Jump to content

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Верзија за @Igor_xxxx-ов грамофон, прилично нижа од стандардне.

image.thumb.png.3176876e061c0e4c82e75ac3a18437cd.png

Разлика је у томе што ова верзија нема код себе интегрирани VTA-on-the-fly механизам, и има нешто краћи вертикални стуб.

Posted

Patentiraj ti to ili nekako već, registruj, zaštiti od biznis grabljivica. Sve to kako si konstruisao i dizajnirao u nekom boljem/skupljem materijalu (navijam za titanijum i japanski čelik za ležajeve) moze lako da izvrši u High End klasi vrlo lako. 

Posted

Ма нек заврши, нек копирају.

Кад може лик са пар цеви, пар ужади и неколико 3D компоненти да продаје ручицу за 13,000 фунти зато што ју је Фремер похвалио, свашта иде.

Мени је циљ што више људи да добију доступну, а квалитетну ручицу.

Posted

Idiotsko pitanje:

Plastike za 4D štampače imaju oko 3-4x manju specifičnu težinu od titanijuma.

Kako bi ta "sitnica" uticala na celu skalameriju kad bi se ovo 1:1 odštampalo u tajtenijumu?

Posted

Ако се ништа друго не промени, ваљда би резултат био катастрофалан. Мени се веома допада како ово сада свира.

За пар недеља, требали би добити и пар утисака од @Igor_xxxx-а.

Posted

Hvala na odgovoru!

Impresivan rad, znanje i trud su uloženi, drago mi je što ni rezultat nije izostao.

Ako sam dobro shvatio među redovima Denon na novoj ručici svira u najmanju ruku kao i na SME ako ne i bolje zbog bolje karakteristike dampiranja materijala i oblika ručice?

Posted
5 sati ranije, InSides said:

Мени је циљ што више људи да добију доступну, а квалитетну ручицу.

Respect. I ja imam već neko vreme ideju oko gramofona koji bi razbio pravljenje NASA tehnologije od gramofonskog hobija, bio vrlo kvalitetan i priključivao se direktno na CD ulaz. Totalni plug and play. Eto mozda na njega ubacimo tu ručku. 

Posted
1 sat ranije, zflazar said:

Ako sam dobro shvatio među redovima Denon na novoj ručici svira u najmanju ruku kao i na SME ako ne i bolje zbog bolje karakteristike dampiranja materijala i oblika ručice?

Баш тако. :)

Posted
On 7/3/2025 at 8:03 PM, InSides said:

За пар недеља, требали би добити и пар утисака од @Igor_xxxx-а.

Nisu trebali par nedelja, dovolno su bili par dana :)

Rucica je montirana, podesena i na njoj svira Denon DL-103R.

k6qulYQ.jpeg

VYfbl2Y.jpeg

V87nx5Y.jpeg

Sa obzirom da su mi audio i srpski jezik malo slaba strana, bicu kratak i nadam se dovoljno jasan :)

Ergonomija

Setap je veoma jednostavan, iako je bilo malo teze podesiti tocne nagazne sile, jer visina igra velika uloga u tome (InSides zna to bolje objasniti :) ).

Rucica je izuzetno lagana, a istovremeno tako rigidna i chvrsta.Okretanje je izvanredno glatko i trebalo mi par dana da se naviknem.

Kako zvuci?

Izvanredno i za mene mnogo bolje od nashih vec odlicni 3012R.

Kad smo to raschistili, sad malo vishe impresije:

Detalji.Neverovatna kolicina na novi detalji u muzici, a da se zvuk ne ukruti ili bude naporan.Nikada nisam mislio da Denon 103R moze tako da zvuci i biti toliko detaljan.

Dinamicnost je odlicna, u kombinaciji sa velika prirodnost zvuka osechaj je da su instrumenti tu pred vama i da sistem ne postoji - sta je potvrdio John Coltrane - Crescent, bubnjevi i saks su bili izuzetno realniji nego prije.

Mikro, makro dinamicnost je isto taka impresivna, svih sitne detalje su bolje definirani i kompletiraju muzicnu sliku.Svaka nota pocnuje i prestaje u tocnom trenutko, bez ikakvog oduglovachenje.

Ruchica na plochi se ponasa kako da je bukvalno zavarena.Nema skoro nikakvo nepozeljeno dvizenje u bilo kojoj pravci, osim onog sta treba.

Ovo bi bilo na kratko sta bi imao sada da pishem, ima josh da se pricha, al za sada to je to :) Ima tu josh prostor za unapredzenje i vech smo pricali sa InSides koji bi bili naredni koraci, al ono sto je dosad InSides uradio je izvanredno, kad "prototip" zvuchi ovako fenomenalno.

InSides, svaka cast.

Posted

Ma neki idler... ima neku stabilisanu unipivot ručicu, mnogo dobro radi ali eto, da se malo igra sa promenom...

Baš se potrefilo da i on ima Denon DL-103R zvučnicu... Baš čudno što se toliko stvari poklapa, jedino malo geografija hebe...

Posted

Ово је ручица високе ефективне масе. Једина ствар са којом не бих гарантирио синергију су Moving Magnet звучнице високе комплијансе.

Posted

Без проблема.

Планирам да је тестирам и са Ortofon SPU #1 - само треба да га демонтирам од хедшела и да урадим онакав адаптер какав Ортофон продаје.

Posted

Mene zanima isto za Lenco L75, da li je moguce prilagoditi rucku tako da ide umesto originalne u istu rupu na originalnoj shasiji ( prema poznatim dimenzijama za pivot to spindle i overhang & ofset itd. )  ?

Informativne prirode zasad, moze li se uraditi ?

Posted
2 sati ranije, VU metar said:

Ručica je 12 inčna? Za Technics 1210 bi se radila 9" ili neki adapter za 12"?

Kako je rešen antiskejt?

Ручица је дизајнирана да се може лако штампати и као 9", и као 10" и као 12". Веће од тога не може на не-индустриском принтеру.

Око компензације за скејтинг силу, више детаља овде:

https://pinkfishmedia.net/forum/threads/adventures-in-3d-printing-a-tonearm-how-to-move-fast-and-break-things.304807/post-5630233

И овде:

https://pinkfishmedia.net/forum/threads/adventures-in-3d-printing-a-tonearm-how-to-move-fast-and-break-things.304807/post-5630991

1 sat ranije, Krca44 said:

Mene zanima isto za Lenco L75, da li je moguce prilagoditi rucku tako da ide umesto originalne u istu rupu na originalnoj shasiji ( prema poznatim dimenzijama za pivot to spindle i overhang & ofset itd. )  ?

Informativne prirode zasad, moze li se uraditi ?

Свакако да може.

Једино се због висине можда неки механизми морају изоставити (рецимо VTA). Која је висина од горње плоче за монтажу ручице (armboard) до горње површине тањира?

Posted
1 hour ago, InSides said:

Свакако да може.

Једино се због висине можда неки механизми морају изоставити (рецимо VTA).

Odlicno, hvala !

1 hour ago, InSides said:

Која је висина од горње плоче за монтажу ручице (armboard) до горње површине тањира?

Visina je moguce mala ali to moram proveriti, ne znam napamet ( napisacu kad saznam ).