supermarkomare9 Posted May 13 Author Report Posted May 13 Na žalost njega nema a i svakako prelazi budžet... A za Modi +, jesi li imao prilike sa ga čuješ pa misliš da ne vredi uzimati? Za Shiit generalno baš slabo recenzija, za Modi + baš malo informacija... Quote
perodeformero Posted May 13 Report Posted May 13 12 minuta ranije, supermarkomare9 said: Za Shiit generalno baš slabo recenzija, za Modi + baš malo informacija... Net je bukvalno prepun recenzija za Shiit Modi i Modius, malo bolje to pretraži. Quote
supermarkomare9 Posted May 13 Author Report Posted May 13 Konkretno za ovaj poslenji Modi + nema, ima za starije modele, za ovaj baš skromno, cheapaudioman jedino nešto detaljnije, navodno je bolji nego prethodnici, ali po snimcima vidim da schiit hvali dosta, tako da mi nije relevantnan, ali po onome što uspem da iskopam bolje zvuči nego smsl su1, čak ne navodno puno lošije i u odnosu na multibit... Jedini dac za koji nisam nasao ni jednu zamerku po recenzijama i tekstovima je chord mojo pa jači modeli kao što su i ovde bile prve preporuke, šteta što nisam trenutno u mogućnosti da se ispružim do njih... Quote
ab Posted May 14 Report Posted May 14 21 sati ranije, supermarkomare9 said: Na žalost njega nema a i svakako prelazi budžet... A za Modi +, jesi li imao prilike sa ga čuješ pa misliš da ne vredi uzimati? Za Shiit generalno baš slabo recenzija, za Modi + baš malo informacija... Shiit Modi нисам слушао али сигуран сам да је у класи многих у најезди Кинеских дакова док multibit има свој посебан карактер и филозофију звука и баш је музикалан. Chord Mojo 2 сам имао заједно са његовим паром стримером Chord Poly и ако волиш тај формат уређаја то је феноменално звучно. Све све али мени се чини да ти тражиш нешто до 100 евра? тако да ту понуду коју имаш за 90 евра теби пије воду. Quote
supermarkomare9 Posted May 14 Author Report Posted May 14 Ne naravno, nego većina preporuka ovde je bila sa akm čipom koji bih preskočio, sve razumem, da je glavna implementacija, ali dva mi nisu legla, i preskočio bih... Modi mi je zanimljiv isključivo jer je bez volume control, bt i ostalih stavki, samo dac, nov je oko 130$ a imam ga za 90$, što nije presudno, i nije cilj da uzmem dac za okruglo 200€ već šta je potencijalno najbolje do te sume. Multibit koliko vidim na sajtu tek u prodaji od jula, a i svakako ga ne bih uzimao bez slušanja za 300$. Svakako se pretvori tema u "Predložiti što više DAC uređaja" 🤣 Šta god da sam pitao ranije nije bilo ni blizu ovoliko predloga... Pipav je ovo izbor 😃 Quote
Parton Posted May 14 Report Posted May 14 51 minutes ago, supermarkomare9 said: Svakako se pretvori tema u "Predložiti što više DAC uređaja" 🤣 Šta god da sam pitao ranije nije bilo ni blizu ovoliko predloga... Pipav je ovo izbor 😃 uvek je tako na svim forumima u zemlji i inostranstvu...preporuke su što se kaže all over the place... Quote
somilenko Posted May 14 Report Posted May 14 2 sati ranije, supermarkomare9 said: Ne naravno, nego većina preporuka ovde je bila sa akm čipom koji bih preskočio, sve razumem, da je glavna implementacija, ali dva mi nisu legla, i preskočio bih... Modi mi je zanimljiv isključivo jer je bez volume control, bt i ostalih stavki, samo dac, nov je oko 130$ a imam ga za 90$, što nije presudno, i nije cilj da uzmem dac za okruglo 200€ već šta je potencijalno najbolje do te sume. Multibit koliko vidim na sajtu tek u prodaji od jula, a i svakako ga ne bih uzimao bez slušanja za 300$. Svakako se pretvori tema u "Predložiti što više DAC uređaja" 🤣 Šta god da sam pitao ranije nije bilo ni blizu ovoliko predloga... Pipav je ovo izbor 😃 Šta ti nije leglo kod AKM-a? Quote
zflazar Posted May 14 Report Posted May 14 On 13. 5. 2025. at 19:21, Parton said: bolje odmah neki još skuplji...šta je danas par hiljada evra za dobar dac... komšija 4 sprata iznad ima odmah da ga zove i pita šta je to promenio u sistemu... Kako ono neko reče, iz vecea se već čuje razlika 😅 Nego, @somilenko je donosio neki DAC kod mene koji je oooopasno dobro svirao, koji ima i potmetar i svaštanešto za slušalice (meni ne zanimljivo). Ime sprave nisam zapamtio ali dobar zvuk jesam. Ako bi bio ljubazan napisati koji je u pitanju bilo bi xtra Quote
somilenko Posted May 14 Report Posted May 14 Beše to FX audio dr07 sa ifi iPower X napajanjem i upravo on ima 2 x AKM AK4493 čipa... Puno muzike za malo novca... Eno ga kod starije ćerke goni njene slušalice... Quote
srdjan_cvetkovic Posted May 14 Report Posted May 14 Proba, proba, proba i na kraju...proba...kod kuće, u sopstvenom sistemu. I bez robovanja predrasudama oko toga kako "svira" koji čip, jer zavisno od toga kako je DAC, kao gotov proizvod, urađen, mnogo zavisi da li će to da bude kako treba ili ne. Slušao sam DAC-ova i DAC-ova, dosta njih je bilo sa identičnim čipovima, pa su neki (obično jeftiniji) svirali kao kanta, ali ovi oko kojih se neko fino potrudio, baš i nisu. Konkretno, SABRE, u raznim iteracijama i podtipovima, od sjaja, do očaja. A šatro isti čip u njima, pa bi trebalo da se čuje bar približno isto, ali se ne čuje. Quote
supermarkomare9 Posted May 14 Author Report Posted May 14 @somilenko Stvari koje su mi legle i na Wiim pro plus i na e30ii su tačnost u odnosu na ono što sam slušao ranije, i dosta se bolje snalaze u kompleksnijim numerama, ali mi je u oba slučaja zvuk ravan i oštar, još jedna dobra stvar je da je bas precizniji. Sve u svemu mučio sam se da ga slušam par dana i da prelomim da ostane, ali ne vredi, vratio ga. Evo možda i najbolji opis kada je verenica htela da vidi šta to danima poredim i slušam. Tražila je pesmu koju često sluša (Balašević - Oleole) i njen komentar je bio da na prvom slučaju (pro plus) zvuči kao da je sve jednako i u zvučniku a u drugom slučaju (onkyo dac) kao da su instrumenti svuda po sobi, i pomislila je da je onkyo dac u stvari novi uređaj na osnovu tog slušanja... Danas sam uzeo običan Wiim Pro koji ima isti čip kao Yamaha WXAD10 i na slušanje danas mogu reći da je definitivno bolje implementiran taj TI Burbrown PCM čip u Yamahu nego u Wiim, ima istu osnovu u zvuku, ali je Yamaha definitivno zvučala punije i bolje, a u istoj su cenovnoj kategoriji... Quote
somilenko Posted May 14 Report Posted May 14 SMSL generalno ima malo "masniji" zvučni potpis, što vidim da ti prija a opcija ti je i Ifi Audio ZEN DAC V2, treba probati... Quote
supermarkomare9 Posted May 15 Author Report Posted May 15 Yamaha očigledno jedino ok zvučala za taj novac, ali kao stimer dosta ograničena, mora dac, mora 🤣 Quote
somilenko Posted May 15 Report Posted May 15 Probaj da polušaš onaj SMSL sa forumskih oglasa, možda ti se dopadne. Quote
vdzele Posted May 15 Report Posted May 15 Nije mi jasno kako su ljudi ranije kupovali hi fi, kad nije bilo interneta? Nije bilo foruma gde su ljudi iznosili stavove o tome da je dac X od 200 eura najbolja sprava u toj klasi. Kupiš nešto tako, i onda shvatiš kad poslušaš nešto drugo da i nije tako. Cenim da su išli jedni kod drugih i slušali realno kako to radi. Donosili i odnosili svoje uredjaje radi poredjenja. Mislim da su tako daleko bolje shvatali kako šta radi. Ili odeš u prodavnicu i zamoliš da ti puste. Ovo je naravno nezamislivo za sadašnje on-line generacije. Oni su operisani od hodanja, više veruju u forumske bajke da je čip ključ svega. Iako je bezbroj puta na forumima napisano da nije. Eto, mrzi ih i da kopaju, ako može instant odgovor šta je najbolje do te i te cene. Quote
sondek Posted May 15 Report Posted May 15 Ovo su neki predlozi za slušanje na osnovu ličnih iskustava. Ja sam recimo predlozi Rega i ifi jer su kod mene svirali po mom ukusu bolje od onog sto kostaju. Naročito Ifi. Ta kompanija je probijala i tada nudila zvuk ispod cene. Vidim da su sad za iste modele podigli x2 sve. Zato i predlažem polovan taj model koji je bio 450eur, a sad ga cene 900eur.ima lep pun zvuk koji ta klasa ne nudi, bez digitalitis boljke. Dac uglavnom nije varljiva roba i 2-3-4 tu ne znači nista... A platiti nov Sad x3 ili 4 donosi verovatno mizeran napredak. Idsd je model koji sam slusao, proba je u to vreme sa modelima 2 do 3 puta skupljim, jedino sto mi je smetalo je portabl dizajn. To je naravno opet predlog za slusanje. U toj sumi se takve stvari i kupuju napamet, ali ne sumnjam da ce ga neko dati na probu ako naleti polovan. Quote
brijac Posted May 15 Report Posted May 15 41 minuta ranije, sondek said: Naročito Ifi Sa thorstenom se cesto cujem radimo na nekom projektu, za manje upoznate, dizajnirao je vecinu ifi proizvoda (i jedan je od osnivaca). Ne preporucuje ich sto je nastalo od 2019 pa na dalje, da se ne kudi ko i sta, zna ko je ostao da radi inzenjering nakon njegovog odlaska, i prelaska kompanije u kineske ruke. Raniji uredjaji su radjeni i kvalitetnije, i sa boljim inzenjerstvom (AMR je imao odresene ruke sa budzetom, i cenovnim rangom uredjaja, u Ifi je glavni fazon bio najbolje u tom cenovnom (nizem srednjem) rangu). Tako da ifi, samo do 2019 Quote
Zexx Posted May 15 Report Posted May 15 To je kao kad te riba šutne pa ti svima pričaš kako je poružnela i ugojila se otkad nije s tobom, nego pitaj ti njega ima li neki predlog za DAC do 200e, a da nije sa AKM čipom... Quote
supermarkomare9 Posted May 15 Author Report Posted May 15 @Zexx E to se traži 😃 Interesuje me kada se dac uređaji uvežu u sistem, da li ih je potrebno paliti/gasiti pri korišćenju, ili ima opcije "auto sense" kao sub-ovi, da se sam pali/gasi u odnosu na protok signala. Quote
brijac Posted May 15 Report Posted May 15 1 sat ranije, Zexx said: To je kao kad te riba šutne pa ti svima pričaš kako je poružnela i ugojila se otkad nije s tobom, nego pitaj ti njega ima li neki predlog za DAC do 200e, a da nije sa AKM čipom... Do 200e, neki ad1865 sa lps i xing u30 modul (ili bilo koji wm8804 hardware -192khz). Svirace bolje nego ista od ove run of the mill zezancije. Ali gube se silni dugmici i estetika, danas ne daj boze da dac samo radi zapravo sta mu je namena 😁 A moze i nesto polovno sto je bilo viseg ranga, ima vec preporuka. Najbitnija stvar kod ovih pa fakticki mobilnih cipova je ne koriscenje internih filtera, sto u ovako jeftinim uredjajima postaje misaona imenica zbog cenovnog ranga, i rezanja budzeta. Sto se tice sut karte, firma je prodata. I gurali se drugi ideali. Mojne odma najcrnje, nema mesta toksicnosti gde joj mesto nije. No info je tu, pa ko ga kako percipira Quote
supermarkomare9 Posted May 15 Author Report Posted May 15 Ima li neko ili je čuo SMSL D6S, izađe oko 180e sa dostavom, na papiru izgleda zanimljivo. Takođe i Fiio K11 R2R oko 120e, K11 običan sa CL čipom 100e, jel imao neko priliku da posluša njih, ima li uopšte smisla pominjati ih. Quote
Nixie Posted May 15 Report Posted May 15 Čuo sam ja nekoliko tih dakova jeftinih, što AK što SABRE i ne bi to držao u audio sistemu sve da mi ih poklone. Evo juče dobih jedan malo skuplji da čujem, sa ES9038pro. Uzeh ga iz čiste radoznalosti. Lepo, šareno, displej, milion podešavanja, ovaj filter onaj filter itd. Mislim da je to sve na isti kalup napravljeno, sterilno i nezanimljivo. Samo jes lepo i kvalitetno napravljeno, ima dobra merenja na ASR forumu i drugde, al od muzike nema tu ništa. Sve zvuči ko da je prošlo kroz neki filter za stvaranje dosade. Možda ovaj bude bolji, nikad se ne zna, čuću večeras i ovih dana. Imam dva svoja pravljena, to je jaka konkurencija ovim fabričkim uvek. Quote
mladenvr Posted May 15 Report Posted May 15 14 minutes ago, Nixie said: Čuo sam ja nekoliko tih dakova jeftinih, što AK što SABRE i ne bi to držao u audio sistemu sve da mi ih poklone. Evo juče dobih jedan malo skuplji da čujem, sa ES9038pro. Uzeh ga iz čiste radoznalosti. Lepo, šareno, displej, milion podešavanja, ovaj filter onaj filter itd. Mislim da je to sve na isti kalup napravljeno, sterilno i nezanimljivo. Samo jes lepo i kvalitetno napravljeno, ima dobra merenja na ASR forumu i drugde, al od muzike nema tu ništa. Sve zvuči ko da je prošlo kroz neki filter za stvaranje dosade. koji je to uređaj (ako sme da se kaže)? Quote
Recommended Posts