Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, supermarkomare9 said:

Neko je pomenuo da bi mi, na osnovu mog pisanja, legao Cirrus Logic cip ali ne vidim u kojim se dac-ovima dobavljivim kod nas može pronaći.

Ja koristim Nad dac2 sa CS4398, doduše sa Burr-Brown op-amp, i ne nameravam da ga menjam... Jednom sam pokušao, baš sa dac-om koji koristi AKM čip, i to da kažeš malo kvalitetniji AK4399 (HE**L HD11) i nije mi legao... Zato sam ti i napisao da uzmeš u obzir opciju dac-a sa pomenitim čipovima...

Trenutno na KP ima jedan sa istim čipom... Topping d30... Inače, savet: obavezno poslušati pre kupovine zbog različitog doživljavanja zvuka...

ili, možda čekati da se pojavi Topping d30 pro sa 4x Cirrus Logic CS43198...

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
1 sat ranije, supermarkomare9 said:

ne bih išao preko 200e

Za te pare nema ni DIY. To samo Kinezi mogu da načine. Mislim na nove uređaje, ne polovne.

Posted
1 sat ranije, deyan said:

Koristim wiim pro i  s.m.s.l m300se sa Cirrus Logic CS43141 čipom.Ja sam zadovoljan.Povezan je coaxialnim kablom klotz, jedino što imam i linearno napajanje za dac in strimer.Da smo bliže pa da se i proba.

Sin ima m300e, a ja sam ga probao dok sam imao wiim pro, balansiranim kablovima bio vezan za aktivne focal kutije. Super je to sviralo, baš lepo. 

Posted

Пошто је мој СМСЛ М300 мк2 са огласа, само да јавим да је могућа проба у сопственом систему. За даље договоре приватне поруке...

Posted

Imam SMSL RAW-MDA1, skuplji je od 200 evra, platio sam ga, ako se ne varam, 330 evra preko "distributera" iz Subotice. Definitivno odličan dac, mnoštvo ulaza (2x opt, 2x coax, usb, bluetooth), odličan zvuk, vrlo detaljan i nenaporan, široka scena. Zvučno bolji od Smsl Sanskrit 10th mk2, kojeg imam i solidno bolji od Wolfson dac-a u Onkyo a-9010, koje pojačalo takođe imam. Pretpostavljam da je u mom Onkyju isti dac kao u tvom. Raw-mda1 je uparen sa Arcamom sa10. By the way, i Sanskrit 10th je dobar dac, takođe mojim ušima bolji od Onkyo Wolfsona. Sad je nabavljiv MK3, a i uklapa ti se u cenu. Ali pre svega preporuka za SMSL Raw-mda1, odličan uređaj.

Послато са 23073RPBFG помоћу Тапатока

Posted

M300 MK2 je isto AKM, od akm-a sam probao i e30 mislim mk2 model, iako je zvučao bolje od Pro Plus-a i dalje mi nije legao, zbog čega sam "odbojan" prema AKM, znam da je implementacija najbitnija tu, ali ću za sada preskakati AKM u ovoj klasi, ako budem odlučio za M300 MK2 i da probam kontaktiraću kolegu sa foruma, ako ne bude prodat naravno.

@gnu A9010 koliko znam nema digitalni ulaz, niti integrisan dac.

Posted

Neverovatno mi je koliko ljudi doživljava čip kao nosilac zvuka... A to nije tačno. Ono sto ide iza njega utiče toliko da zvuk moze biti potpuno drugačiji sa istim čipom. 

Posted

Sve mi je to jasno, ali dva uređaja mi nisu legla u odnosu na najbazniji BurBrown iz Yamaha WXAD10, verujem da bi mi neki kvalitetniji uređaj sa Texas Instruments čipom i dobrom implementacijom verovatno bolje "legao".

Posted
14 minuta ranije, sondek said:

Neverovatno mi je koliko ljudi doživljava čip kao nosilac zvuka... A to nije tačno. Ono sto ide iza njega utiče toliko da zvuk moze biti potpuno drugačiji sa istim čipom. 

Utiče i jedno i drugo. Ako se sećaš mojih igrarija sa dakovima, upravo to sam testirao. Ista šema, potpuno isto napajanje, isti I/V sklop, isti opampovi, iste žice, isti prateći sklopovi, ma sve oko čipa je bilo isto, ali je zvuk drugačiji kod svakog čipa. A puno ih je bilo na testu.

Posted

Ja sam, opet, bio naklonjen AKM čipu, ali sam se zimus osmelio i kupio DAC sa Sabre čipom, i to duplim, i nisam pogrešio. Ništa od te suvoće, tankoće ili šta je već narativ o ESS DAC-ovima.

Послато са 23073RPBFG помоћу Тапатока

Posted

Slažem se da zvuk mnogo zavisi i od op-ampova, ali nemoguće je da chip nema veliku ulogu, jer uglavnom svi uređaji sa isti čipom imaju skoro isti karakter zvuka, kao i kod pojačala i različitim tranzistorima (Toshiba, Sanken i sl.) Razlike su velike.

Posted
29 minuta ranije, Margione said:

Slažem se da zvuk mnogo zavisi i od op-ampova, ali nemoguće je da chip nema veliku ulogu, jer uglavnom svi uređaji sa isti čipom imaju skoro isti karakter zvuka, kao i kod pojačala i različitim tranzistorima (Toshiba, Sanken i sl.) Razlike su velike.

Poslušaj Topping i SMSL sa istim čipom u istoj klasi, razlike uopšte nisu male a čak se slično i mere...

Smsl uvek ima masniji zvuk u odnosz na Topping.

Posted

Schiit Modi sa ESS čipom, drugar dolazi iz Čikaga krajem meseca i nudi mi od njegovog prijatelja maltene novog Modija za 90$, jel imao neko iskustva sa schiit dac-ovima ovde?

Jedna stvar koja mi se sviđa je što nema ni jednu opciju, ni volume control, ni bt, samo dac, do sada bukvalno za Schiit nisam ni čuo...

Konkretno ovaj model: https://www.schiit.com/products/modi-plus?srsltid=AfmBOopGFcsVVioOWuQ9xoIPD3J5fKNJ18ieAOViJwzF-YHOYY848EFh

Posted
4 sati ranije, srdjan_cvetkovic said:

Sin ima m300e, a ja sam ga probao dok sam imao wiim pro, balansiranim kablovima bio vezan za aktivne focal kutije. Super je to sviralo, baš lepo

Koristim iz dac-a xlr--rca u pojačalu, ja sam zadovoljan, za te pare ovo je super par.

Posted

Kupovina DACa od 200 za poboljšanje WiiMa je bačenih 200. ( benefit nije veliki)

Bolje se ispružiti za neki, makar polovan od 500 ( koji je kao nov bio 900)

Posted

bolje odmah neki još skuplji...šta je danas par hiljada evra za dobar dac...

komšija 4 sprata iznad ima odmah da ga zove i pita šta je to promenio u sistemu...

Posted
3 hours ago, sondek said:

Apsolutno 👍

Posted
1 sat ranije, supermarkomare9 said:

Schiit Modi sa ESS čipom, drugar dolazi iz Čikaga krajem meseca i nudi mi od njegovog prijatelja maltene novog Modija za 90$, jel imao neko iskustva sa schiit dac-ovima ovde?

Jedna stvar koja mi se sviđa je što nema ni jednu opciju, ni volume control, ni bt, samo dac, do sada bukvalno za Schiit nisam ni čuo...

Konkretno ovaj model: https://www.schiit.com/products/modi-plus?srsltid=AfmBOopGFcsVVioOWuQ9xoIPD3J5fKNJ18ieAOViJwzF-YHOYY848EFh

тај баш не али овај већ нешто јесте:

https://www.schiit.com/products/modi-multibit-2