshe said: Pa biće da je to, samo ne znam zašto. Imam kući neko pretpojačalo BRZ Hifi Vol02, ne znam bi li to što pomoglo. Пробај, шта те кошта!? Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 1 hour ago, giZ_Mo said: Пробај, шта те кошта!? Ništa vala. Nego sam mislio ako može drugačije. Hvala svima. Quote
Aragorn88 Posted May 29, 2025 Report Posted May 29, 2025 Uvek je bolji izbor CD player nego DVD jer neki DVD player-i imaju manji zvučni raspon u odnosu na obične CD player-e, probao sam i jedan i drugi razlika je nebo i zemlja, CD player je i namenjen isključivo za slušanje muzike a DVD za reprodukciju filmova uz mogućnost čitanja i običnih CD i WAV formata uz već nameštenu filtraciju zvuka za kućni bioskop za što bolji doživljaj filma u kućnoj varijanti. Naravno zavisi i koji su čipovi unutar samog uređaja ali opet je bolji svaki običan CD player od bilo kog DVD-ja za muziku i hi-fi doživljaj. Pozz. Sent from my M2101K6G using Tapatalk Quote
fuyshe Posted May 29, 2025 Author Report Posted May 29, 2025 5 minutes ago, Aragorn88 said: Uvek je bolji izbor CD player nego DVD jer neki DVD player-i imaju manji zvučni raspon u odnosu na obične CD player-e, probao sam i jedan i drugi razlika je nebo i zemlja, CD player je i namenjen isključivo za slušanje muzike a DVD za reprodukciju filmova uz mogućnost čitanja i običnih CD i WAV formata uz već nameštenu filtraciju zvuka za kućni bioskop za što bolji doživljaj filma u kućnoj varijanti. Naravno zavisi i koji su čipovi unutar samog uređaja ali opet je bolji svaki običan CD player od bilo kog DVD-ja za muziku i hi-fi doživljaj. Pozz. Sent from my M2101K6G using Tapatalk Ima smisla, hvala. Quote
Recommended Posts