Delija Posted April 4 Report Posted April 4 40 minutes ago, anubisgrau said: hvala delija, permutovao sam te sa ljubom nema pliniusa na kp Mora da ima https://www.kupujemprodajem.com/aleksandar/svi-oglasi/196561/1 Quote
anubisgrau Posted April 4 Report Posted April 4 hvala, jes fakat izašla neka plinius oprema no nisam pretpostavio da to ima veze Quote
sondek Posted April 5 Report Posted April 5 Evo da i ja pohvalim još jednom rad kolege Turbomaximus. Izvanredna polica koja je imala odličan efekat po zvuk sistema. U planu je da vremenom uzmem još jednu jer je pored nje druga polica (ova crna) koja je vidljivo i funkcionalno značajno lošija, a nosi lampaše(snagaš nije tu trenutno) , uređaje kojima polica isto utiče na zvuk. Turbomaximusova polica je vrlo laka sto i jeste preporuka za moj gramofon pa se mozda zato i uklopila, uglavnom svi obrnuto idu na masivnost. On je Audiofil istančanog ukusa koji te efekte po zvuk polica izučava godinama, da ne kažem decenijama. Montažu mi je on obavio i nakon toga, objasnio za naknadno podešavanje i predložio i apgrejd koji me ne bi ništa koštao. Quote
pollux Posted April 5 Report Posted April 5 On 2. 4. 2025. at 21:39, Father said: Ja u petak opet idem na sesiju još par ispravljačica i nekoliko mrežnih Lan kablova... Ovakva prilika da se steknu iskustva sa nekim pikanterijama je vanserijska i neponovljiva. Ovde na forumu uvek sve mora da se okrene na zajebanciju i omalovažavanje. Posto pretpostavljam da su sve ispravljacice inicijalno kupovane za Lampizator DAC i to neki od najjacih modela, neka ti daju sledece lampe da probas ( ja sam kod sebe isprobao oko 40ak najboljih ispravljacica): 1. USAF 595 2. Brimar U52 I najbolja U18/20 bilo ko britanskog proizvodjca U nekoj srednjoj klasi gledaj GZ34 Mullard ili Phillips Quote
Father Posted April 5 Report Posted April 5 @pollux hvala! Probe su slušane na modelu Atlantik. Bilo je oko 6 različitih ispravljačica uz Westinghouse od prošlog vikenda koja nas je oduševila. Nisam vodio računa koje su lampe bile u pitanju, jer je vlasnik beležio utiske i rangiranje za svaku, ali smo izdvojili još jednu vrlo bliskog zvuka kao Westinghouse čijeg brenda se samo sećam. Za izlazne su odabrane za kupovinu Siemens i Phillips. Svaka ispravljačka lampa je donosila neki svoj karakter u zvuk, a Phillips je celo veče ostao na izlazu. Quote
Mingus,Mingus Posted April 5 Report Posted April 5 sondek, nemam reci, vrhunski hifi, normalno i tvoje poznavanje istog... Quote
pollux Posted April 5 Report Posted April 5 2 sati ranije, Father said: @pollux hvala! Probe su slušane na modelu Atlantik. Bilo je oko 6 različitih ispravljačica uz Westinghouse od prošlog vikenda koja nas je oduševila. Nisam vodio računa koje su lampe bile u pitanju, jer je vlasnik beležio utiske i rangiranje za svaku, ali smo izdvojili još jednu vrlo bliskog zvuka kao Westinghouse čijeg brenda se samo sećam. Za izlazne su odabrane za kupovinu Siemens i Phillips. Svaka ispravljačka lampa je donosila neki svoj karakter u zvuk, a Phillips je celo veče ostao na izlazu. Ja bas imam malo bolji model Golden Atlantic Trp, sa preampom, i display-om, predpostavio sam da su za DAC, ako jos nije sve zavrsio, neka proba ove koje sam naveo. pozz Quote
pollux Posted April 5 Report Posted April 5 Just now, pollux said: Ja bas imam malo bolji model Golden Atlantic Trp, sa preampom, i display-om, predpostavio sam da su za DAC, ako jos nije sve zavrsio, neka proba ove koje sam naveo. pozz A koje izlazna pentode je izabrao? Tu tek postoji OGROMNA razlika. Quote
Father Posted April 5 Report Posted April 5 3 sati ranije, Father said: Za izlazne su odabrane za kupovinu Siemens i Phillips. 47 minuta ranije, pollux said: A koje izlazna pentode je izabrao? Tu tek postoji OGROMNA razlika. Quote
pollux Posted April 5 Report Posted April 5 6 sati ranije, Father said: Ok brand, ali koja je pentoda? Quote
Father Posted April 5 Report Posted April 5 10 minuta ranije, pollux said: Ok brand, ali koja je pentoda? Zaista ne znam, potraži na sajtu šta je od Phillipsa i Siemensa ponuđeno a odgovara za Atlantic dac. Quote
Delija Posted April 6 Report Posted April 6 On 4/5/2025 at 12:44 AM, anubisgrau said: hvala, jes fakat izašla neka plinius oprema no nisam pretpostavio da to ima veze Nema na cemu ? Ja sam trebao odmah lepo da stavim link. On 4/4/2025 at 6:10 PM, microfarad said: Kolega dobro obavešten kao uvek. Pozdrav! Pratim na casu ? Quote
Miksailo Posted April 7 Report Posted April 7 On 4/3/2025 at 2:39 PM, anubisgrau said: kad smo već kod nameštaja koji je ono beše član ovde pravio kvalitetne hifi police od punog drveta? Pre par meseci po mojoj porudzbini mi je kolega sa foruma @SUROKVL iz Zemuna napravio policu za vrlo kratko vreme. Quote
Dragan Penev Posted April 9 Report Posted April 9 2 hours ago, mladenvr said: 17k evra za polovni dak??? najs Šta je tu čudno? Da li si video koliko košta taj isti DAC, nov? Quote
mladenvr Posted April 9 Report Posted April 9 Računam da onaj ko ima da izdvoji 20k za dak neće da kupuje polovno. To mi sa jeftinijim kartama jurimo polovnjake. Pokušavam i da shvatim koliki je napredak u odnosu na dak iz kategorije 500e. Quote
Dragan Penev Posted April 9 Report Posted April 9 31 minutes ago, mladenvr said: Računam da onaj ko ima da izdvoji 20k za dak neće da kupuje polovno. To mi sa jeftinijim kartama jurimo polovnjake. Pokušavam i da shvatim koliki je napredak u odnosu na dak iz kategorije 500e. Zašto da ne kupi polovan? U garanciji je, a niža je cena za par K eura u odnosu na nov. Pri tom da uzmeš nov, koštala bi dostava, carina... Zvučna razlika... mislim da je bespredmento pričati o tome za uređaje u ovom rangu. Quote
Delija Posted April 9 Report Posted April 9 48 minutes ago, mladenvr said: Pokušavam i da shvatim koliki je napredak u odnosu na dak iz kategorije 500e. Veliki. Nazalost. Quote
Vladimir Posted April 9 Report Posted April 9 7 sati ranije, mladenvr said: Računam da onaj ko ima da izdvoji 20k za dak neće da kupuje polovno. To mi sa jeftinijim kartama jurimo polovnjake. Pokušavam i da shvatim koliki je napredak u odnosu na dak iz kategorije 500e. Zamislimo uporedni test DAC-ova od 20k i od 0,5k (evra, dolara, nebitno). Priključenje na identični sistem koristeći identične kablove (strujne, audio itd.). Pretpostavimo da u svetu nađemo 200k zaljubljenika u dobar zvuk i od njih metodom slučajnog uzorka odaberemo 1.000 članova žirija. Tu već nastaje problem: u starosnoj strukturi žirija, zdravstvenom stanju (posebno stanju slušnog aparata), iz kog dela sveta dolaze i samim tim imaju kulturološki lokalne poglede na muziku koju prihvataju više ili manje i, generalno, koliko su zaista sluhisti (nažalost ljudi sa apsolutnim sluhom su na nivou statističke greške u samo 0,01% svetske populacije). Ima, sigurno, još mnogo otežavajućih stvari po objektivnost koje ne mogu isključiti ličnu subjektivnu percepciju. Odaberemo, recimo samo jednu pesmu i to u FLAC, AAC i MP3 formatima. DAC-ovi su iza paravana. Žiri ocenjuje šta se bolje čuje za svaki format ponaosob. Po zakonu velikih brojeva rezultat će biti 50,8%:49,2% u najboljoj varijanti za jedan ili drugi DAC, što znači da bi možda i DAC od 0,5k evra mogao da dobije više od 50% glasova (odnosi bi bili približni ovome u svakom ponaosob ocenjivanju formata). Po završenom testu, upitate one koji su glasali da im mnogostruko jeftiniji DAC bolje zvuči i zašto su tako glasali, većina bi odgovorila: „Nije prvi put da mnogostruko jeftinija komponenta nadsvira skuplju.“ Ovo smo imali prilike da pročitamo nebrojeno puta i na ovom sajtu/forumu. Oni manje sujetni bi odgovorili: „Ukusi su različiti, reče đavo i sede u koprive“. Quote
srdjan_cvetkovic Posted April 9 Report Posted April 9 47 minuta ranije, Vladimir said: Oni manje sujetni bi odgovorili: „Ukusi su različiti, reče đavo i sede u koprive“. "Kiselo je grožđe..." Quote
Recommended Posts