gvlada Posted April 6, 2025 Report Posted April 6, 2025 Ово је хифи, ако ти је скуп кабл за пробу купи неки јефтинији. Увек можеш после да поставиш оглас ако кабл не одговара. Својевремено сам истраживао тај кабл и многи широм света имају веома позитивна искуства. Топлији, тамнији јесте али како ће се уклопити зависи од система, собе, свега... Који систем имаш уопште? Слика? Quote
zflazar Posted April 7, 2025 Report Posted April 7, 2025 Da li ima neka dobra duša taj kabl da ga odnese/ustupi na probu? Ako ima sve je stvar dobre volje i organizacije. Mislim, ne radi se o multisub sistemu za koji treba angažovati agenciju za selidbe za taj poduhvat... ...mada ako treba odneti kablove na 3. sprat a zgrada nema lift onda bi mogao dočekati vlasnika u prizemlju i odneti ih sam gore da se ovaj ne iskilavi ? Quote
sondek Posted April 7, 2025 Report Posted April 7, 2025 Ne znam iz kog razloga ljudi ne koriste forum da dođu do ličnih proba i malo više se druže. Evo ja sam samo spomenuo n drugoj temi da bih voleo da probam odvojni trafo i kolega se sam ljubazno ponudio da mi da uređaj na par dana, popili po domaću poslušali muziku i načisto sam sta nosi/odnosi u zvuku. Dragoceno iskustvo. Odmah sam ga podelio dalje, došao drugar iz Bgd da čuje efekat. Jbg. Ok je ovo kucanje za razbibrigu, al' živo iskustvo je uzivo iskustvo. Taj mogami nema šanse da neko nema, pa nek se ponudi. Meni je btw. Mogami vrlo visoko rangiran kao proizvođač, planiram sve interkonekte njihove uključujući i gramofonski.. Sad sam video da se opet pojavio u playeru. Quote
Father Posted April 7, 2025 Report Posted April 7, 2025 Bežite od PVC izolacije u dodiru sa provodnicima. Pomenuti kabl ih ima. Sve drugo, pamuk, svila, teflon, silikon, LSZH ... samo ne PVC. Quote
ivanp Posted April 7, 2025 Report Posted April 7, 2025 Pa jedino domaća radinost. Za mnoge ljude to je smaranje. Pokretač je izgleda odusto. Nema ga. Quote
InSides Posted April 7, 2025 Report Posted April 7, 2025 5 sati ranije, sondek said: Ne znam iz kog razloga ljudi ne koriste forum da dođu do ličnih proba i malo više se druže. Зато што се у задњих пар година форум интензивније користи као ехо комора - долази се да се потврди своје мишљење, а не да се добије савет који би ико прихватио. И у првом моменту када се то не деси (поклапање мишљења), оригиналних покретача нестаје. А што се тиче дружења, када је то било људима интересантно, они који су почели да се друже, то раде и сада, колико могу да видим. Али након карантина људи изгледа изгубили вољу. Ја сам и локално код себе покушавао да покренем пар ситуација (неуспешно), али већина очигледно преферира заклон иза тастатуре. Quote
nnebojsa Posted April 7, 2025 Author Report Posted April 7, 2025 29 minuta ranije, ivanp said: Pa jedino domaća radinost. Za mnoge ljude to je smaranje. Pokretač je izgleda odusto. Nema ga. Nisam odustao, gde odustao?!? Quote
zflazar Posted April 7, 2025 Report Posted April 7, 2025 Svila je najbolji provodnik seksepila u kombinaciji sa čipkom. Pe-Ve-Ce izbegavati. Quote
nnebojsa Posted April 8, 2025 Author Report Posted April 8, 2025 Hvala svima koji su se ukljucili u temu. Jako sam blizu odluke da kupim kabl. U tom slucaju svakako cu se javiti sa utiscima. Drugarski pozdrav!? Quote
ivanp Posted April 8, 2025 Report Posted April 8, 2025 Ako ti je i presek 2x4mm2 jedan od prioriteta, ima i drugih profesionalnih zvučničkih kablova na tržištu. Ovaj na primer. Quote
nnebojsa Posted April 8, 2025 Author Report Posted April 8, 2025 Je li znas nesto o njemu iz licnog iskustva? Quote
ivanp Posted April 8, 2025 Report Posted April 8, 2025 O tom ne znam ništa. Ja imam ovaj sa slike samo beli. Dosta sam ga platio zbog toga što je beli. Naravno zbog toga što je beli superioran je u odnosu na sve ostale boje. Šalim se naravno. Nzm meni je Sommer cable bolji od odgovarajućeg Klotz a. Da sad baš ne sečem vene i cepam košulju. Quote
Class_G Posted April 8, 2025 Report Posted April 8, 2025 Narucio sam mogami 3103 7m. Stize za par dana iz francuske pa cu podeliti utiske. Imam 3 brendirana kabla entry level kategorije i jedan pro kabal pa cu ih usporediti jer napokon imam zvucnike koji su dovoljno rezolutni da mogu da vidim ociglednu razliku izmedju kablova. Narucio sam ga jer treba da zatvorim gornji spektar i sprecim sibilantnostSent from my SM-G985F using Tapatalk Quote
Iron man Posted April 8, 2025 Report Posted April 8, 2025 Kablovi(ma se) ne ispravljaju mane sistema Quote
ivanp Posted April 8, 2025 Report Posted April 8, 2025 Da ovdi je pre dosta godina član napisao (parafraziraću). Kad primetim da učestalo menjam kablove, ja promenim pojačalo. Quote
nnebojsa Posted April 8, 2025 Author Report Posted April 8, 2025 1 sat ranije, ivanp said: O tom ne znam ništa. Ja imam ovaj sa slike samo beli. ?Hvala, kolega! Quote
nnebojsa Posted April 8, 2025 Author Report Posted April 8, 2025 1 sat ranije, Class_G said: Narucio sam mogami 3103 7m. Stize za par dana iz francuske pa cu podeliti utiske. Odlicno, strpicemo se do tada!? Iz slicnog razloga sam zainteresovan za njega, sada imam QED Silver Anniversary Bi Wire ali u mono vezi. Verujem da vecina zna kakav karakter ima taj kabl. Quote
Class_G Posted April 8, 2025 Report Posted April 8, 2025 Uskoro dolazi i DAC Fiio K11 R2R sa R2R ladder tehnologijom koja navodno zvuci analognije nego delta sigma DAC pa cu podeliti utiske.Utisci korisnika su pozitivni jer navodno R2R ne istice vestacki detalje Quote
gvlada Posted April 9, 2025 Report Posted April 9, 2025 https://www.player.rs/kablovi-i-konektori/kablovi-za-zvucnike/na-metar-zvucnicki/mogami-3104-speakercable-4x4mm Ево још боље верзије. Quote
Nixie Posted April 10, 2025 Report Posted April 10, 2025 Ja sam izbegavajući PVC izolaciju, kao ljubitelj posrebrenog bakra, uzeo VDH CS122H i D102III 3T i neću ih skoro menjati. Bio je na probi i D-352H i jedan dosta skuplji VDH interkonekt, međutim dosta bolje su mi se pokazali ovi jeftiniji. Po meni, ovo je najbolja kupovina definitivno, za nas sa skromnijim zahtevima. Quote
Krca44 Posted April 10, 2025 Report Posted April 10, 2025 Ja i dalje koristim one "bedne" i ultra-jeftine solid-core kablove i nema shanse da predjem na nesto sto 5m stereo / 10m mono kosta 200 Funti bez mogucnosti probe. Da me zanima licna pazario bih taj Mogami koji realno nije uopste skup. Quote
paja959 Posted April 10, 2025 Report Posted April 10, 2025 5 sati ranije, Nixie said: Ja sam izbegavajući PVC izolaciju, kao ljubitelj posrebrenog bakra, uzeo VDH CS122H i D102III 3T i neću ih skoro menjati. Bio je na probi i D-352H i jedan dosta skuplji VDH interkonekt, međutim dosta bolje su mi se pokazali ovi jeftiniji. Po meni, ovo je najbolja kupovina definitivno, za nas sa skromnijim zahtevima. https://www.audiopuls.hr/testovi/2018/kimber-4pr-hidiamond-hdreel1-vandenhul-cs122/english-review.html manje vise za taj VDH,sve je kazano u gornjem textu...dosta se hekticno-nepredvidivo ponasa,od sistema do sistema...bilo koji pro zvucnicki (Van Damme,Canare,Klotz,Evidence Audio itd),su "sigurnija" kupovina...naravno strogo pov,just my 2 cents...mozda ti pro kablovi nisu podobni za "vojsovanje" kao vecina "brendiranih" iz nizeg cenovnog esalona,al manje glava boli od njih...i da ne bude zabune,ni oni ne sviraju isto,imaju svoj neki "identitet",samo nije toliko izrazeno... 20 minuta ranije, Krca44 said: Ja i dalje koristim one "bedne" i ultra-jeftine solid-core kablove i nema shanse da predjem na nesto sto 5m stereo / 10m mono kosta 200 Funti bez mogucnosti probe. Da me zanima licna pazario bih taj Mogami koji realno nije uopste skup. pa mene treba 2x5,5m...cekam sta ce se izroditi iz ovog Mogami 3103....koji su ti ti bedni solid core sto trosis ? Quote
Krca44 Posted April 10, 2025 Report Posted April 10, 2025 13 minutes ago, paja959 said: koji su ti ti bedni solid core sto trosis ? https://www.blueline.rs/kablovi/bezhalogeni-kablovi/bezhalogeni-kablovi1/kabl-je-hsth-fe90.html Ne znam koja je sad cena ali kolika god bila manja je od cene bilo kog hi-fi zvucnickog kabla na metar. Prokazani "narandzasti" kabl kako je ovde poznat. Quote
paja959 Posted April 10, 2025 Report Posted April 10, 2025 30 minuta ranije, Krca44 said: https://www.blueline.rs/kablovi/bezhalogeni-kablovi/bezhalogeni-kablovi1/kabl-je-hsth-fe90.html Ne znam koja je sad cena ali kolika god bila manja je od cene bilo kog hi-fi zvucnickog kabla na metar. Prokazani "narandzasti" kabl kako je ovde poznat. aaa,protivpozarac... Quote
Recommended Posts