Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bolje da sam se izrazio sa "prijatelj prijatelja", iz nekog mesta je nadomak Niša i na žalost nije voljan da pošalje ako ne kupujem. 

@Dragan Penev Povuklo me je, ali... Nikako nisam bio zadovoljan implementacijom DAC-a u Wiim Pro Plus modelu, dosta bolje zvuči Fiio, a taj ESS čip sam čuo na Fosi ZD3, pozitivno iznenađen... Brine me samo da se ne smorim kao sa Wiim Pro Plus u funkciji DACa a ovo u međuvremenu rasprodam...

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
On 25. 6. 2025. at 15:07, borisav said:

Dobro ljudi ....neka su babe i zabe ....ali dajte neko svoje misljenje...o DAC-ovima....u buducnosti cete zaboraviti da su DAC-ovi i postojali...sve ce biti i streamer i DAC...

Chord

2qute, Qutest.

Posted

Sticajem okolnosti sam bio u centru danas, pozovem Player i izađu mi u susret i povežu Wiim Amp Pro i Kef Q1 zvučnike, iako su manji od mojih Q350, karakter je isti samo generalno manji zvuk. Srećom sam poslušao... Čuje se super kao all in one uređaj, ali ess je definitivno oštriji i u kombinaciji sa pojačalom u koje je integrisan je dosta analitično zvuči, ali ne zvuči dobro kao trenutna kombinacija koju imam, definitivno je veći zvuk (delimično i zbog zvučnika), šira zvučna scena, bolja dinamika i separacija, i dosta je mračnija pozadina i više pozadinskih/sporednih detalja, vokali i srednji tonovi klasu bolje zvuče... U mom slučaju definitivno se ne isplati taj potez kada se gleda apsolutni kvalitet zvuka, dok bih iz ove tačke gledišta pre uzeo Wiim Amp Pro nego Wiim Pro/Plus i neko ulazno pojačalo kao ovo moje A9130 (koje je i najverovatnije i najtanja komponenta trenutno u sistemu). Eksterni DAC sa LN napajanjem je definitivno deo lanca koji dosta promeni ceo doživljaj slušanja muzike, i samo on pravi tu razliku zbog koje mi trenutni setup zvuči bolje nego pomenuti Wiim Amp Pro. Možda će ovo pomoći nekome sa sličnom dilemom, a ja definitivno odustah od zamene...

• 2 months later...
Posted

Ako mogu ja da se nadovežem na temu... Meni treba konkretan savet i predlog: Chord 2Qute ili Qutest? U narednih nekoliko dana/nedelja imam priliku da nabavim jedan od ova dva. Evo malo pluseva i minusa sa moje strane:

- Malo mi je veće cimanje da dođem do 2qute ali ništa strašno. Qutest mi je lakše dobavljiv.

- Oba su polovna, Qutest skuplji 50% od cene 2Qute.

- 2qute je siv što mi se uklapa u estetiku sistema. 

- Eventuralni problem sa 3V outputom na 2Qute? Možda bude prejako za lampaša i da nemam dovoljan headroom.

- Qutest je noviji i futureproof. 

- Čitao sam gomilu recenzija, 2Qute je muzikalan, Qutest je detaljniji....

- Imam linearna napajanja za oba ali bi radije ostao na Shanti-ju za Qutest.

- Koristio sam samo jeftine dakove do sad, negde je neko napisao "ako nisi čuo oba, uzmi 2Qute i budi srećan".

Izvor bi bio takođe Wiim streamer preko optike. Ovo je podložno promenama u budućnosti. Flac/DSD sa kompa ili Tidal.

Šta da radim?

Posted

Ja sam koristio relativno dugo njihovog pretka, QuteHD, prodao sam ga kada sam uzeo Devialet, ne zato što Devialet ima bolji DAC (nema), već je QuteHD bio za mrvu bolji, pa nisam hteo da ima uređaj pride.

Osetljiv je na napajanje i smetnje u mreži.

Ja bih uzeo 2Qute.

Posted

Slušao sam oba ali sa solidnom vremenskom razlikom. Ono što se sećam je da je QuteHD imao prirodan i tonski bogat zvuk. Qutest je bio precizniji i sa dubljom zvučnom scenom ali tonalno tanji, više analitičan. Pa gledaj po tome šta ti je od toga bliže srcu. Meni se lično QuteHD možda čak i malo više svideo.

Posted

Uzmi ovaj za koji kažu da je precizniji i detaljniji. Imaš tu muzikalnost i punoću zvuka uz lampe, a malo preciznosti i više detalja će ti leći. Nesto analitičniji, hladniji zvuk uz tranzistorska pojačala ume da smeta. Uz lampe ne verujem. Barem je moje iskustvo takvo. Mekan i preopusten zvuk mog starog dac-a je super lezao tranzistorskom ampu, sad mi baš prija analitičniji izvor zvuka, doduše i dalje je značajno muzikalniji od konkurencije, lišen "digitalitisa" potpuno.. Lampe to sasvim fino smire i zvuk nije previše mek.  Mslm do individualnog sistema je, pa i do sobne akustike znaš ti sam sta ti više prija.. Najbolje bi bilo probati oba