Jump to content

Recommended Posts

Posted

kako ide bojkot? nisu prodavnice, ali odustao sam i od berze...ili precenjeni polovni krševi, ili preskupe nove ploče...na sve to još i skroman izbor, jedni te isti naslovi...valjda se i tu vidi koliko smo ipak malo i finansijski slabo tržište...

ove godine je posebno divljanje sa rsd 2025 naslovima po radnjama...napolju su ta izdanja uglavnom 30-35 evra, a ovde su otišla na 7000-8000 dinara 🙃 kome treba elton john uživo za 7000 dinara baš me zanima...

standardna izdanja su u jednom trenutku otišla na 4-5000 din, ali je to kratko trajalo, sad je to već 6-7000 din...

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

I najskuplji gradovi Evrope su jeftiniji od naših cena. Dokle će ovaj narod to da toleriše to niko ne zna. Ploče su najmanji problem, ali što dalje od derikoža to bolje. 

Posted

E, da su samo ploče, precenjene. Polako za sve, postajemo najskuplji na svetu. Po BDP smo jedni od siromašnijih. To nema nikakve ekonomske logike. Dokle će narod, ovo još da trpi???? 

BOJKOT za sve proizvode...... 

Posted

Na to sam i mislio. Drugarica se prepala da će je odrati na jezeru Como pa iz straha poručila samo esspresso... a na računu 1.8eur. Meni bilo smešno pa kažem to sinu koji je u Milanu, a on kaže pa to i jeste cena sa jezera Como... Ovde kod u Milanu 1.1-1.20. Dere nas ko stigne...na svemu. Zato sam i napisao ploče su najmanji problem, ako smo spremni da platimo litar goriva 50din skuplje od okruženja da bi držali majmuna na vlasti tako nam i treba.

Što se prodavnica ploča zaobiđeš u širokom krugu i "niki problem" nek mami prodaju po tim cenama. 

Posted

Što se tiče berze, Dorćol platz. Tu ste delimično u pravu. Jeste da preprodavce divljaju sa cenama. Ali postoje izuzeci. Evo da reklamiram sebe. Rešio sam da smanjim svoju Kolekciju ploča, pa sam od nedavno na berzi. Prodao sam preko 200 ploča po više nego normalnim cenama. Domaće od 600-1000 din. Naravno preko 90% su uzeli gore pomenuti, koji posle traže po 2-3000. Na samom početku berze me opkole ko kobci i pokupe ono što se traži. Nekih pedesetak koje oni neće.  Dajem po 200 ali slabo ide. Da napomenem da su sve bile izuzetno očuvane. 

Posted

Nađe se na berzi uvek neki fin "plen", prošli put sam i staru i novu ploču kupio po skroz ok ceni. Naravno, uvek uz oprez i otvoren discogs. Uzeo sam recimo jedan od retkih Steely Dan albuma koje nisam imao na first press po ceni koju ni na discogs nema povoljnije. U većini slučajeva su dosta naduvane cene pa se uvek treba cenkati...uračunaju već to uglavnom.