henk Posted May 1 Report Posted May 1 Nažalost, nisu podivljali samo prodavci vinila, prilično manijače i divljaju i domaći prodavci audio opreme Jedan primer: Cena na Bose zvaničnom sajtu za slušalice QC Ultra Earbuds: Cena za iste slušalice na 4audio.rs: Bukvalno duplo skuplje kod ovih drugih. Quote
gvlada Posted May 1 Report Posted May 1 Јеси ти био у некој продавници задњих година? Све је приметно скупље у Србији него ван ње.... Quote
somilenko Posted May 2 Report Posted May 2 To je popust za Dan majki a i Ameri nisu merodavni, kod njih je sve jeftinije zbog mnogo faktora, jedan od njih drugačiji obračun poreza u odnosu na celu Evropu, tako da... Quote
sondek Posted May 2 Report Posted May 2 Samo se trgovci ponašaju u skladu sa tim da gde je najmanje mozga tu najviše je para. Ti sto kupuju po x2 cenama ne proveravaju previše. Ko ume da koristi Google lako će naći gde ima jeftinije i da li je cena normalna. Quote
microfarad Posted May 2 Report Posted May 2 U inostranstvu su normalni popusti od 15-35% za razne praznike. Kada su u pitanju poslednji primerci nekog uredjaja a izašao novi model i 50%. Ovde kada pitaš za veći popust od 10% lakše ćeš im izvaditi oko nego malo veći procenat. Takvi se ljudi ovde bave trgovinom i tu nema pomoći. Quote
sondek Posted May 2 Report Posted May 2 Sreća pa ima neko ko i na cenu u inostranstvu da popust, a fala bogu ima i domaćih proizvođača. Quote
giZ_Mo Posted May 2 Report Posted May 2 12 sati ranije, henk said: Nažalost prilično manijače i divljaju i domaći prodavci audio opreme Нека дивљају, ко им брани, то су ипак званични продавци, мада мене сигурно неће видети у тим радњама. Бај д веј те Боуз слушалице сам пробао, бруталан звук који нисам очекивао. Моја препорука! Quote
Sonichammer Posted May 2 Report Posted May 2 22 sati ranije, gvlada said: Јеси ти био у некој продавници задњих година? Све је приметно скупље у Србији него ван ње.... Jesi ti bio u inoatranstvu poslesnjih par godina? ? Ovo sto si napisao apaolutno nije tacno. ? Quote
srdjan_cvetkovic Posted May 2 Report Posted May 2 Ako misliš na HiFi, onda jesi u pravu, uglavnom nije napolju jeftinije nego ovde, iako ima i toga, pogotovo među konfekcijom. Ali zato dosta toga ostalog jeste i to ohoho. Quote
gvlada Posted May 2 Report Posted May 2 2 sati ranije, Sonichammer said: Jesi ti bio u inoatranstvu poslesnjih par godina? ? Ovo sto si napisao apaolutno nije tacno. ? Јок, уопште... овде економски тигар и ниже цене. Као што рекох све је скупље у Србији. Quote
Relco Mantis Posted May 3 Report Posted May 3 Prosto ne mogu da verujem da pojedini audiofili još nisu shvatili da su cene na sajtu jedno, a kad odete kod dilera i zastupnika dobijate druge cene!? U startu vam za keš sami spuštaju a kad se cenkate i dodatno. Zovite Sretenovića, Slobu, Mazu, Mladju i sl., raspitajte se šta imaju, šta nude, da li može malo jeftinije itd. Quote
gvlada Posted May 3 Report Posted May 3 То све стоји, кажем да је све скупље у Србији а не само хифи опрема. Quote
Relco Mantis Posted May 3 Report Posted May 3 A treba to i dofurati od preko, pošalji pojačalo iz Subotice za Leskovac i vidićeš koliko će izaći. Plus carina i pdv. Ovde se budžet puni od akciza. Tamo od poreza. Quote
Delija Posted May 3 Report Posted May 3 Kakva smo "drzava", srecan sam sto imamo i to sto imamo od distributera / prodavaca. Quote
microfarad Posted May 3 Report Posted May 3 Sretenović, Sloba rade na crno. Nema računa itd ovde pričamo o legalnim prodavcima hifi opreme. Quote
sondek Posted May 3 Report Posted May 3 Iskreno, zabole me sto rade na crno. Ako ispoštuju garanciju i ponude UK uređaj ispod cene u UK i još ti ga donesu na kućnu adresu... Imaju firme, neke poreze plaćaju, uostalom to nije nas problem da razmišljamo o tome. Dok je država i vlast ovakva polu legalna, živimo u diktatura, živela anarhija i samo kupuj sve na crno gde god može! Dosta su se natrpali miliona, aviona i popovskih džipova i pendreka kojima nam mlate decu, od naših poreza i doprinosa. I ovi sto rade legalno bolje da gledaju kako da pređu na crno, što da se lažemo svako to radi u manjoj ili većoj meri. Ako mu nije roba na crno onda mu je radnik prijavljen na minimalac ili nije ni prijavljen... Isti Q Kad se promeni drzava, moze sve obrnuto. Quote
zoranius Posted May 5 Report Posted May 5 Ne bih se složio da je ovde sve skuplje nego u inostranstvu. Možda kod ovih, da kažem velikih, prodavaca koji imaju multibrend prodavnice. Proverite kod ovlašćenih prodavaca koji prodaju manji broj brendova, nemaju blještave prodavnice sa gomilom opreme koje su cene uređaja koje prodaju. Videćete da je istina najčešće suprotna i da cene mogu da budu i značajno niže. Quote
Ljuba Posted May 5 Report Posted May 5 Vraćamo se na ono staro, pa idi pa kupi u USA. Ali, ajmo polako i realno... Mogu da vam kažem šta je u Sloveniji jeftinije nego u Srbiji: benzin, tehnički pregled, generalno hrana i piće, mleko... U Srbiji je jeftinije šišati se, prati auto, servisirati auto, menjati gume... Ako pričamo o HiFiju, onda su cene u Srbiji slične kao u EU, sa tolerancijom od 10%. Porediti cene u SAD i Evropi je besmisleno, naročito ako krenu sa ovim tarifama. Dodatno, U SAD svaka država ima različit porez, pa samim tim se cene iskazuju bez tax. Konkretno Bose jeste skuplji nego u EU otprilike tih 10% zbog carine. Slušalice koje su u EU koštale 399 evra, a u Srbiji 440, ja sam ih kupio u Šangaju na aerodromu za 267 evra. Ali tu sad već ulazimo i u popuste, akcije itd. Naravno, na uređenijim tržištima poput EU, naravno da su akcije značajnije i da se može uštedeti. Pogledajte kakve cene umeju da budu na Amazon.de ili Thomann.de A kome se kupuje bez računa i garancije, može da bude siguran da će se bar jednom opeći. Quote
henk Posted May 5 Author Report Posted May 5 @Ljuba Evo Bose EU (Nemačka). 220 EUR. Te iste slušalice u 4audio koštaju 450 EUR. To, pretpostavljam, znači da ih ljubitelj muzike iz Nemačke može dobiti duplo jeftinije nego mi ovde u Srbiji. Evo i linka: https://www.bose.de/de_de/products/headphones/earbuds/bose-quietcomfort-earbuds-ultra.html#v=QCUE-HEADPHONEIN-BLK-WW Tako da nisam siguran da su cene audio opreme u Srbiji slične kao u EU, sa odstupanjima od 10%. Zapravo, ne sećam se kada sam video da je neki audio uređaj jeftiniji u Srbiji nego u Evropi. Quote
Relco Mantis Posted May 5 Report Posted May 5 8 sati ranije, Ljuba said: A kome se kupuje bez računa i garancije, može da bude siguran da će se bar jednom opeći. To u Srbiji odavno je mrtvo slovo na papiru, ko uspe šta izvući, bude srećan ko malo dete. Quote
srdjan_cvetkovic Posted May 6 Report Posted May 6 Treba prvenstveno birati od koga se kupuje nešto, to je po meni najvažnije, ima još uvek prodavaca koji će regularno uvažiti garanciju na papiru, a jedan manji broj njih i bez papira. Quote
Ljuba Posted May 6 Report Posted May 6 12 sati ranije, henk said: @Ljuba Evo Bose EU (Nemačka). 220 EUR. Te iste slušalice u 4audio koštaju 450 EUR. To, pretpostavljam, znači da ih ljubitelj muzike iz Nemačke može dobiti duplo jeftinije nego mi ovde u Srbiji. Evo i linka: https://www.bose.de/de_de/products/headphones/earbuds/bose-quietcomfort-earbuds-ultra.html#v=QCUE-HEADPHONEIN-BLK-WW Tako da nisam siguran da su cene audio opreme u Srbiji slične kao u EU, sa odstupanjima od 10%. Zapravo, ne sećam se kada sam video da je neki audio uređaj jeftiniji u Srbiji nego u Evropi. Lepo piše SPEZIALANGEBOT ili na tvom screenshotu SPECIAL OFFER. Ne treba da prevodim. Quote
Dragan Penev Posted May 6 Report Posted May 6 3 hours ago, srdjan_cvetkovic said: Treba prvenstveno birati od koga se kupuje nešto, to je po meni najvažnije, ima još uvek prodavaca koji će regularno uvažiti garanciju na papiru, a jedan manji broj njih i bez papira. +1 Slazem se, pricam iz iskustva. Quote
Recommended Posts