Nixie Posted April 10, 2025 Report Posted April 10, 2025 1 sat ranije, paja959 said: manje vise za taj VDH,sve je kazano u gornjem textu...dosta se hekticno-nepredvidivo ponasa,od sistema do sistema... Čitam i ja te testove. Uzeo sam od Koste na probu D352, a od jednog forumaša CS122, da ne bacam pare napamet. Imao sam još par nekih žica, onaj orange solid core protivpožarni sa puno žica, Supra neki sivkasto-plavi, ta dva VDH i još neki Neotech OFC iz Kanibala. Posle par dana i izluđivanja sam se odlučio za CS122. I to ne jedan, nego dva do svakog zvučnika, što daje otvoreniji zvuk, ali kvalitet i količina basa su ostali netaknuti tim dupliranjem. Onaj D352H više odgovara opisu iz tog teksta, puno basa, a ostalo pomalo ćebovano. Neotech mi je pomalo zamuljeno zvučao u celom opsegu. Orange dominira u sredini i midbasu, krajevi opsega blago potisnuti. Supra slično kao Neotech, tu su mislim bile kalajisane bakarne licne. Tako je to kod mene ispalo. Znam da nema pravila, negde ovako, negde onako, to je realan problem. Quote
Class_G Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 Stigli kablovi. Napisat cu review do kraja sedmiceSent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
gvlada Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 Који конектори? Дуго се усвиравају, мењаћеш утисак временом. Quote
Class_G Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 Za pocetak nakamichi vulgare a kasnije nesto kvalitetnije. Moze i preporuka ako neko imaSent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
sweeT_Tooth Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 Amphenol ACPR !Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote
Zexx Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 4 sati ranije, Class_G said: Za pocetak nakamichi vulgare a kasnije nesto kvalitetnije. Moze i preporuka ako neko ima Sent from my SM-G985F using Tapatalk Za početak probaj golu žicu, to neka ti bude reper. Quote
Class_G Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 ipak sam stavio Nakamichi za pocetak.Prvi utisci poslije par minuta thog slusanja su: - Dosta bolji stage na tihom slusanju.- Vokali dublje pozicionirani u stageu.- Zvuk dolazi iza linije zvucnika a dosta bolji osecaj prostornosti zvuka, kao da zvuk ne pripada kutijama nego prostoru- Bolje ocrtane pozicije instrumenata- Tamniji zvuk. -2 db?- Smanjena ostrina visokih- Sibilantnost vise nije strasna- Topliji zvuk- Puniji body- Bas meksii ili malo mutniji cini mi se- Manje detalja?- Prirodniji zvuk- Vredi novcaSutra cu na glasnijem slusanju izneti jos opazanjaKablovi koji su zadnji bili spojeni su Klotz QMMSent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
cyrano Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 Sve ovo si dobio, a samo kabel promenio? Quote
Class_G Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 Da. Prilicno sam analitican a imam i Kef reference 101 zvucnike koji vaze za analiticne precizne i neutralne monitorske zvucnike i napokon sa njima mogu primetiti razlike u kvaliteti kablovaSent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
sweeT_Tooth Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 1 sat ranije, Class_G said: - Tamniji zvuk. -2 db Чиме си измерио? Quote
Class_G Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 Na prvu mi se cini da su visoki utisani za oko -1 do -2 db sa novim kablomRacunam to otprilike jer imam tonske kontrole na pojacalu (ne znam korak) gde je prije treble bio nastelan na -2 a sada ga drzim na -1.Subjektivan osecaj ili manje distorzije u visokim ili mozebitno puniji midrangeNa serijama i filmovima drzim na 0 treble)Klotz ima cist ali nekako mrsav zvuk sa naglasenim detaljimaSent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
nnebojsa Posted April 17, 2025 Author Report Posted April 17, 2025 Da li si kupio nove ili koriscene kablove? Quote
Class_G Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 NoveSent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
gvlada Posted April 17, 2025 Report Posted April 17, 2025 1 sat ranije, cyrano said: Sve ovo si dobio, a samo kabel promenio? Чекај док стигне до струјног, ту су највеће промене. Не питај.... пс: озб сам Quote
sondek Posted April 18, 2025 Report Posted April 18, 2025 Najbolje ostavi da radi muzika bar 24h. Skini te bananice koje kvare zvuk i daju ti lažnu sliku. Gola žica za početak. Quote
Class_G Posted April 18, 2025 Report Posted April 18, 2025 Kratko slusanje jutros na vecim glasnocama.Definitivno muzikalniji nego prosli kablovi. Zvuk je ugodniji (less harsh) fluidniji te puniji na losijim snimcima. Na dobrim akusticnim snimcima se napokon moze slusati gotovo sve bez skipanja.Sin je primetio da je zvuk realisticniji jer ga je neki efekat u pesmi pink floyda iznenadio i mislio je da dolazi negde iz sobe ili sa balkonaBas jos nije dosao sebi iako vise nije boomy kao prijeSent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
Zexx Posted April 18, 2025 Report Posted April 18, 2025 Strpi se malo dok se mozak ne privikne, doći će i bas. Quote
Class_G Posted April 18, 2025 Report Posted April 18, 2025 https://www.amazon.com/Viborg-VB402R-Speaker-Rhodium-Connectors/dp/B08L8P1V9Dilihttps://www.audiophonics.fr/en/banana-plugs/viborg-vb401r-p-18654.htmlovako nesto?Sent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
brijac Posted April 18, 2025 Report Posted April 18, 2025 Ako stavljas bananice/viljuskice, viborg najbolji izbor za lovu Quote
Class_G Posted April 18, 2025 Report Posted April 18, 2025 Kratko slusanje jutros na vecim glasnocama.Definitivno muzikalniji nego prosli kablovi. Zvuk je ugodniji (less harsh) fluidniji te puniji na losijim snimcima. Na dobrim akusticnim snimcima se napokon moze slusati gotovo sve bez skipanja.Sin je primetio da je zvuk realisticniji jer ga je neki efekat u pesmi pink floyda iznenadio i mislio je da dolazi negde iz sobe ili sa balkonaBas jos nije dosao sebi iako vise nije boomy kao prijeSent from my SM-G985F using Tapatalk- Sada kao da ima manje basa ili dinamike ne mogu da shvatim. - Treble sa muzikom sada drzim na 0, kao da su visoki postali tamniji- Zvuk definitivno slusljiviji i pitkiji- Nadam se da ce se dinamika vratiti- Ispostovat cu 48 sata pustanja muzike ili vise prije nego donesem finalne zakljuckeSent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
perodeformero Posted April 18, 2025 Report Posted April 18, 2025 Mozak se igra s tobom, inače, malo je tih 48h. Quote
Iron man Posted April 18, 2025 Report Posted April 18, 2025 Na osnovu čega i zašto "baš" 48 časova? Zašto je 48 malo? Quote
sweeT_Tooth Posted April 18, 2025 Report Posted April 18, 2025 И Ја мислим да је мало 48 сати, док не прође Ускрс ништа! Quote
Recommended Posts