Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 13. 5. 2025. at 15:37, supermarkomare9 said:

M300 MK2 je isto AKM, od akm-a sam probao i e30 mislim mk2 model, iako je zvučao bolje od Pro Plus-a i dalje mi nije legao, zbog čega sam "odbojan" prema AKM, znam da je implementacija najbitnija tu, ali ću za sada preskakati AKM u ovoj klasi, ako budem odlučio za M300 MK2 i da probam kontaktiraću kolegu sa foruma, ako ne bude prodat naravno.

@gnu A9010 koliko znam nema digitalni ulaz, niti integrisan dac.

Imam to pojačalo, ima dac:

onkyo-a-9010-kvaliteta-visoka-a-cijena-r

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tj. Postojala je i verzija bez DAC-a, ali samo za englesko tržište, u Srbiji je u prodaji bila verzija sa Wolfson DAC-om, tačnije u Playeru, gde sam pojačalo i kupio 2018. godine. Pojačalo je dobro, tako da je, iako sad imam i Arcama, i dalje na polici.

viber_slika_2025-05-17_21-09-32-693.jpg

Posted

Dobio sam u petak na test Fosi ZD3 i testirao ga preko vikenda, utisak je bio... wow... U odnosu na Wiim Pro dac ili Wolfson iz Onkya baš lepa razlika. Dosta je transparentniji i precizniji, separacija instrumenata je solidno bolja, bas je tačniji i ne zvuči rasuto u odnosu na gore dva pomenuta. Uklopio se vrhusnki sa mojim sistemom. Tako da nemam dileme i neću šarati dalje i idem na njega. Takođe sam ga probao sa linearnim napajanjem, za nijansu je bio "čišći" i definisaniji zvuk, ali nije specijalno velika razlika u odnosu na fabrički adapter, svakako svira odlično! Takođe se potencijalno može doraditi dodatno sa opamp-ovima što je plus.

• 2 weeks later...
Posted

Da se nadovežem, možda će nekom značiti, po @Aibo preporuci ovde, a i na njegovom YT kanalu, baš me interesovalo kako zvuči K11 R2R, uspeo sam da ga nabavim na probu i zadnjih nedelju dana sam ga slušao. Utisak je sličan kao i kada sam povezao Fosi ZD3, odličan DAC, taman je ublažio malo analitičku stranu Q350 zvučnika... Isto kao i ZD3 i ovaj se odlično uklopio u moj sistem, ne nedostaje ničega, ni dinamke, detalja, basa, svega je taman, a mnogo više nego što sam imao pre ovoga, tako da sam okrenuo volan u drugom smeru i verovatno ću uzeti njega, uzevši u obzir da me izađe 7k rsd jeftinije u odnosu na ZD3. Prednost mi je jer je solidno manji uređaj a već je polica prepuna uređaja, stao bi i ZD3 ali je solidno veći, a balansirani izlazi sa njega kao i HDMI mi ne znači.

image.thumb.jpeg.cf3ec3da1e6a9096bcb14b2b2df9568e.jpeg

Tu razliku od 7k bih uložio u napajanje, vidim da se može naći Ifi Ipower 2, pa me zanima zna li neko kakav je u odnosu na Ipower X. Znam da Srba u recenzijama hvali Ipower X, i da sa njim ima razlike, ali ne bih išao dotle cenovno, a ako u mom cenovnom rangu - 7k rsd (taj Ipower 2 npr.) ne mogu naći kršteno napajanje da ima smisla neću ga ni uzimati...

Posted

@gvlada Izvlačim ga pri gledanju filmova, do same ivice, generalno dosta bolje zvuči.

@zek Evo slučajno i imam to napajanje kod sebe, ostavio mi drugar, ali sa njim mi konkretno K11 R2R zvuči za nijansu transparentije ali izgubi dinamiku skroz, dok je ZD3 zvučao za malu nijansu bolje sa njim, ne znam u čemu je fora, Fiio sa fabričkim napajanjem zvuči bolje nego sa tim..

image.thumb.jpeg.07789a44bc3f70a3c80b479711349209.jpeg

Posted

@sondek Štek je tu odavno i ostaće, ima baš dosta, ćale ostavio a i ja planiram da ih čuvam, ali generalno godinama sam na streaming servisima da je Rega Planar gotovo 3 godine stajao i skupljalo prašinu i završio na dobošu, bilo mi je žao da ga gledam a i zauzimao je dosta mesta, nisam još u tom stadijumu da se igram sa pločama, ali polako, sada je dilema dac sa fabričkim napajanjem ili nekim zamenskim do 60e 😂

viber_image_2025-05-27_21-46-40-000.thumb.jpg.aa8c5a65f2f87690ade03cf7432d8f82.jpgviber_image_2025-05-27_21-46-39-969.thumb.jpg.9c31d667747b7bd2f4950e4893528f44.jpg

Posted
9 hours ago, supermarkomare9 said:

@Delija Bolje da se nisi onda javljao 🤣

Ajde bar kratko, Ipower2 vs X? 😃

Ma nisam poredio uopste 🙃

Imao sam nameru, al nikad nije doslo na dnevni red.

Morao bih Flex da koristim full range, a ne samo za sub-ove.

• 3 weeks later...
Posted

Stigao K11 R2R napokon, i doneo mi je drugar ono gore pomenuto napajanje sa AliExpressa (preporuka od @zek), samo novo koje mu je stiglo i svira super, sada je pitanje da li je ono prvo napajanje koje sam probao bilo defektno ili sam dac, ali uglavnom sada svira kako treba, solidno je mračnija pozadina i vokali su dosta prirodniji, i zvučna slika se povećala, iako mi se čini da je za nijansu manje dinamke nego sa fabričkim adapterom, sve u svemu je bolje svira. 

Da li mogu oštetiti uređaj ta no name napajanja?

Pošto ću definitivno uzeti napajanje, da li uzeti to sa AliExpressa ili ići na Ifi Ipower2? Cenovno su tu negde...

Posted

Ako mogu da se nadovezem na temu .....dilema je ... Wiim Ultra ili Topping E70 velvet ?

Jedno je DAC i streamer...drugo samo DAC ali sa premium AK4499EX ....

Posted

zasto babe i zabe ....jedno je Sabre...a drugo je AK....inace covek koji ima i DMP-A6 Master Edition i Wiim Ultra..oba isti ES 9038Q2M.....kaze da Ultra svira skoro.....skoro pa isto ...nijanse su u pitanju....a razlika u ceni juj....tako da ...molim konstruktivnu sugestiju ....

Drugar je kupio A8....slusali smo ga i ok je to ....ali i cena je ....huh ...OK :)....a isti AK je unutra kao u Velvetu ...i znam da ne zavisi samo od njega sve...vec i od ostalih komponenti ali i kako je integrisan...

Najvise bi mi pomogao neko ko je cuo i jedno i drugo ili probao ....unapred zahvalan ....

Posted

Dobro ljudi ....neka su babe i zabe ....ali dajte neko svoje misljenje...o DAC-ovima....u buducnosti cete zaboraviti da su DAC-ovi i postojali...sve ce biti i streamer i DAC...

Posted
1 hour ago, borisav said:

Dobro ljudi ....neka su babe i zabe ....ali dajte neko svoje misljenje...o DAC-ovima....u buducnosti cete zaboraviti da su DAC-ovi i postojali...sve ce biti i streamer i DAC...

I pojačalo za slušalice.

E70 Velvet je čini mi se najjeftiniji uređaj sa 4499 čipom. Pretpostavljam da ti se sviđa ta činjenica da imaš uređaj sa flegšip čipom?

Ja ga jesam slušao, kao i 9038 čip ali ne znam šta bi ti značilo to mišljenje (obzirom da svi volimo ovakav ili onakav zvuk, čujemo drugačije i različito smo gluvi)...

Posted

Da ne otvaram novu temu, možda može neko pomoći, a ima veze i sa DACom :D

Poznanik mi nudi Wiim Amp Pro (ESS ES9038Q2M DAC) povoljno pa me interesuje ima li smisla menjati trenutnu kombinaciju: Wiim Pro - Fiio K11 R2R (IFI Ipower napajanje), Onkyo A9130 za taj Wiim Аmp Pro? Da li bi se dobilo neko poboljšanje, ili bih izgubio na kvalitetu reprodukcije? To što je "all in one" i povoljniji cenovno mi ne igra nikakvu ulogu, samo isključivo kvalitet reprodukcije...

Posted

Valjda ti je dovoljno dobar taj poznanik da možeš da dobiješ spravu na slušanje pre nego što je kupiš, ili ne kupiš...:rolleyes: