Groover1984 Posted May 12 Report Posted May 12 Pozdrav. Interesuje me da li neko kod nas radi uslugu snimanja na prazne kvalitetne CD-ove hi res muzike? Quote
Willi Studer Posted May 12 Report Posted May 12 Audio CD nije hi-res, tako da tvoje pitanje nije jasno. Quote
vdzele Posted May 12 Report Posted May 12 Hi res bi trebalo da bude sve veće od Audio CD standarda, a to je 16bit/44khz (Standard Audio CD). Na rutracker.org imaš veliku količinu Audio CD ripova. Oni su reda veličine 200-400mb. Skineš sam i režeš na kupljene prazne. Hi res se ne može preneti na Audio CD. Sem ako se ne konvertuje prvo fajl u manji 16/44. Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 1 sat ranije, Willi Studer said: Audio CD nije hi-res, tako da tvoje pitanje nije jasno. U pravu si, nisam dobro formulisao pitanje. Ovako, nemam muzike, nemam muzicki sistem, komponente znaci nista. Imam otprilike u glavi sta bi hteo sto se tice sistema ali to je sad sekundarno. Pre svega zeleo bih da napravim neku malu CD kolekciju sto albuma sto singl CD. E sad posto to sto bih ja zeleo (Michael Franks, Bobby Caldwell, Ben Sidran, Anita Baker...) nije bas dostupno ni na Ebay ni kod nas (trazio sam). Uglavnom retko i kad se pojavi bude good/very good, pritom macka u dzaku koje je izdanje, kad je i gde snimano. Uglavnom interesuje me koje su mi opcije osim flac pa na CD. Da li postoji neka bolja opcija. Mozda ce zvucati glupo ali da li mogu da se nabave prazni oni SHM, SACD ili Blue Ray Audio pa da se na to baci kvalitetan snimak ili to rade samo izdavacke kuce? Koji je to audio format pandan ili bolji od CD a da nije Flac. Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 16 minuta ranije, vdzele said: Hi res bi trebalo da bude sve veće od Audio CD standarda, a to je 16bit/44khz (Standard Audio CD). Na rutracker.org imaš veliku količinu Audio CD ripova. Oni su reda veličine 200-400mb. Skineš sam i režeš na kupljene prazne. Hi res se ne može preneti na Audio CD. Sem ako se ne konvertuje prvo fajl u manji 16/44. Hvala na odgovoru. Dobra alternativa ako ne pronadjem originalna izdanja u Mint stanju. A sto se tice konvertovanja hi res u 16/44 pretpostavljam da se onda gubi na kvalitetu? Quote
miletrosak Posted May 12 Report Posted May 12 Pozdrav.Nije jednostavno ali je izvodljivo. Najlakse je narezati sa vec postojecih narezanih diskova. Sledece je skinuti najkvalitetnije sto se moze,flac 24/96,24/192,Sacd,Dsd,Dvd Audio. Onda se u XRECODE 3 to konvertuje u Wav koji je 44,1 . To se nareze na neki CD RW disk da bi se cuo rezultat. Taj narezani cd rw se onda proverava u programu Exact Audio Copy U programu je namesteno da rezultat bude od 99,8 do 100%. Tako dobijen snimak moze da se reze na CD R disk. Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 24 minuta ranije, miletrosak said: Pozdrav.Nije jednostavno ali je izvodljivo. Najlakse je narezati sa vec postojecih narezanih diskova. Sledece je skinuti najkvalitetnije sto se moze,flac 24/96,24/192,Sacd,Dsd,Dvd Audio. Onda se u XRECODE 3 to konvertuje u Wav koji je 44,1 . To se nareze na neki CD RW disk da bi se cuo rezultat. Taj narezani cd rw se onda proverava u programu Exact Audio Copy U programu je namesteno da rezultat bude od 99,8 do 100%. Tako dobijen snimak moze da se reze na CD R disk. E to je odgovor koji sam trazio. Hvala i jos nesto, sad jos da nadjem nekog ko ima neki rezac, Teac npr. i ko zna to da odradi? Quote
nesone Posted May 12 Report Posted May 12 Obrati se ekipi sa KP. https://www.kupujemprodajem.com/audio-vinili-cd-i-kasete/originalni-cd-ovi-strani/daft-punk-random-acces-memories-10th-anniversary-edition/oglas/156319758?filterId=6345467716 Porazgovaraj sa njima da cujes kako rade. Kvalitet je odlican. Quote
Nixie Posted May 12 Report Posted May 12 Pitanje je zašto trošiti vreme i pare pa narezivati CD-ove kad se i sami fajlovi mogu slušati u istom ili boljem kvalitetu? Ili se pretplatiti na Tidal, Deezer ili slično pa slušati sve živo. Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 14 minuta ranije, Nixie said: Pitanje je zašto trošiti vreme i pare pa narezivati CD-ove kad se i sami fajlovi mogu slušati u istom ili boljem kvalitetu? Ili se pretplatiti na Tidal, Deezer ili slično pa slušati sve živo. 19 minuta ranije, nesone said: Obrati se ekipi sa KP. https://www.kupujemprodajem.com/audio-vinili-cd-i-kasete/originalni-cd-ovi-strani/daft-punk-random-acces-memories-10th-anniversary-edition/oglas/156319758?filterId=6345467716 Porazgovaraj sa njima da cujes kako rade. Kvalitet je odlican. Uu hvala puno na ovoj sugestiji, dosta ste mi olaksali. Kontaktiracu ih. Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 16 minuta ranije, Nixie said: Pitanje je zašto trošiti vreme i pare pa narezivati CD-ove kad se i sami fajlovi mogu slušati u istom ili boljem kvalitetu? Ili se pretplatiti na Tidal, Deezer ili slično pa slušati sve živo. Jbg, to je individualno. Ja volim da ubacim disk u plejer, da otvorim CD, procitam credits, gledam omot pa i pomirisem. A devedesetih sam bio klinac pa sam preskocio to. Nije samo do kvaliteta zvuka. Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 17 minuta ranije, SUROKVL said: Da, ovih rezanaca ćeš se sit namirisati Dobro, mislio sam na oriđjinale. Quote
Nixie Posted May 12 Report Posted May 12 Ja imam pune fijoke rezanaca, originale sam prodao uglavnom, još po neki se zadržao tu. Nekad je moralo tako. Danas, ne mogu da se setim kad sam neki pustio da slušam. PC, DAC i fajlovi samo. Veće ti je ulaganje u CD baziran sistem, za isti rezultat. A manji izbor muzike i manji komfor. Ne mislim ništa loše, samo razmatram situaciju. Pošto krećeš od nule, razmisli ipak i drugom, lakšem smeru. 🙂 Quote
surferlola Posted May 12 Report Posted May 12 2 sati ranije, Groover1984 said: (Michael Franks, Bobby Caldwell, Ben Sidran, Anita Baker...) nije bas dostupno ni na Ebay ni kod nas baci pogled na discogs (sajt za berzu cd, lp... iz celog sveta) Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 11 minuta ranije, Nixie said: Ja imam pune fijoke rezanaca, originale sam prodao uglavnom, još po neki se zadržao tu. Nekad je moralo tako. Danas, ne mogu da se setim kad sam neki pustio da slušam. PC, DAC i fajlovi samo. Veće ti je ulaganje u CD baziran sistem, za isti rezultat. A manji izbor muzike i manji komfor. Ne mislim ništa loše, samo razmatram situaciju. Pošto krećeš od nule, razmisli ipak i drugom, lakšem smeru. 🙂 Da budem precizan imam i ja nešto muzike što na exHD što na lap topu, mozda nekih 100gb ali sve mp3 i nekih stotinjak CD što original što Zeleni venac/SKC. Ali dugo nisam kvalitetno slusao muziku, sve YT,net radio, telefon, slusalice ili bt zvučnik. A i zveknuli su mi stari Fischer zvucnici i stari plejer. Pa hocu sebe sa obradujem sa nekim ozbiljnijim sistemom. A tu mi cd plejer bas pruza zadovoljstvo. A tih nekih par omiljenih albuma da "materalizujem" u vrhunskom kvalitetu. A i razmisljao sam i da bacim neke singlove na CD, to mi je tek perverzno. Hvala tebi u svakom slucaju na savetu ali ovaj put bih da izbegnem striminge. Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 24 minuta ranije, surferlola said: baci pogled na discogs (sajt za berzu cd, lp... iz celog sveta) Narucivao sam neke LP-eve za poklone sa Discogs-a. Ali tamo mi je problem sto retko nadjem vise stvari koje me interesuju kod jednog prodavca pa tu onda nezgodno bude sa troskovima postarine. Ali kad naletim na nesto sto se bas poklopi za mene, ne pitam. Inace to mi je jedan od omiljenih sajtova, ni sam ne znam koliko sam vremena proveo na njemu od tamo neke 2005. Razmisljam da napravim majicu sa logom Discogs-a. Bas bi bila fora. Quote
Nixie Posted May 12 Report Posted May 12 Bacih pogled na USB eksterne rezače, nisu skupi, ne znam kakav im je kvalitet. Deluju ko igračke u odnosu na one stare. Moj rezač je negde zakopan, godinama. Ne moraš nikome ništa plaćati, nabavi Verbatim AZO diskove ako ih još ima, i reži. Možda još može da se nađe i kutija za CD, onih tankih plastičnih. Quote
Krca44 Posted May 12 Report Posted May 12 Ako negde ima klasicnih CD kutija i raznih diskova za snimanje to je onda u lokalu koji se nalazi u podzemnom prolazu na pravcu Doma Omaldine - Chumic - uci sa strane stanice 95, blize Domu Omladine, ne na glavni ulaz sa te strane ( na cosku ). Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 31 minuta ranije, Nixie said: Bacih pogled na USB eksterne rezače, nisu skupi, ne znam kakav im je kvalitet. Deluju ko igračke u odnosu na one stare. Moj rezač je negde zakopan, godinama. Ne moraš nikome ništa plaćati, nabavi Verbatim AZO diskove ako ih još ima, i reži. Možda još može da se nađe i kutija za CD, onih tankih plastičnih. Nisam ja vican tome iskreno. Poslednji put sam rezao obicne CD diskove pre 20 godina. A pogotovo te konverzije, programi. Ipak bih to prepustio nekom strucnijem. Quote
Groover1984 Posted May 12 Author Report Posted May 12 26 minuta ranije, Krca44 said: Ako negde ima klasicnih CD kutija i raznih diskova za snimanje to je onda u lokalu koji se nalazi u podzemnom prolazu na pravcu Doma Omaldine - Chumic - uci sa strane stanice 95, blize Domu Omladine, ne na glavni ulaz sa te strane ( na cosku ). Jos jedna korisna informacija. Hvala vam. Quote
Nixie Posted May 13 Report Posted May 13 9 sati ranije, Groover1984 said: Nisam ja vican tome iskreno. Ma to je krajnje jednostavno za upotrebu. Quote
vbraca Posted May 13 Report Posted May 13 Postoji nesto sto ne znam da objasnim. Jednostavno, palo mi je na pamet, pa sam probao. Svaku kompoziciju ubacim u program za menjanje parametara zvuka. Tu postoje razni alati, pa i equaliser. Kada utisam ono sto se inace ne cuje, sve iznad 20kHz i ispod 20Hz, svaki snimak se nekako procisti, rastereti i zvucna slika se prosiri i produbi. To se na grafiku jasno vidi, kao dobitak na dinamici. Cak i kod prenapumpanih snimaka, pojave se vrhovi. Snimao sam prvo na CD-RW da probam i razlika je ogromna. Takodje, nivo signala moze da se podigne, pa na nekim snimcima i to dobro dodje, makar za decibel dva. Cak se i to cuje. Naravno, treba voditi racuna, da vrhovi ne odu u zasicenje i izoblicenja. Probajte, nadam se da cete cuti razliku. Quote
Father Posted May 13 Report Posted May 13 Svojevremeno sam dok su medije carovale, a nisam imao sadašnji transport sa dacom posedovao DVD palyer sa mogućnošću reprodukcije DVD-A (DVD audio) diskova. To mi je dalo ideju da pronađem App za Windows koja radi masterizaciju DVD audio diskova sa sve slide-show prezentaciom slika omota (koliko god da se naređa), odvajanjem albuma po Titlovima u svoje celine, snimanje u punom kvalitetu Hi-Res audio fileova...Ovo mi je bio jedini način da slušam Hi-Res koji se u tom momentu pojavio, a ja nisam posedovao DAC niti PC namenjen slušanju muzike kako je to danas uobičajna praksa. Na jedan DVD može da stane 2 Hi-Res albuma u 24/88.2 npr. ili 4-6 običnih CD kvaliteta 16/44.1, naravno i svi drugi postojeći PCM Hi-Res formati do 24/192. Slušao sam ih sa X-Wave DVD playera sa oznakom 5000. Sada koristim Oppo 105, a siguran sam da i Oppo 103 može da reprodukuje DVD-A snimljene diskove. Sada to ovako izgleda. Quote
petrovicivan Posted May 13 Report Posted May 13 Sad me podseti te praistorije, mislim da je bilo negde oko 2005-e. Softver za DVD-Audio je bio discWelder i piratska verzija je pravila disk kako treba ali je imala gomilu bagova pa si morao svaki čas da snimaš projekat. Još uvek čuvam jedan tako napravljen disk ali i dalje nemam gde da ga pustim Da se vratimo na temu. U današnje vreme platiš taj neki Tidal ili Deezer ili sl. i taj deo si rešio. Ja i pored 1500 CD-ova i solidnog player-a opet 80% puštam stream jer ima šta god poželiš Quote
Recommended Posts