sondek Posted April 5 Report Posted April 5 Poštovani drugari pločari pozivam Vas na BOJKOT radnji koje nam deru kožu s leđa već godinama. Mislim da je kupovina ploča po 4-6000 dinara dok se iste ploče u inostranim radnjama kreću od 20-30eur uz česte i velike popuste zaista nešto što bi se žargonski jedino moglo nazvati "zakopčavanjem na leđa" kojeg nam je svima dosta. Svi smo na raznoraznim temama već videli uporedne cene kod nas i inostranstvu ali slobodno i opušteno pošaljite i vi po neki link i napišite svoje mišljenje. Ipak mislim da sve ovo naše kukanje nema efekta sve dok se ne smanji kupovina, a za to je moj predlog Bojkot kupovine. Vremena se menjaju, više niko ništa ne treba da trpi u ovoj zemlji pa i potrošačka prava treba da budu važna. Zahvaljujem na komentarima i podršci BOJKOTA! Quote
ivcha1976 Posted April 5 Report Posted April 5 https://imusic.de/campaigns evo odakle sam poslednji put porucivao, kad su akcije stvarno je povoljni. isporuka cesto free. Quote
Parton Posted April 5 Report Posted April 5 hvala na pozivu, već sam u bojkotu više od godinu dana...pomenuo sam primer u drugoj temi, born to run lp ( btw, ič me ne zanima kao ploča nego sam je naveo samo kao primer)...neke kolege su pravile računicu oko naručivanja, ali to sa moje strane možda i nije bio najbolji putokaz jer podrazumeva nerazuman šipng i ostale dažbine...ali evo linka za cenu u regularnoj radnji napolju... https://www.mediamarkt.de/de/product/_bruce-springsteen-born-in-the-u-s-a-rock-international-vinyl-1972434.html a evo i cene za napucanu verziju... https://www.mediamarkt.de/de/product/_bruce-springsteen-born-in-the-usa-40th-anniversary-edition-vinyl-2933715.html plus imajte na umu da mediamarkt nije uvek najjeftinija varijanta za kupovinu napolju... dakle, veoma daleko od pomenutih 6.200 dinara... postoji recimo i ploča koja jeste i napolju iz nekog razloga nešto skuplja, to je Kanye West - COLLEGE DROPOUT, koja bude nekih 6000 dinara...u mascomu je 9.000?? antishop još ispade "jeftin" jer je kod njih 7.300 din... da ne bude sad skretanje teme na ko putuje a ko ne putuje, ali fokus je na cenama u regularnim fizičkim radnjama, koje su kod nas nerazumno visoke...plus postoje specijalizovane online prodavnice koje su prosto neuporedive i sa ponudom i sa cenama...o akcijama i sniženjima da ne pričam... Evo recimo ploče koju sam platio 800 dinara u mediamarktu... Quote
Mingus,Mingus Posted April 5 Report Posted April 5 Ja sam je kod nas platio 15,20 oko 1800din.pre par godina Quote
sondek Posted April 5 Author Report Posted April 5 Zahvaljujem na prvim komentarima. Fokus i treba da bude na razlikama u cenama u radnjama gde isto neko plaća poreze i radnicima plate, zakupnine i troškove firme ( mnogo veće nego kod nas). Takođe ne vidim smisao pominjati naš individualni shipping na neku maloprodajnu cenu kao opravdanje jer taj trošak shippinga na veće količine nikakve veze nema sa našim, a i nabavka je verovatno na istom mestu gde i radnjama u inostranstvu. Realno razlike postoje zbog troškova uvoza i carina ali su svakako za nabavku na veće količine sasvim drugačije od naših. Naše je da ne kupujemo ili kupujemo i da gledamo gde je povoljnije, mene uopšte ne zanima sta je ko zaradio već koliko plaćam. Quote
Parton Posted April 5 Report Posted April 5 4 minutes ago, Mingus,Mingus said: Ja sam je kod nas platio 15,20 oko 1800din.pre par godina to su napolju regularne cene za ovu i slične edicije, nekad su čak i manje...uglavnom između 12 i 15 evra...ovakve edicije su čak i na berzi polako otišle na 4000 dinara... Quote
microfarad Posted April 5 Report Posted April 5 Poslednju ploču kod nas sam kupio 1991. Od tada bojkotujem domaće prodavnice. Ploče kupujem u inostranstvu i retko polovne na berzi. BOJKOT NEGO ŠTA!!! Quote
ivcha1976 Posted April 5 Report Posted April 5 Inace i ovde u Nemackoj jako retko kupujem ploce zadnjih 20 god, bas ako mi je nesto top interesantno. Razlog - hajp oko ploca, trend koji vodi povecanju cena. iskreno, kupio sam lepih CD-a koje nisam mogao da priustim nekada- za sitne novce danas. Na vrhunskom CD plejeru se to cuje jako lepo i moze se uzivati u prednostima ovog medija( nemojte me pljuvati oko CD vs. Vinil, mozemo i o tome ako treba ali nema potrebe) Quote
Parton Posted April 5 Report Posted April 5 kod nas je do pre par godina i nešto moglo da se kupi po razumnim cenama u odnosu na inostranstvo...recimo, mascom je sa popustom od 20 ili 30 posto još i mogao da prođe za neke naslove...danas ni ti popusti ne pomažu...inače me taj nedostatak akcija posebno nervira, jeste da umem da platim i nešto više kad me nešto baš zanima, ali iritantno je kad uđeš u radnju a tamo se ništa ne dešava, mrtvo more sa zakucanim cenama...svako voli da nađe nešto na akciji i to te tera da dolaziš ponovo... mislim da ovde trgovci imaju generalno fetiš prema svemu što prodaju, a što se napolju tretira kao obična roba...ako mu predugo stoji to ide sa nižim cenom šta god pisalo na ploči...ovde kao da se oprašta od nekog rođenog ne daj bože... kupujem ja i cd-ove, ali ipak manje...nakon ne znam koliko potrošenog vremena i bačenih rezanaca nekako sam izgubio osećaj za cd...skoro sam napolju kupio prvi album norah jones, u nekoj radnji koja prodaje i second hand za 2 ili 3 evra, i to me malo i iznenadilo jer je i to prilično hajpovana ploča...teško bi na našoj berzi neko prodavao taj disk za te pare... Quote
ivcha1976 Posted April 5 Report Posted April 5 To je to. Evo pre pola sata u Müller robnoj kuci je akcija 2CD za 10€ ( novi) sam uzeo Dio - Holy Diver i Beck-Ola Volim vinil i odrastao sam sa njim i dalje imam vise meteri ploca u kolekciji- ali nemoj mi vredjati inteligenciju cenom... Primer - Snarky Puppy - 2014( ne remaster)We like it here - se mnogo bolje cuje sa CD ( Studer A727 plejer) nego ploca( Michell GyroDec sa SME Series V i Benz Ace L glavom) I taj snimak je odradjen u osnovi digitalno - zabelezen je u studiju na HDD, pa je posle „analogizivan“ bacen na Vinil… nekako mi za ta izdanja nema mnogo smisla Vinil ako je osnovni snimak vec zamisljen od autora u digitalnom svetu. Posto sam bio u Januaru u Holandiji na snimanju njihovog albuma „Somni“ koji ce izaci u Septembru, pricali smo bas o tome. Direktorka „Ground Up“ labela potpuno deli isti stav - danas se vinil radi u puno vecem broju od CD iz komercijalnih razloga, veca je zarada. Nekako mi dodje kao da na Tesli probam da nabudzim dizel motor zato sto zaboga, volim. Moje skromno misljenje. Quote
Parton Posted April 5 Report Posted April 5 3 minutes ago, ivcha1976 said: To je to. Evo pre pola sata u Müller robnoj kuci je akcija 2CD za 10€ ( novi) sam uzeo Dio - Holy Diver i Beck-Ola zanimljivo je da sam u muller-u, koji inače kapiram samo kao parfimeriju jer moja žena tamo obavezno kampuje, kupovao vinile po ubedljivo najnižim cenama okolo... Quote
ivcha1976 Posted April 5 Report Posted April 5 Prelistao sam Vinile, kao obicno kad sam tamo. Vecina su 20-ak eur, dupli 30-35 i najskuplje su ove za klince pevacice mlade- to kosta po 50-60 i 100€…. Ludilo Quote
Parton Posted April 5 Report Posted April 5 Just now, ivcha1976 said: Prelistao sam Vinile, kao obicno kad sam tamo. Vecina su 20-ak eur, dupli 30-35 i najskuplje su ove za klince pevacice mlade- to kosta po 50-60 i 100€…. Ludilo cene su im blesavo uniformne, pa su neke zaista smešne, ali tamo uzeh daft punk i amy winehouse po najnižim cenama koje sam mogao da pronađem...baš zato što valjda tako i lepe te cene, uzmu hrpu ploča pa udri redom kako zakače, i provuku se i neki ok naslovi po finim cenama...? Quote
ivcha1976 Posted April 5 Report Posted April 5 Dada, tu ima uvek Daft Punk Random Access( sad ga video, mislim da je 30€ dupla). Pink Floyd sam tu uzeo zadnje Dark Side - ali onaj Live iz Engleske sa turneje nakon albuma, Beli. Isto nesto 22-25€, sjajna ploca. Quote
Parton Posted April 5 Report Posted April 5 5 minutes ago, ivcha1976 said: Dada, tu ima uvek Daft Punk Random Access( sad ga video, mislim da je 30€ dupla). mašala... https://delfi.rs/muzika/92148-random-access-memories-vinyl-muzika-delfi-knjizare.html Quote
sondek Posted April 5 Author Report Posted April 5 Realno, gde god sam usao u neku radnju u inostranstvu osvoji me nešto ili izborom ili cenom, neka pozitivan, izađem kao nekad iz radnje srećan kao malo dete. Ovde kod nas izađem sa mučnim osećajem da sam se nagledao gluposti za 4,5,6000 din da više ne znam ko na čemu hoće da me smota. Prošle godine uđem u Češkoj u jednu radnjiicu koja ima i polovnjake, Englesko near mint gatefold staro UK izdanje Style Counsil Our favorite shop... Mslm nikad ga nisam ni video osim na onoj šugavoj pegepejki, pomalo zaboravljen album koji smo obožavali. Listam dalje kad ono Novi dupli Joe Zawinul syndicate live dupli album 19eur.. Etc u Nemačkoj Canonbal Adderley 9.90.. Sin me zove iz Italije evo neki popust na Bowie albume Heroes Parlophone izdanje 19.90, ma kupuj bre. Posle vidim na berzi za nedelju-dve pomenuta ploča od 9.90 iz nemačke radnje samo 25 Da ti se ogadi i hobi i ploče.. Mslm ništa nije pod moranje. Nisu toliko ni te yebene pare kojih uvek fali... dođu-odu, već kako kolega reče taj osećaj podcenjivanja inteligencije. Ko da svi u 21.veku nemamo telefon u dzepu i ne znamo sta je discogs.com Quote
sondek Posted April 5 Author Report Posted April 5 Bokte, stvarno sam pogledao Born in USA u mascomu 6200dinara. hahahaha kome treba još taj prodani "working class hero" danas, i još za te pare. Pustio sam novi album ne znam ni sam zašto, i nisam izdržao 3 pesme. Quote
yaki Posted April 5 Report Posted April 5 Koliko dnevno prodaju ploča pa im se isplati biznis sa tako visokim cenama. Quote
grnca Posted April 5 Report Posted April 5 Iskreno, imam utisak da samo hleb uzimam domaci - kafa i cokolade na tezgi kod komsinice, gume iz inostranstva, opremu isto iz inostranstva, ALIekspres za dzidza bidze , u Rumuniju po ploce i kojekakve gluposti ....... realno sve te stvari su mnooooogo skuplje kod nas nego preko ( kao malo smo trziste) - iskreno , imam jako veliki problem kad mi neko nasilno nabija rogove i jos me ubedjuje kako je to ustvari dobro za mene !!! PODRZAVAM BOJKOT NA SVAKOM KORAKU !!! Quote
Vladimir Posted April 5 Report Posted April 5 15 minuta ranije, petarjovic said: https://www.danas.rs/vesti/politika/ambasadorka-djurovic-spustila-roletne-i-zabranila-zaposlenima-da-u-budimpesti-pozdrave-studente/ Quote
Gile Posted April 5 Report Posted April 5 9 hours ago, ivcha1976 said: …iskreno, kupio sam lepih CD-a koje nisam mogao da priustim nekada- za sitne novce danas. Na vrhunskom CD plejeru se to cuje jako lepo i moze se uzivati u prednostima ovog medija… Evo konačno nekog ko bi mogao da razume moju opsednutost CDovima. Quote
Dražo Posted April 5 Report Posted April 5 @Gile @ivcha1976 Niste sami, i meni je na putu (brodom) nova tura CD-ova iz Japana (sve japanska izdanja)... Fetis, sta ces! ? Quote
Filipescu Posted April 5 Report Posted April 5 1 sat ranije, petarjovic said: Овај Гергељ је шутао своју жену у трудноћи. Реко само да споменем... Quote
Recommended Posts