Class_G Posted June 2, 2025 Report Posted June 2, 2025 I ovaj će ti verovatno vremenom oksidirati. Žičice tanke bakarne nisu posrebrene, a izolacije je PVC. PVC se obično ne preporučuje u audio tehnici kao izolator kablova. Zavisno od aditiva u PVC materijalu, može žica potamneti. Ako izolacija propušta kiseonik i vlagu, žice mogu pozeleneti. Stvar je sigurno kritičnija sa licnastim žicama nego sa punim presekom. Oko zvuka ne mogu ništa da kažem, nisam se susretao sa Mogami kablovima. Vrlo sam zadovoljan ovom kupovinom a sistem je izgleda zaista dobar koliko mu je dobra i najslabija karika, a zanemarivanje kvalitete kablova i spojeva je bila moja velika greska.Iznenadila me razlika u kvaliteti zvuka kada sam prvi put stavio kvalitetnije konektore na zvucnicke kablove. Bio sam pomalo skeptican ali skepse vise nemam.Takodje sam stavio kvalitetnije niskosumno napajanje na moj Schit Modi 3 i zaista je istina da kvalitet napajanja pravi malu ali primetnu zvucnu razliku koju bih opisao kao smirenje nervoze visokih ili omeksanje zvuka...Moj sistem je sada (moje skromno misljenje) definitivno unapredjen na visi nivo.Hvala svim forumasima na udeljenim kvalitetnim savetima...Sent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
Nixie Posted June 2, 2025 Report Posted June 2, 2025 Sve je to tako. I kablovi i napajanja i pojedinačne komponente unutar uređaja. Samo treba naći granicu, da ne postane opsesija. Quote
Class_G Posted June 10, 2025 Report Posted June 10, 2025 Nabavio sam drugi hvaljeni (bang for the buck) Mogami W3082 zvucnicki kabal. Navodno detaljniji i transparentniji nego 3103 (nije da nisam zadovoljan sa 3103) Ako ne legne zaposlit cu ga na svom sekundarnom sistemu. Cekam slobodan dan da ga malo isprobam. Ima li ko iskustva sa Mogami W3082? Quote
sondek Posted June 10, 2025 Report Posted June 10, 2025 Ja sam u međuvremenu našao još jedan 2549, biće na mestu gramofonskog kabla, jedva čekam da ga probam. Linn ga naplati kao 350funti, naša cena 500-600din. Nema ga nazalost u Player-u, iako je na stanju. Quote
laky Posted June 10, 2025 Report Posted June 10, 2025 1 sat ranije, Class_G said: Nabavio sam drugi hvaljeni (bang for the buck) Mogami W3082 zvucnicki kabal. Navodno detaljniji i transparentniji nego 3103 (nije da nisam zadovoljan sa 3103) Ako ne legne zaposlit cu ga na svom sekundarnom sistemu. Cekam slobodan dan da ga malo isprobam. Ima li ko iskustva sa Mogami W3082? Dugo ga koristio bio zadovoljan cist zvuk u celom spektru kupio skuplji i pokajao se sto sam otudjio/ Quote
laky Posted September 27, 2025 Report Posted September 27, 2025 On 10.6.2025. at 10:52, Class_G said: Nabavio sam drugi hvaljeni (bang for the buck) Mogami W3082 zvucnicki kabal. Navodno detaljniji i transparentniji nego 3103 (nije da nisam zadovoljan sa 3103) Ako ne legne zaposlit cu ga na svom sekundarnom sistemu. Cekam slobodan dan da ga malo isprobam. Ima li ko iskustva sa Mogami W3082? Jesu se slegli utisci. Quote
Class_G Posted October 2, 2025 Report Posted October 2, 2025 Nisam previse kriticki slusao (poslovno sam dosta zauzet) niti sam radio neke ozbiljne AB usporedbe pa neka se uzme sa rezervom moje trenutacno misljenje.1. Manje zamoran midrange, ili vokali lepse i realnije zvuce nego prethodni mogami 31032. Manje dinamike ili mali nedostatak najnizih frekvencija (ovde nisam siguran sta je po sredi)3. Mislim da je malo detaljniji ili bolja stereo separacijaZvuci prirodnije (midrange) pa sam ga ostavio u sistemu (zrtvujuci malo bass ekstenizije)Sent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
laky Posted October 3, 2025 Report Posted October 3, 2025 drago mi je uzivajte bit ce tu jos neke promene kada se usviraju. Quote
Recommended Posts