Jump to content

Recommended Posts

Posted

Moja predpostavka da su svi A i svi B istog setupa, da ih nisi mesao. A mi imaju neki harshness u visokim te cujem blage psst psst zvukove na tranzijentima, i svetiliji su snimci. B-ovi zvuce ujedanceno bez harshnessa i tamnije, ali mi se vise svidjaju. Eto mog zapazanja na mojim zvucnicima (Presonus ERIS E5)

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

Gramofon i glava su 

On 3. 8. 2025. at 23:14, shon3i said:

Pozdrav, nadjoh ove pesme na disku i setih se da sam ih odavde skinuo, @HMrules Da li sam pogodio? Koji su detalji setupova ? Generalno zvuci odlicno. 

Gramofon i glava su isti, jedni snimci su bili sa integrisanim phono preampom na Pioneeru SA-710, drugi snimci su bili sa Rega Fono MM MK3 preampom, pošto sam to ripovao početkom maja nisam siguran da li su A snimci sa Pioneera a B sa Rege ili obrnuto.

• 4 months later...
Posted

VMN40ML koristi MicroLine vrh (Nude MicroLine) dimenzija 2.2 × 0.12 mil sa aluminijumskim cantileverom, dok ATN150MLX koristi specijalni Line Contact vrh (Nude Special Line Contact) dimenzija 1.5 × 0.28 mil sa aluminijumskim „tapered pipe“ cantileverom. Dakle ATN150MLX je uži i duži profil, pa bolje prodire u brazdu i kupi više detalja i informacija.  

To se i čuje u reprodukciji kao prozračnija prezentacija posebno se ističe razlika u gitarama na svim snimcima gde je rock. Kod Samante Fox, nema toliko izraženje razlike osim u back vokalima koji su nešto jasniji.

Slušanje sam obavio na bezveznim Logitech slušalicama na poslu, pa očekujem da je razlika daleko veća kada se posluša na sistemu.

Da se razumemo, snimke smatram kao najbolje do sada, od svih koje si delio na forumu, tako da ne moraš mnogo da brineš. Dobro ti ovo sve zvuči!

:thumbsup2

Posted

Zapravo obe igle su microline ali je razlika u tome što ATN150MLX igla ima boronski cantilever dok VMN40ML igla ima aluminijumski cantilever.

Moram priznati da i meni ATN150MLX igla bolje zvuči u smislu da je bas malo izraženiji i da ima malo više finih detalja, tako zvuči na mom hi fi sistemu.

Naravno, i ja sam generalno zadovoljan kako zvuči 🙂

Posted
12 minuta ranije, HMrules said:

Moram priznati da i meni ATN150MLX igla bolje zvuči u smislu da je bas malo izraženiji i da ima malo više finih detalja, tako zvuči na mom hi fi sistemu.

Naravno, i ja sam generalno zadovoljan kako zvuči 🙂

Pa da, baš se čuje razlika i na kilavim sluškama, koje nisu ni blizu nekih HiFi. 150 koristi za uživanje, a ovu novu koristi za neke krljavije starije ploče.

Posted

Nemam neke zgglavne sluške ali ču da probam. Baš me zanima sta donosi boronski kantilever jer imam opciju pri reparaciji glave da mi to urade pa se razmišljam. Slobodno neki opis razlike više napišite. Volim da je sto približnije originalu, al ako je napredak nisam imun na male korake napred.