Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam sledeće muzičke komponente:

SOBA 1: U ovoj sobi, u koju već dugo ne ulazimo, služi maltene kao ostava, mi stoji KEF Q350, Onkyo A9130, Yamaha Musicast WXAD10 koji za to vreme nisu radili svega 20min.

SOBA 2: U dnevnom boravku u kome smo 90% vremena imam Denon S650H, Wharfdale DX-2 HCP 5.1, Zidoo Z9X, i ova kombinacija je za filmove isključivo.

Sada bih voleo da prebacim ceo setup iz SOBE1 u SOBU2. Ideja je da Q350 budu kao frontovi na Denon-u za filmove, a da kada slušam muziku. muzika ide preko Onkya samo na njih, jer se oseti solidna razlika u reprodukciji muzike. Uzevši u obzir da to nikada nisam radio, ne znam da li je tako nešto moguće, neka passthrough, i ako nije, šta mi dođe kao najblaži prelaz na tako nešto.

Posted

Треба ти прво авр који има пре-оут излазе бар предњих канала (суб је већ обавезно).

Затим треба појачало које има улаз директно у снагаш, најзгодније и најсигурније. Онкио има, повежи у маин ин.

Posted

U prevodu trenutni avr moram zameniti, što mi se ne radi iskreno, nadao sam se soluciji da trenutni setup može da se iskoristi. Nisu komponente vredne maltretiranja, prodaje i zamene.

Neka ga nek stoji Kef setup još malo i odmara, možda dočeka bolje dane, ili oglas.

Hvala na informaciji :)

Posted
16 sati ranije, supermarkomare9 said:

Ideja je da Q350 budu kao frontovi na Denon-u za filmove, a da kada slušam muziku. muzika ide preko Onkya samo na njih, jer se oseti solidna razlika u reprodukciji muzike. .... ne znam da li je tako nešto moguće

Moguće je sa jednim preklopnikom za zvučnike gde će biti dva ulaza iz pojačala Denon i Onkyo) i izlaz za KEF. Tako da možeš da biraš koje pojačalo će da tera Kef-ove.

Ovako nešto..

21-in-12-Out Amp Amplifier Speaker Switcher Selector Ghana | Ubuy

Naravno prebacivanje sa jednog na drugo pojačalo treba raditi kad su oba pojačala isključena.

Posted

Nisam znao za to rešenje, izgleda kao ono što mi treba, ali ako @gvlada kaže da loše utiče na zvuk, onda nema nekog smisla.

Takođe se slažem da stvari koje stoje propadaju. Možda i okačim na kraju na oglas, a žao mi je jer je za par godina koliko su kod mene nema 100h slušanja ukupno.

Posted

Koliko može ova kutijica da utiče na zvuk, nije ovo highend oprema. To je samo pasivni prekidač i par konektora. A alternativa je da se sluša AV risiver niže klase umesto stereo pojačala, što je mnogo veća degradacija nego što verujem da ovakva kutijica može da napravi.

Više je pitanje gde može da se nabavi takav switcher i za koliko para sva svim troškovima, tj kolika je ušteda u odnosu da se proda av risiver i uzme neki bolji koji ima i preout.

Posted

Preneo sam Q350 i dnevni boravak i povezao na Denon, ovaj put QED kablovima umesto nekim kineskih tankih kao vlas ranije kada sam probavao, i situacija je bolja, iako nije na nivou kao sa Onkya zvuči solidno. Soba je 40% veća, i pozicija samih zvučnika i sedenja dosta bolja nego ranije, ali na šta sam zaboravio, da sada na Denon-u svira aktivni sub i u kombinaciji sa Q350 zvuči vrhunski, to mi je nedostajalo na Onkyo + Kef setup-u.

Sada me interesuje sledeće, u slučaju da nađem taj preklopnik, da li postoji i neka opcija za sub, da svira i na Denon-u i na Onkyu kao i Q350, tipa neki sub-preklopnik :D?

Ili imate neki predlog za neki avr koji bi potencijalo zamenio trenutni a i izbacio i Onkyo iz kombinacije? Bitno mi je da ima HDMI 4K Passthrough kao i DTS HD MA i DD True HD i da zvuči u muzičkom delu nekoj klasi kao što je Onkyo trenutno npr...

Posted

Да ти авр свира у класи стерео појачала мораш много пара да даш. Боља опција пре оут.

Пре оут из онкио амп у суб.

Posted
37 minutes ago, gvlada said:

Да ти авр свира у класи стерео појачала мораш много пара да даш. Боља опција пре оут.

Пре оут из онкио амп у суб.

Ako sam dobro razumeo, za Q350 preko onog preklopnika spojim na oba pojačala, a sub kabl i iz Denon-a i iz Onkya u njega ili sam nisam skapirao redosled događaja?

Posted

Радиће то преко преклопника, него све на путу квари звук. Бољи авр са пре оут излазима је бољи у свему, прво звучно а затим и све остало тако да би промена била веома приметна.

За филм, авр па пре оут у стерео појачало, авр вози све осим предњим, амп вози предње.

За музику авр не користиш, осим ако желиш, него неки стерео извор у амп па на звучнике.

Суб повежеш тако што из авр иде суб (пре) оут у суб а из ампа пре оут предњих у суб. Треба подесити да све то свира како треба али то је то у принципу.

Posted

Izinjavam se, ali ne uspevam da skontam kako da povežem oba uređaja na sub... Ispod su slike priključaka na na svim uređajima...

Denon mi je u sub povezan trenutno u desni kanal tj LFE/R, mogu li Onkyo povezati u levi kanal?, ili mi treba neki spliter, ili iz jednog u drugo pojačalo pa u sub...

preview.jpg

d_s650_slider_2-eu.jpgA-9130__S__Rear_R976x488.png

I još jedno pitanje. Q350 su solidno kurpulentniji u odnosu na Wharfdale centar i satelite. Koliko će uticati na zvučnu sliku ta razlika u dimenzijama u situacijama kada gledam filmove i bluray koncerte, i da li je generalno okej praviti neko ovakvo rešenje?

viber_image_2025-04-09_09-21-37-821.thumb.jpg.ac51c05adf6b270cc99ca3bf6e8434ea.jpg

Posted

Мораш се информисати око позиционирања звучника у просторији. Без адекватне поставке, све остало нема смисла.  Технички суб оут из авр у улаз R а суб оут из амп у L (или обрнуто, нема везе). Требаш се информисати добро како се то подешава. Већ је писано на ту тему, постоје добри туторијали и објашњења на нету, јутјубу итд.

Posted
5 minutes ago, gvlada said:

Мораш се информисати око позиционирања звучника у просторији. Без адекватне поставке, све остало нема смисла.  Технички суб оут из авр у улаз R а суб оут из амп у L (или обрнуто, нема везе). Требаш се информисати добро како се то подешава. Већ је писано на ту тему, постоје добри туторијали и објашњења на нету, јутјубу итд.

Važi, hvala za info, može li samo barem jedan link, još bolje ako ima ovde, jer nisam naleteno ni na šta korisno (Avr forum, Quora, Reddit, itd), samo prepucavanja...

Posted

Obrnuo sam ceo kanal uzduž i popreko i nema informacije da li je okej spojiti sub sa 2 izvora zvuka u isto vreme. Za pozicioniranje,, dual sub setup, sub crawl i ostalih raznih stavki ima na tom PSAudio kanalu, ali ne i ono što tražim.

Jedina informacija koju sam uspeo da pronađem je da je tehnički to okej povezati tako (na nekoj podtemu na Raddit-u) (AVR u R/LFE kanal a AMP u L kanal na subwooferu), jer se ne koriste istovremeno, ali nigde nema inforamcije koliko bi moglo kobno biti ako se kojim slučajem desi da neko od ukućana upali oba izvora istovremeno jer je na stolu već 5 daljinskih, pa dok ubodu onaj za tv, popale sve ostalo. :D 

Posted
46 minuta ranije, supermarkomare9 said:

jer se ne koriste istovremeno, ali nigde nema inforamcije koliko bi moglo kobno biti ako se kojim slučajem desi da neko od ukućana upali oba izvora istovremeno jer je na stolu već 5 daljinskih, pa dok ubodu onaj za tv, popale sve ostalo. :D 

Sakrij daljinske pod kljuc. 

Kasa za novac CB 190 plava ( TTO 404306 ) Kupite na Kliklak.rs